Obavijesti

Sport

Komentari 19

Napoli, Juventus, Roma.... Svi bi Šimu, Atletico želi da ostane

Napoli, Juventus, Roma.... Svi bi Šimu, Atletico želi da ostane
1

Atlético ne želi ostati bez Vrsaljka. U prvom redu jer bi njegov odlazak ostavio Juanfrana kao jedinog desnog beka dok istovremeno nije lako u siječnju pronaći zamjenu koja bi garantirala kvalitetu za Atlético

VIDEO

Hrvatski reprezentativac Šime Vrsaljko idući mjesec neće napustiti Atlético Madrid, smatra klupski predsjednik Enrique Cerezo.

On je u srijedu rekao kako ne vjeruje da će biti transfera idući mjesec kada se otvori zimski prijelazni rok.
- Ne vjerujem da će biti promjena. Momčad je kompletirana, iznimno ujedinjena a dolaskom Coste i Vitola bit će osnažena - rekao je Cerezo novinarima u Sevilli gdje se nalazi na jednoj svečanosti dodjele nagrada.

Idući mjesec će se Atléticu priključiti napadač Diego Costa i krilni Vitolo koje je madridski klub doveo prošlo ljeto no zbog kazne FIFA-e može ih registrirati tek kada počne idući prijelazni rok, odnosno u siječnju.

Vrsaljko, za kojega se tjednima nagađa da bi mogao prijeći u Napoli, u srijedu je trenirao u grupi koja bi u subotu mogla istrčati protiv Alavésa. Trener Diego Simeone se zadržao u razgovoru s njim i defenzivnim veznim Thomasom Parteyem. 

Simeone je slao Parteya na poziciju desnog beka u nekoliko prijašnjih utakmica tijekom kojih je Vrsaljko proveo na klupi ili izvan momčadi kada je, kako je priopćio klub, osjećao bolove u leđima.

No prošlu nedjelju zaigrala su obojica, Vrsaljko na svojem mjestu desnog beka a Partey u veznom redu. Prvi desni bek, 32-godišnji Juanfran Torres oporavlja se od ozljede. U srijedu je Juanfran trenirao no iz međusobne trening utakmice izgledno je da će Vrsaljko početi susret na madridskom stadionu Wanda Metropolitano.

To bi mu trebala biti druga utakmica zaredom u prvoj postavi crveno-bijelih. Njegovo postavljanje u udarnu momčad prošlu nedjelju u Sevilli gdje je Atlético s 1-0 pobijedio Betisa bilo je iznenađenje. Simeone je, naime, samo tijekom jedne minute isprobao 25-godišnjeg hrvatskog beka na treningu uoči te utakmice. Na mjestu desnog beka 99 posto vremena na treningu proveo je Partey.

Vrsaljko se sada potpuno oporavio od bolova u leđima no i kada je mogao igrati Simeone ga je ostavljao izvan terena iako je bio bez Juanfrana, odnosno bez pravog desnog beka. Protiv Elchea, Levantea, Real Sociedada i Chelsea argentinski trener je više vjerovao Parteyu kojemu to nije prirodna pozicija.

U Madridu neki vjeruju kako je nekom gestom, činom ili nečim drugim Vrsaljko bio izazvao reakciju Simeonea kojom ga je ovaj izostavio iz ekipe. Situacija je podsjetila na onu kada je ondje igrao hrvatski napadač Mario Mandžukić, također izostavljen u travnju 2014. Dva mjeseca kasnije Mandžukić je napustio Madrid i otišao u Juventus.

- Čudno je sve to oko Vrsaljka. Moguće da je nečime iziritirao Simeone, nekom gestom ili nečime - kaže Paola Nuñez, dopisnica američkog ESPN-a u Madridu.

- Simeone nije lagan tip, on traži vojnike i podređivanje zapovijedima.

Zbog toga je posljednjih tjedana Vrsaljko u središtu medijske pozornosti. Iz Italije poručuju kako hrvatski reprezentativac i Napoli imaju usmeni dogovor te da samo nedostaje pristanak Atlética. Prošli mjesec je Enrique Cerezo rekao za jednu talijansku radijsku postaju kako Atlético vjeruje Vrsaljku ali da o njemu samome može ovisiti eventualni odlazak iz kluba.

U Italiji tvrde da je Napoli ponudio 20 milijuna eura te da bi Vrsaljko mogao biti posuđen do kraja sezone a onda otkupljen. Vrsaljko je navodno preko svog zastupnika Guiseppe Risa poručio kako je spreman otići. Posljednju prvenstvenu utakmicu bio je, naime, odigrao 30.rujna protiv Leganésa. Iz tog madridskog predgrađa Atlètico je bio otišao s 0-0.

Igrajući do ljeta 2016. za talijanske klubove Genovu i Sassuolo, gdje je imao važnu ulogu, hrvatski bek najednom nije razumio i prihvaćao izostavljanje s utakmica u Madridu. Vratio se doduše nakon višemjesečnog izostanka zbog ozljede lijeve noge zadobivene u ožujku, no nakon što je prošao pripreme očekivao je mjesto koje je bio osvojio do ozljede.

Dotad mu je jedina konkurencija bio Juanfran.

No umjesto dobivanja tog mjesta Simeone je preko konferencije za medije poručio kako će se za tu poziciju morati natjecati ne samo s Juanfranom već i Parteyem i stoperom José Marijom Giménezom.

Vrsaljkova ponuda, odnosno reakcija njegovog zastupnika, da ode u siječnju nije bila dobro prihvaćena u Atléticu. Klub je zatim izvjesio cijenu od 25 milijuna eura. S financijske strane kako bi nadoknadio plaćenih 16 milijuna eura Sassuolu a sa sportske kako ne bi imao nezadovoljnog igrača u momčadi.

