Sport

Komentari 44

Vrijeme je za spektakl: Tko će osvojiti SB, Chiefsi ili 49ersi?

Vrijeme je za spektakl: Tko će osvojiti SB, Chiefsi ili 49ersi?

U noći s nedjelje na ponedjeljak, 2. na 3. ožujka, očekuje nas spetkakl u Miamiju. Na jednoj strani Kansas City Chiefsi, a na drugoj San Francisco 49ersi u borbi za 54. Super Bowl

Američka udruga trgovaca izračunala je da će svaki Amerikanac, uz Superbowl, potrošiti 63 dolara i 87 centi na hranu, piće, tehnologiju i sportsku opremu. Čak 48 milijuna Amerikanaca naručit će hranu iz restorana za vrijeme utakmice, će 12 milijuna gledati u kafiću.

POGLEDAJTE VIDEO:

Da, to je Superbowl, utakmica za kojom Amerikanci potpuno polude. Muškarci zbog igre, žene zbog reklama za vrijeme utakmica. Jer, ako niste znali, najbolje reklame vrte se za vrijeme Superbowla. Cijena? Sitnica. Za trideset sekundi reklame morate platiti 5,5 milijuna dolara, što je najskuplja tarifa ikad.

Nekoć davno, za vrijeme prvog Superbowla 1967. godine, trideset sekundi reklama koštalo je mizernih 42.000 dolara. Od 1980. do 1995. godine cijena reklama je porasla pet puta, a 1995. prvi je put prešla granicu od milijun dolara. Pet godina kasnije, već je bila dva milijuna dolara.

Na terenu će se sastati Kansas City, koji je jedini Superbowl osvojio 1969. i San Francisco 49ersi, koji su čak pet puta osvajali ovaj trofej. Jedine dvije momčadi koje su osvojile šest puta su New England Patriots i Pittsburgh Steelersi. Igra se u Miamiju, koji će, tako kažu Amerikanci, od Superbowla zaraditi 700 milijuna dolara. Sasvim dobro za jednu noć.

Najčitaniji članci