Obavijesti

Sport

Komentari 2

Vrsaljko ozlijedio bedreni mišić desne noge, ali ubrzo se vraća

Vrsaljko ozlijedio bedreni mišić desne noge, ali ubrzo se vraća

Nalaz ukazuje da mu je ozlijeđen bedreni mišić desne noge. Udarac mu je proizveo kontuziju na stražnjici. Mislim da će za tjedan do dva Vrsaljko biti dobro, rekao je klupski liječnik

VIDEO

Hrvatski branič Šime Vrsaljko, koji je u ponedjeljak pozvan u reprezentaciju prvi put nakon lipnja, ozlijedio je bedreni mišić u predjelu stražnjice tijekom utakmice njegovog Atlético Madrida i Betisa, a prema prvim procjenama liječnika, na travnjak bi se mogao vratiti za dva tjedna uoči prijateljskih utakmica Hrvatske u Dohi.

POGLEDAJTE VIDEO: Šime Vrsaljko

Pokretanje videa...

Šime Vrsaljko VIDEO

- Šime Vrsaljko je jutros prošao kliničke pretrage u bolnici Universidad de Navarra (u Madridu) kako bi doznao razmjere ozljede nastale u nedjelju tijekom prvenstvene utakmice s Betisom kada je morao napustiti igru u 21. minuti -  izvijestio je Atlético Madrid.

Vrsaljko je nakon jednog zračnog duela na stadionu Benito Villamarín napustio travnjak pri vodstvu njegove momčadi od 1-0. Atlético je na kraju pobijedio 3-1 i preuzeo od Betisa treće mjesto u španjolskom prvenstvu.

- Vrsaljko je primio udarac nakon jednog zračnog duela te ga prilično boli -  izjavio je neposredno nakon susreta trener Diego Simeone, kojem se u toj utakmici ozlijedio i napadač Ángel Correa.

- Nadamo se da će biti jaki jer nemamo puno dana do idućih utakmica, a svi igrači su nam potrebni - dodao je trener Atlética u nedjelju navečer.

Nakon što su se crveno-bijeli vratili iz Seville u Madrid, 30-godišnji Vrsaljko u ponedjeljak nije trenirao s ostatkom momčadi.

- Nalaz klupskih liječnika ukazuje da mu je ozlijeđen bedreni mišić desne noge. Ozljeda je nastala prilikom nekoordiniranog pada na tlo. Udarac mu je proizveo kontuziju na stražnjici (gluteus) - izvijestio je Atlético dodavši kako će Vrsaljko početi s dnevnim fizioterapijom.

Vrsaljko, koji je u prosincu izbivao 23 dana zbog ozljede lica, dugo je sjedio na klupi pa počeo igrati u siječnju kada je Atlético prodao prvog desnog beka Kierana Trippiera u Newcastle United. Klub je kao zamjenu za Trippiera doveo Daniela Wassa iz Valencije no danski reprezentativac se ozlijedio već u prvom nastupu.

Ozljeda mišića izazvana udarcem obično se liječi puno brže nego ozljeda mišića izazvana neizravnim mehanizmom - rekao je liječnik José González iz madridske klinike Deyre u telefonskom razgovoru za Hinu.

Drugim riječima, ja mislim da će za tjedan do dva Vrsaljko biti dobro- dodao je temeljem pročitanog javnog priopćenja Atlético Madrida. Gónzalez se bavi ozljedama nogometate i piše komentare o ozljedama igrača za sportske novine AS.

Pokažu li se prognoze o dvotjednoj pauzi točnima, Vrsaljko bi se na travnjak vratio 21. ožujka. 

Soči: Mario Fernandes izjednačio na 2:2 u drugom produžetku četvrfinala SP protiv Hrvatske

Zbog toga je Vrsaljko, koji je prošlih sezona imao problema s koljenom i korona virusom, nastupio u osam prvenstvenih utakmica u nizu, od čega je u dvije odigrao svih 90 minuta.

Hrvatski izbornik Zlatko Dalić pozvao ga je u ponedjeljak za prijateljske utakmice sa Slovenijom i Bugarskom koje će se igrati 26. i 29. ožujka u Dohi. Vrsaljko je posljednji put nastupio za reprezentaciju Hrvatske u lipnju na Europskom prvenstvu, gdje je igrao fizički nespreman, nakon čega su ga iz momčadi istisnuli Josip Juranović iz Celtica i Josip Stanišić iz Bayerna.

- Vrsaljko je dobio težak udarac, ali će i on biti s nama - izjavio je Dalić prije nego je stigao nalaz Atléticovih liječnika.

Atlético će u petak igrati prvenstvenu utakmicu s Cádizom, a zatim ga u utorak čeka gostovanje kod Manchester Uniteda u uzvratnoj utakmici osmine finala Lige prvaka. Prva utakmica završila je 1-1 u Madridu a Vrsaljko je tada odigrao svih 90 minuta.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije
PRIČA O TRENERU DORTMUNDA

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije

Otac mu je iz Donjeg Vakufa, majka iz Osijeka. Skautirao je u Hrvatskoj za Borussiju, ljetuje u Makarskoj, zna hrvatske pjesme i prati HNL, a vodio je i Haalanda, Reusa...

Suci odlučili dramu Lige prvaka: Trener je utrčao nasred terena, Igor Karačić klečao pred sucem!
POGLEDAJTE VIDEO

Suci odlučili dramu Lige prvaka: Trener je utrčao nasred terena, Igor Karačić klečao pred sucem!

U napadu Kielca za odlazak u Koln Saugstrup je u prekršaju držao Daniela Dujshebaeva koji je uspio dodati Karaljoku koji se izvukao na zicer, ali suci su se oglasili i vratili loptu na 10 metara!? Nevjerojatno...
Real je nakon Bayerna odlučio kakva je sudbina Luke Modrića
HRVAT SE PREDOMISLIO

Real je nakon Bayerna odlučio kakva je sudbina Luke Modrića

Kako je sezona odmicala kraju i kako su počele dolaziti teže i zahtjevnije utakmice Modrićeva uloga postajala je sve važnija. Pokazao je da ima znanje i kvalitetu da još jednu sezonu provede u Realu