Obavijesti

Sport

Komentari 42

Vujović: I kad smo gubili 13-8, znao sam da se možemo vratiti

Vujović: I kad smo gubili 13-8, znao sam da se možemo vratiti
1

KLJUČ JE U - TENISICAMA? Prošle godine Josip Valčić zaboravio je tenisice uoči uzvrata osmine finala Lige prvaka, a ovaj put to je učinio Ivan Stevanović. Oba puta Zagreb je prošao

VIDEO

Prezadovoljan sam, naravno, iako - čvrsto na zemlji. Odigrali smo jednu tvrdu, taktičku utakmicu bez obzira na probleme koje smo imali pored Obranovića pa, u zadnjem trenutku, ozljede Valčića koji nije mogao nastupiti, rekao je nakon prolaska u četvrtfinale rukometne Lige prvaka Veselin Vujović.

Trener PPD-a prošao je put od velikog minusa od pet golova u prvom poluvremenu plus jednog iz prve utakmice u Areni Zagreb. No njegovi izabranici sve su to nadoknadili u nastavku i pobjedom 31-29 kod Rhein-Neckar Löwena izborili plasman među osam najbolje momčadi Europe.

- Igrali smo, teoretski, s četiri beka koji objektivno mogu pokriti te pozicije. Prebrodili smo jedan težak trenutak u prvom poluvremenu kad smo gubili 13-8 i kada su mnogi u dvorani pomislili da će to biti osjetljivija prednost i velika pobjeda Löwena.

- Uveli smo ih u neizvjesnu završnicu u kojoj su oni pokazali nervozu jer su mogli izgubiti puno više nego mi. Nismo imali crnih rupa po kojima je Zagreb ranije bio poznat, nego smo imali i mirnu ruku i igrali čvrsto i dobro u obrani. U svakom slučaju, nastavljamo put u Europi. Drago mi je što nije prekinut ovdje, što smo pokazali koliko smo ozbiljna momčad - dodao je Vujović.

Koliko je teško bilo vjerovati u preokret nakon poraza u Zagrebu, ozljede Stepančića, Obranovića, Valčića, lakšu Šušnje te zaostatak od pet golova razlike u prvom poluvremenu? Je li se to činilo kao nemoguća misija?

- Nije, vjerujte mi. I tad sam mislio da mi igramo dobro, samo smo imali nekoliko gluposti i tehničkih pogrešaka koje su oni kaznili. Ali ja sam znao da će nam, ako ih uhvatimo, biti puno lakše mirno utakmicu privesti kraju.

- Na kraju je Stevanović sjajno reagirao, Marković je s dva nevjerojatna šuta s krila potvrdio našu pobjedu. Prezadovoljan sam. Čeka nas Final Four SEHA lige, puno teških utakmica, Liga prvaka, ali se nadam da će se svi ovi ozlijeđeni igrači oporaviti u najskorije vrijeme i da ćemo biti još jači.

Prošle godine uoči uzvrata osmine finala Lige prvaka protiv Koldinga Josip Valčić zaboravio je tenisice u hotelu, a ovaj put to je napravio Ivan Stevanović i oba puta Zagreb je prošao. Možda bi i protiv PSG-a nekom trebalo sakriti obuću?

- Ja ću njima naplatiti te kazne jer su ih zaboravili, a oni neka zaboravljalju i dalje - nasmijao se za kraj Veselin Vujović.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 42
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening
NEPOZNATO O TRENERU RIJEKE

Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening

Plus+ Željko Sopić, trener Rijeke, prisjetio se dana u lokosima, koji mu stoje na putu do naslova: Taj trening išli smo kao "zemlja - zrak", kao da sutra ne postoji. A nitko ne zna da smo cijelu noć bili vani