Obavijesti

Sport

Komentari 42

Vrsaljko je najveći problem... Bez njega nismo ista momčad

Vrsaljko je najveći problem... Bez njega nismo ista momčad
1

Izbornik Zlatko Dalić protiv Engleske morao je napraviti prvu izmjenu i umjesto ozlijeđenog Šime Vrsaljka uvesti Antonija Milića. Ovo je već drugi put da ga je morao izvaditi u samom početku utakmice u Ligi nacija

VIDEO

Borbenim klizećim startom Šime Vrsaljko skinuo je loptu s noge Marcusa Rashforda u posljednji tren. Pri tom atraktivnom, ali zahtjevnom startu stradala je zadnja loža Interova braniča. Zlatko Dalić odmah je na zagrijavanje poslao Antonija Milića koji je uskočio na poziciju lijevog beka, dok je Tin Jedvaj popunio mjesto Vrsaljka.

Ovo je već drugi put da Šime mora izlaziti iz igre ranije u Ligi nacija. U susretu protiv Španjolske u Elcheu morao je izaći zbog ozljede koljena, a protiv Engleske je izdržao tek pet minuta duže. 

UEFA Nations League - League A - Group 4 - Spain v Croatia

Koljeno pa loža

Pozicija desnog bek je praktički preko noći postala gorući problem hrvatske reprezentacije. Sjetimo se samo 2016. kada smo imali taj luksuz da nam Šime sjedi na klupi, a desnom stranom ordinira neuništivi kapetan Darijo Srna. Kapetan se nakon toga umirovio iako i dalje igra zapaženo u Cagliariju, a Šime muku muči s ozljedama još od dana madridskih dana.

Vrsaljko ima ozbiljnih problema s križnim ligamentima, koji su stradali još dok je igrao za Atletico Madrid. Koljeno mu se zarotiralo u neprirodnom položaju i Šime je morao pauzirati četiri mjeseca. Vratio se, no već na prvom treningu bol se opet javila. Opet je uslijedila pauza, a novi, odnosno stari problemi javili su se u susretu protiv Rusije na Svjetskom prvenstvu. Već tada se znalo da ta ozljeda nije dobro tretirana i da je netko požurio Vrsaljkov povratak na teren. 

Nas je držala euforija, krčili smo put prema finalu Svjetskog prvenstva, a Šime je pod naletom adrenalina trpio bolove u koljenu. Nakon što smo proslavili srebro, Vrsaljko je odradio transfer u Inter.

Stigao je na posudbu s pravom otkupa ugovora, a propustio je određeni dio priprema talijanskog velikana zbog oporavka od SP-a, te nije adekvatno trenirao i od tuda vjerojatno proizlaze problemi poput zategnuća zadnje lože.

Serie A - Inter Milan v AC Milan

Šimi treba odmor, inače će biti još gore

Kako su nam rekli liječnici, jedini način da se Vrsaljko potpuno oporavi je da uzme pauzu od šest mjeseci te se potpuno posveti terapiji i oporavku. Na ovaj način se ozljeda vjerojatno nikad neće sanirati i Šime će kronično imati problema. Svjesni su toga i Interovi liječnici koji rade brojne testove kako bi vidjeli što se može učiniti po tom pitanju.

Kako uopće nadoknaditi igrača koji je jedan od najboljih desnih bekova svijeta i vjerojatno (po)najbolji bek SP-a u Rusiji? Hrvatska nema alternacije koje igraju na visokoj europskoj razini. Izbornik Zlatko Dalić na tom mjestu prve rezerve desnog beka vidi Tina Jedvaja iz Bayer Leverkusena koji je primarno stoper, a toj deficitarnoj desnoj strani oprobao je i Domagoja Vidu u svom prvom susretu na klupi reprezentacije protiv Ukrajine te Karla Bartoleca iz danskog prvoligaša FC Nordsjaellanda koji je nastupio u prijateljskom susretu s Jordanom koji ipak nije relevantan test mogućnosti jednog igrača hrvatske reprezentacije.

Kao najveća perspektiva na toj poziciji slovio je Lokomotivin Fran Karačić koji je donedavno bio standardan u U-21 selekciji, ali je odlučio otići pod zastavu Australije te smo tako ostali bez igrača koji je trebao biti naša budućnost i kojeg je izbornik Nenad Gračan pripremao za mjesto u A reprezentaciji.

Šime Vrsaljko je, osim što je sjajan igrač, kohezivni faktor u svlačionici naše reprezentacije. Njegovu zafrkanciju obožavaju svi igrači, a svi znamo koliko je dobro ozračje važno u nacionalnim selekcijama. Možda i važnije od samih treninga... 

Pred desnim bekom hrvatske reprezentacije sada je najosjetljiviji period u karijeri. Mora dobro izvagati i vidjeti kako će zaliječiti te kronične probleme jer nam treba za ono najvažnije, nove kvalifikacije za veliko natjecanje.

Kvalifikacije za Europsko prvenstvo počinju u trećem mjesecu iduće godine, a Dalić će do tada morati iznaći pouzdane alternative, iako je jasno da boljeg od Vrsaljka nema, a teško ga i može biti jer je klasa za sebe, i kao igrač i kao čovjek.

Oni koji ga poznaju znaju da bi htio igrati svaku utakmicu, kod njega nema “švercanja”, no liječnici djeluju jako zabrinuto te mu je preporučeno da “stane na kočnicu” i zaliječi probleme i možemo se samo nadati da će u budućnosti ti problemi biti sanirani i da ćemo još dugo gledati kako Šime probija desnom stranom i dominira igrom u oba smjera.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 42
VIDEO

Što voze 'vatreni'? Modrić ima Bentleyja i sponzorski BMW, a Brozović čuva 'zvijer' u garaži
LUKSUZNI VOZNI PARK

Što voze 'vatreni'? Modrić ima Bentleyja i sponzorski BMW, a Brozović čuva 'zvijer' u garaži

Odlučili smo malo zaviriti kakve automobile imaju hrvatski nogometaši. Modrić ima Bentley od dva milijuna kuna, a Petković nabrijani Mercedes AMG E63 S

VIDEO Trener Fenera: Napali su i mog sina, udarili ga u glavu! Evo kako izgleda Livaković...
KAOS U TURSKOJ

VIDEO Trener Fenera: Napali su i mog sina, udarili ga u glavu! Evo kako izgleda Livaković...

Nigerijac je postao pravi heroj Fenerbahčea, a nakon povratka u Istanbul igrače Fenera dočekala je vojska navijača koja je u nekoliko navrata skandirala ime hrabrog Nigerijca
EKSKLUZIVNO Prve fotografije 'vatrenih' u novim dresovima!
ZVIJEZDE NA SNIMANJU

EKSKLUZIVNO Prve fotografije 'vatrenih' u novim dresovima!

Gvardiol, Pjaca i Labrović imaju sponzorske obveze, u domaćem dresu za Europsko prvenstvo pozirali su na odmorištu na autocesti A4 u Sesvetama