Sport

Komentari 1

Williams i Alfa Romeo pokazali svoje bolide za novu sezonu Formule 1: Sauber sliči Ferrariju

Williams i Alfa Romeo pokazali svoje bolide za novu sezonu Formule 1: Sauber sliči Ferrariju

Williams je u ponedjeljak predstavio livreju bolida za novu sezonu, dok je Alfa Romeo predstavila novi bolid na kojem se jasno vide novi detalji, ali i boje koje veoma podsjećaju na prošlogodišnji Ferrarijev bolid F1-75.

Nakon Haasa i Red Bulla prošli tjedan, Williams i Alfa Romeo su nastavili s predstavljanjem novih bolida za nadolazeću sezonu Formule 1.

POGLEDAJTE VIDEO:

U ponedjeljak 6. Veljače Williams je predstavio novi bolid FW45 kojim će se pokušati vratiti u sredinu poretka.


 
Nažalost, predstavili su samo novu livreju s obzirom da se na predstavljanju radilo o bolidu identičnom prošlogodišnjem Williamsu. 

Stoga, zapravo se radilo o ažuriranoj livreji, prvoj koju je Williams zadržao duže od jedne sezone još od odlaska Martinija kao naslovnog sponzora momčadi 2018. godine.

Uz novu livreju, Williams je predstavio i novu vozačku postavu, a u ovu sezonu ulaze i s novim šefom momčadi.
 
Williams je napustio kanadski vozač Nicholas Latifi, a zamijenio ga je američki vozač Logan Sargeant koji je uz McLarenova Oscara Piastrija jedini debitant na gridu ove godine. 

Za razliku od njega, novi šef Williamsove momčadi je poznato ime svim navijačima Formule 1. James Vowles, dugogodišnji glavni strateg Mercedesove momčadi poznat po porukama preko timskog radija „Valtteri, it's James...“, preuzeo je momčad od Josta Capita.

Alfa Romeo je u utorak predstavio svog izazivača za sezonu 2023. i čini se kako se radi o zaista novom bolidu, kakvog planiraju dovesti na predsezonsko testiranje u Bahrein. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Alfin bolid C43 ima uočljive razlike na bočnim usisnicima zraka, kao i vidljivim dijelovima podnice koji se nalaze iza prednjih kotača. 

Međutim, najuočljivija razlika je ona u bojama samog bolida. Sauber, koji će 2026. zamijeniti naslovnog sponzora – umjesto Alfe Romeo dolazi Audi – bijele je detalje na bolidu zamijenio crnima. 

Njihov C43 tim potezom neodoljivo podsjeća na prošlogodišnji Ferrari F1-75, koji je među navijačima bio apsolutni pobjednik po pitanju vizuala. 

Kao i Williams, Alfa Romeo također ulazi u novu sezonu pod novim vodstvom. Dugogodišnji šef momčadi Fred Vasseur zamijenit će Mattiju Binotta na čelu Ferrarija.

Njega će u Alfi zamijeniti Alessandro Alunni Bravi, ali pod titulom „predstavnika momčadi“, a ne šefa momčadi, kako je to uobičajeno u Formuli 1.  

Na stazi će Alfine boje predstavljati isti vozački dvojac - nekadašnji Mercedesov vozač Valtteri Bottas i Kinez Zhou Guanyu.

Najčitaniji članci