Prošli tjedan su se, međutim,  klupski dužnosnici i Simeone sastali te razgovarali s Vrsaljkom. Simeone nije htio otkriti o čemu su konkretno pričali. No jasno je da on i direktor Gil Marín nisu zadovoljni nestrpljivošću hrvatskog braniča.

Šime ima ugovor do ljeta 2021. godine te su mu poručili da je on budućnost Atlética. Lucas Hernández, 21-godišnji stoper, naveden je kao primjer strpljivosti i suživota u svlačionici. On je ulazeći malo po malo došao do petnaest odigranih utakmica ove sezone.

Simeone je prošlu subotu uvrstio Vrsaljka u udarnu postavu protiv Betisa čime mu je poručio da računa na njega. Vrsaljko je odgovorio asistencijom za jedini gol na utakmici čime je klub osvojio tri boda. Atlético se sada nalazi na trećem mjestu te ne odustaje od borbe za naslov premda mu vodeća Barcelona bježi šest bodova.

Vrsaljko je ove sezone odigrao 479 minuta sudjelujući u sedam utakmica. To nije dovoljno za igrača koji bi u lipnju trebao biti u početoj postavi Hrvatske na Svjetskom prvenstvu. U posljednja dva nastupa za Atlético upisao je dvije asistencije, jedine dvije za klub ove sezone. Dva puta je asistirao i za Hrvatsku u pobjedi od 4-1 protiv Grčke u Zagrebu u dodatnim kvalifikacijama.

Atlético ne želi ostati bez njega. U prvom redu jer bi njegov odlazak ostavio Juanfrana kao jedinog desnog beka dok istovremeno nije lako u siječnju pronaći zamjenu koja bi garantirala kvalitetu za Atlético. Madridski klub je doduše ispao iz Lige prvaka no sada mu je cilj osvojiti Europsku ligu. Borba u tom natjecanju, prvenstvu i kupu zahtijeva dobro pokrivene sve pozicije.

U Londonu gdje je Vrsaljko ostao sjediti na klupi a na njegovom mjestu zaigrali Partey i stoper José María Giménez došlo je do prekretnice. Atlético je odigrao nedovoljnih 1-1 protiv Chelsea za prolazak dalje, a Simeone razgovarao s Vrsaljkom.
Sam Simeone je istaknuo kako prema nikome nema obvezu.

- Stavljam igrače prema onome što vidim na terenu - rekao je.

Naveo je kako Vrsaljko nije igrao zbog ozljeda i zato jer je Juanfran igrao jako dobro ove sezone. Hrvatski bek i njegov zastupnik nisu bili dostupni za komentar.

- Istina je da je Vrsaljko bio često ozlijeđen da nije ušao u gotovo polovicu utakmica otkada je došao u Madrid no također je mlad te je pokazao velike mogućnosti kada je bio zaredom odigrao nekoliko utakmica - napominje Chema Fuente, novinar Mundo Deportiva.

Vrsaljkov suigrač u obrani Stefan Savić, s kojim i izvan terena provodi vrijeme, rekao je prije nekoliko dana kako hrvatski reprezentativac želi ostati u Atléticu te da je svojom kvalitetom pokazao da za njega ima mjesta.

- Očekujem da nastavi igrati ovdje - istaknuo je.

U međuvremenu su se u medijima pojavila imena različitih klubova navodno zainteresiranih za Vrsaljka. Juventus, Roma, Liverpool, Manchester City i Monaco. Službene potvrde njihovog interesa nema no Simeone je na konferenciji za medije rekao da ne iznenađuje interes velikih klubova jer je Vrsaljko dobar igrač.

Zasad je postignut načelni dogovor da nigdje ne ide ove zime. Atlético ga uvjerava da treba ostati u Madridu barem do Svjetskog prvenstva. Na ljeto će već opet razgovarati.

Odigranih 90 minuta protiv Betisa te izgledno stavljanje u prvu postavu u subotu protiv Alavésa pokazuju da je Vrsaljko tek jedan u grupi Atléticovih igrača. Od kada je prošle sezone slušao skandiranje svog imena na ispunjenom Vicente Calderónu do ostanka na tribini novog stadiona Wanda Metropolitano ove sezone, Zadranin je iskusio sav izazov kojeg nosi članstvo u Atlético Madridu.

- Namjera Atletica je jasna. Pokazati Vrsaljku da ima budućnost u Atleticu - napominje Fuente.

- Stigne li pak ponuda od 25 milijuna eura bit ce uklonjene sve nedoumice.
 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 19
VIDEO

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a
VELIKO SLAVLJE 'LOKOSA'

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a

Sve što je Rijeka trebala je ne izgubiti u Kranjčevićevoj pa veliki iskorak ka naslovu tražiti u derbiju s Dinamom. No, Riječani su na teškom gostovanju posrnuli. Mudražija i Šotiček pogurali su 'modre' prema tituli

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?
KALKULACIJE

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?

Sudar odluke mogao bi se dogoditi, i vjerojatno će to zaista i biti, međusobni derbi na Rujevici u nedjelju (19.30 sati). Rijeka dočekuje Dinamo u izravnom okršaju
VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu
POGLEDAJTE GOL

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu

'Građani' vode žestoku bitku za naslov s Arsenalom, koji je u velikom londonskom derbiju pobijedio Tottenham 3-2. Manchester ima i utakmicu manje. Ako ju pobijedi, bit će usamljen na vrhu Premier lige