Obavijesti

Sport

Komentari 1

Za Ademija je 2022. završila. Čačić: I Baturina nam je upitan

Za Ademija je 2022. završila. Čačić: I Baturina nam je upitan

Rijeka je hirovita i zato moramo biti jako oprezni. Dužni smo učiniti sve da nas ne iznenadi i ne napravi prezentaciju kakvu je imala s Lokomotivom te u Varaždinu. Tada su zaista izgledali dobro, kaže trener Dinama

VIDEO

Lider HNL-a Dinamo uoči reprezentativne stanke, u posljednjoj utakmici prve polusezone, gostuje na Rujevici. Derbi protiv Rijeke bit će veći ispit Riječanima nego Zagrepčanima, no sudar dvije velike momčadi hrvatskog nogometa itekako će dati razloga za pripremu i jednima i drugima.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Svi smo jedna obitelj 01:33

- Ova je utakmica derbi bez obzira na stanje na ljestvici. Rijeka je doma protiv svakoga vrlo ozbiljna, a mi se moramo usredotočiti na naše ambicije i obvezu da suvereno zadržimo prvu poziciju na ljestvici. Učinit ćemo sve da budemo maksimalno fokusirati i odradimo utakmicu na najbolji mogući način. Čeka nas ranjiv domaćin koji je dosad odigrao polusezonu ispod svojih očekivanja, ali to zaista ništa ne znači u takvom jednom susretu. Dinamo je uvijek nadahnuće za svakog, pa tako i za Rijeku. Ona ima pojedince koji mogu napraviti dobre stvari, ne očekuje nas nimalo lagan susret. Međutim, najviše se pita nas - rekao je trener Dinama Ante Čačić uoči derbija pa dodao:

- Moramo shvatiti dvoboj kao i preko devedeset posto utakmica tijekom ove sezone u kojima smo bili dovoljno motivirani, agresivni, kompaktni i koncentrirani. Kad je tako Dinamova kvaliteta mora proizvesti dobar rezultat.

Koliko se ekipa fizički oporavila te do koje mjere su glave u ovoj utakmici?

- Više trebamo poraditi na psihološkom planu da momčad bude fokusirana na utakmicu, nego na fizičkom. Susreta sa Šibenikom pokazao je da je ekipa ozbiljna, da nismo tjelesno potrošeni nego više bih rekao emotivno. Neki igrači odlaze u Katar na Svjetsko prvenstvo, pojedini se odazivaju reprezentacijama kao što su Ristovski koji će igrati za Makedoniju i Emreli za Azerbajdžan. Osim hrvatskih reprezentativaca na Mundijal ide i Moharrami s Iranom. Po onome što sam vidio momčad je u mislima još uvijek prisutna ovdje.

Kapetan 'plavih' Arijan Ademi neće igrati protiv Rijeke. Moguće je da će putovati u Rijeku, ali samo kao podrška suigračima s klupe. Zbog ozljede će gotovo sigurno propustiti i reprezentativne akcije, znači da je 'out' do kraja 2022. godine.

- Ademija ćemo poštedjeti zbog ozljede zadnje lože, vidjet ćemo još možemo li računati na Martina Baturinu. Dilaver i Boško Šutalo od prije nisu u konkurenciji zbog ozljeda.

Koliko se Dinamu teško pripremiti za Rijeku koja dobije Varaždin 3-0 pa ispadne iz Kupa od drugoligaša BSK-a?

- Rijeka je hirovita i zato moramo biti jako oprezni. Dužni smo učiniti sve da nas ne iznenadi i ne napravi prezentaciju kakvu je imala s Lokomotivom te u Varaždinu. Tada su zaista izgledali dobro i došli do vrijednih bodova - jasan je Čačić. Lokose su ranije na svojem terenu svladali također 3:0, da bi potom izgubili od Slavena Belupa i Istre 1961.

Dinamu će na Rujevici biti 30 nastup ove polusezone. Zagrebački klub odigrao je najviše utakmica od svih sudionika Lige prvaka. 

- To smo stalno isticali jer za razliku od drugih koji su igrali u skupini elitnog natjecanje mi smo vrlo rano krenuli i stoga imamo toliko nastupa više. Nije to bilo lako izgurati, međutim nadam se da ćemo s ovim susretom sve završiti na zadovoljavajući način te potom zasluženo otići na dobar odmor. Dakako, reprezentativci se javljaju u nacionalne vrste, a ostalima je potrebno da se zažele nogometa i rada. Nastavak će biti zahtjevan jer nismo navikli tako rano prekidati prvenstvo i tako ga brzo ponovno početi. Bit će dosta problema, pogotovo oko organizacija kontrolnih utakmica - rekao je Čačić.

Ako je suditi prema svemu što se dogodilo proteklog tjedna, a i onog ranije, treneru Rijeke Serseu Cosmiju će susret protiv Dinama biti posljednji na klupi riječke momčadi.

POGLEDAJTE VIDEO: DALIĆ OBJAVIO TKO IDE NA SVJETSKO PRVENSTVO

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

VIDEO Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'To mu je posao'
NEPOTREBNA SCENA

VIDEO Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'To mu je posao'

Pljesak je zamijenio zvižduke, a Ristovski se iskazao još jednom gestom, koju će dječak sigurno upamtiti. A na tribinama je predstojnik Zajecovog ureda ušao u žustru raspravu s direktorom Varaždina

Varaždin - Dinamo 0-1: Vidović izvukao 'modre', Dabro ih propustio šokirati u završnici
NOĆENJE NA VRHU

Varaždin - Dinamo 0-1: Vidović izvukao 'modre', Dabro ih propustio šokirati u završnici

Varaždin je zadnji put zaustavio Dinamo na domaćem terenu, a mogao je to napraviti i ovaj put da je Dabro kaznio grešku Theophilea. Vidović je zabio pobjednički gol za samo 53 sekunde u drugom poluvremenu
VIDEO Hajduk - Rudeš 5-1: Šou na praznom Poljudu. Krovinović i Pukštas po dva, zabio i Kalinić
GOLIJADA U SPLITU

VIDEO Hajduk - Rudeš 5-1: Šou na praznom Poljudu. Krovinović i Pukštas po dva, zabio i Kalinić

Sadržajnu utakmicu bez Marka Livaje pred praznim Poljudom odigrali su Hajduk i 'davljenik' Rudeš. Rudešani su u Split stigli spuštenog garda pa teško nastradali, no uspjeli su stvoriti niz odličnih prilika