Obavijesti

Sport

Komentari 22

Vrijeme je za spektakl: UFC će noćas ispisati novu povijest...

Vrijeme je za spektakl: UFC će noćas ispisati novu povijest...
1

Sa sigurnošću možemo tvrditi - UFC 205 će biti najbolji event s najboljim fight cardom u povijesti tog natjecanja. Održat će se tri borbe za naslov, a bit će i niz sjajnih borbi od samog početka

VIDEO

Eddie Alvarez i Conor McGregor, Tyron Woodley i Stephen Thompson, Joanna Jedrzejczyk i Karolina Kowalkiewicz, Khabib Nurmagomedov i Michael Johnson... Večeras nas u New Yorku očekuje - ništa drugo nego spekatkl.

Kada je predsjednik UFC-a Dana White prije nekog vremena najavio da će događaj u New Yorku biti jedan od najboljih fight cardova u povijesti elitnog natjecanja, malo tko je pretpostavio da će taj isti popis boraca nadmašiti sve ostale UFC-eve evente. Uključujući i UFC 100. Pa čak i UFC 202, koji je probio granicu gledanosti putem PPV-a.

Da, sa sigurnošću možemo tvrditi - UFC 205 će biti najbolji event s najboljim fight cardom u povijesti tog natjecanja. Održat će se tri borbe za naslov, a bit će i niz sjajnih borbi od samog početka. Razumljivo je zašto je Dana White odlučio napraviti ovako bogati event u New Yorku, koji je konačno legalizirao MMA borbe. UFC je potrošio puno novca kako bi se to ostvarilo, očekuje se da će profit od UFC-a 205 probiti sve granice dosadašnje zarade... Kada se već toliko borilo za ozakonjenje borilačkih sportova, onda mora biti spektakularno. I bit će.

Otkazali Evans i Gastelum

Event bi bio potpuniji da veliki Rashad Evans nije otkazao zbog ozljede koljena kao i činjenica da je Kelvin Gastelum prekoračio dopuštenu kilažu pa je njegov meč s "Kaubojem" Donaldom Cerroneom otkazan. Dalje, činjenica da te borbe ne bi dospjele u main event večeri govori koliko će UFC 205 biti jak. Nema niti jedne borbe u teškoj kategoriji, ali zato će biti pregršt akcije u lakšim kategorijama.

Primjerice, borba Khabiba Nurmagomedova (2) i Michaela Johnsona (6) u lakoj kategoriji tek je peta borba po redu. Nekom drugom prilikom bila bi, ako ne main borba večeri onda barem u main cardu. Ovako, obožavatelji će od samog početka programa moći uživati u sjajnim borbama.

McGregor za povijest

Na noćašnjem UFC-u 205 bit će tri borbe za naslov - u slamka kategoriji, u welter kategoriji i lakoj kategoriji. U slamka kategoriji srest će se neporažena prvakinja Joanna Jedrzejczyk protiv stare poznanice Karolina Kowalkiewicz. Nakon njih, za pojas će svoju prvu obranu naslova imati Tyron Woodley protiv opakog Stephena Thompsona, koji je čekao na priliku i planira ju iskoristiti. Vrhunski borac iznimnih vještina, pogotovo kada su u pitanju udarci nogama.

I onda dolazi poslastica na kraju večeri. Borba koju obožavatelji borilačkih sportova s nestrpljenjem čekaju već duže vrijeme - Eddie Alvarez brani pojas prvaka u lakoj kategoriji protiv Conora McGregora. Obojica su uputili teške riječi uoči borbe, ne sumnjamo kako će biti pakleno od prve sekunde borbe.

Vatreni Irac bi eventualnom pobjedom postao prvi čovjek u UFC-u s naslovom u dvije kategorije. Teško je u riječi pretočiti kolika je napetost vladala posljednjih tjedana, dana pogotovo, između Alvareza i McGregora. Usudili bi se reći veća nego kad se McGregor borio s Joseom Aldom.

Gdje god da je došao izazivao je salve oduševljenja, rekao je i da "on posjeduje New York", ljudi su se zagrijali za UFC kao rijetko kad do sada. Čeka nas pravi spektakl, događaj koji će ući u povijest i srušiti sve rekorde gledanosti.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 22
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije
POGLEDAJTE SNIMKU

VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije

Petar Sučić razvselio je skupinu dječaka koji su igrali nogomet na zagrebačkoj Trešnjevci. Primijetili su ga dok je išao u trgovinu i pozvali ga na partiju nogometa, a on ih nije razočarao