Obavijesti

Sport

Komentari 480

Luda završnica na Poljudu! Majstor Livaja i Umut spasili Hajduk poraza u 96. minuti

Luda završnica na Poljudu! Majstor Livaja i Umut spasili Hajduk poraza u 96. minuti
11

Umut je doveo Hajduk u vodstvo, ali je potom Mujakić dobio crveni karton jer je ošamario suparničkog igrača! Cijelo je drugo poluvrijeme Hajduk igrao s igračem manje, Krstanović je preokrenuo, ali- Turčin zabio za bod

Slaven Belupo je bio na korak do prve pobjede u posljednjih deset kola, no Hajduk se na Poljudu spasio u posljednjim trenucima susreta golom turskog napadača Umuta Nayira i izjednačio na 2-2.

Turski napadač je zabio i prvi gol za Hajduk u 22. minuti, dok je oba gola za goste zabio Ivan Krstanović (65, 69). Dodajmo kako je Hajduk od 43. minute igrao s igračem manje nakon što je isključen Nihad Mujakić zbog udaranja suparnika.

Hajduk je ovim rezultatom produžio niz bez poraza na sedam utakmica ostvarivši pet pobjeda i dva remija, dok je Slaven Belupo u zadnjih 10 kola upisao četiri poraza i šest neodlučenih ishoda.

Prvu priliku na utakmici imali su gosti u 19. minuti, no Franjo Prce nakon ubačaja iz kornera nije uspio zabiti s pet metara. Premda je bio neometan nije uspio zahvatiti loptu.

Tri minute kasnije domaćin je poveo. Marko Livaja je ubacio u kazneni prostor, a Nayir sjajno pogodio za vodstvo domaćina.

U samoj završnici prvog dijela Hajduk je ostao s igračem manje nakon što je Nihad Mujakić rukom po licu udario Karla Lulića. Sve je započelo njihovim naguravanjem, a završilo neprimišljenim postupkom domaćeg braniča. Sudac Goran Pečarić provjerio je situaciju i isključenje je bilo opravdano.

U nastavku susreta nije bilo previše uzbuđenja do 65. minute kada je Ivan Krstanović na asistenciju Bruna Gode izjednačio na 1-1. Samo četiri minute kasnije 38-godišnji napadač je opalio sa 20 metara, lopta je nekoga pogodila i promijenila smjer prevarivši Kalinića za vodstvo gostiju 2-1.

Hajduk je u nastavku susreta jurio po izjednačenje i uspio je u šestoj minuti nadoknade. Ponovo je zabio Nayir nakon sjajne asistencije Marka Livaje petom.

Na ljestvici vodi Dinamo sa 61 bodom koliko ima i Osijek, no "Modri" imaju utakmicu manje. Gorica je treća sa 48 bodova. Rijeka je četvrta sa 42 boda, a Hajduk na petom mjestu ima 40 bodova, uz također susret manje.

Slaven Belupo je sedmi sa 26 bodova, a na začelju je Lokomotiva sa 20 bodova.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
21. KOLO HNL-A 18:00 , POLJUD, SPLIT
Hajduk
Umut 22', 90+6'
2 : 2
Slaven Belupo
Krstanović 65', 69'
Sortiranje događaja
90+8'

Kraj utakmice na Poljudu! Sekunde su dijelile goste do prve pobjede nakon devet kola, a onda se u 96. minuti za domaćine ukazao Umut i drugim golom donio Hajduku bod s igračem manje.

90+6'

GOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL! Hajduk je izjednačio na 2-2! Umuuuuuuut!

Kakva završnica na Poljudu! Nevjerojatno kako se Hajduk spasio poraza, dobio je slobodan udarac na 25 metara, Fossati i Atanasov bili su kod lopte i umjesto udarca, Fossati je dodao Livaji, on još jednom pokazao kakav je majstor te petom progirao Umuta, a Turčin nekako u bloku s Parackim progurao loptu u gol.

90'

Tri minute izgubljene su na zamjenu Delić - Knoll. Igrat će se ukupno pet minuta nadoknade...

80'

Nema Hajduk puno vremena da se proba spasiti poraza, mora sve karte baciit u napad iako, podsjećamo, ima igrača manje u cijelom drugom poluvremenu.

77'

Nova zamjena kod domaćina, Ljubičić će dobiti zadnjih 15-ak minuta, svoje je odradio Kačaniklić.

Komentari 480