Obavijesti

Sport

Komentari 16

Za Island igraju piloti, redatelji, akademici, bivši rukometaši...

Za Island igraju piloti, redatelji, akademici, bivši rukometaši...
5

RAZNA ZANIMANJA Sigurdsson ne zna tko je Mandžukić, Saevarsson je naučio voziti avion prije nego auto, Gudmunsson je bio navučen na videoigre, a kapetan Gunnarson je bivši rukometaš

VIDEO

Pisali smo o islandskom golmanu Hannesu Halldorssonu, jednom od junaka Eura, koji brani samo kako bi dovoljno zaradio za svoju prvu ljubav, snimanje horor filmova. 

Otkrivamo i tko su njegovi suigrači koji će se naći nasuprot Vatrenima ovog vikenda u kvalifikacijama za SP 2018.? Piloti, direktori, akademici, bivši rukometaši... Možda nemaju talent kao naši igrači, ali imaju srce kojim su oduševili sve na Euru.

Zaludjeli su nas zajedništvom na terenu i na tribinama gdje su se igrači šalili da je stiglo pola Islanda. Kad su izbacili Engleze u osmini finala, iz Škotske su stigle tisuće narudbži za islandski dres koji je bio hit prvenstva.

A to su sve napravili piloti, akademici, direktori...

Hannes Halldorsson

Danas prvoga golmana reprezentacije, koji obožava snimati horor filmove, na početku karijere odbacio je islandski četvrtoligaš kao nedovoljno perspektivnog. On je dobri duh reprezentacije.

Ragnar Sigurdsson

Beskompromisni je branič, koji priznaje da mu se nimalo ne sviđa moderni nogomet.

- Danas igrači igraju nogomet kako bi pokazali mišiće ili nove frizure. Ljudi varaju i nepotrebno padaju na terenu, ja nisam takav tip - rekao je Ragnar, koji je 2013. izjavio da ne zna tko je Mandžukić.

Birkir Saevarsson

Bivši i budući pilot. Naučio je voziti avion prije nego auto, ali ga je neozbiljnost zaustavila u tome da danas radi kao pilot.

- Nisam bio dovoljno koncentriran, a to nije dobro za pilota. Poslije sam se koncentrirao na nogomet, ali nakon karijere opet ću letjeti - rekao je Birkir.

Gylfi Siggurdson

Osim što je sjajan nogometaš, Gylfi je na Islandu poznat kao velik biznismen. Posjeduje agenciju za prodaju nekretnina, a ujedno je direktor prodaje u obiteljskoj tvornici ribe. Obožava igrati golf.

Karl Arnason

Akademik među reprezentativcima. Studirao je u SAD-u, a dok je igrao u Engleskoj, obranio je diplomski rad na temu “Problemi korupcije u engleskom nogometu i kako su nastali”. Dobio je peticu.

Ari Skulason

Najtemperamentniji od svih Islanđana. Zbog ponašanja na terenu, gdje je često znao gubiti živce, klub ga je poslao na sate kontrole bijesa. Danas se smirio te je iz vezne linije prešao na lijevi bek.

Johan Gudmunsson

Čovjek kojem je zbog videoigara umalo propala nogometna karijera. Gudmunsson je dugo bio navučen na pucačinu Counter Strike, ali kad se preselio u Englesku, prestao je igrati zbog loše internetske veze s Islandom.

Aron Gunnarson

Postao kapetan reprezentacije s 22 godine, ali je umalo izbačen iz nje nakon što je Albance poslije utakmice nazvao “hrpom kriminalaca”. Da nije nogometaš, bio bi rukometaš - baš kao njegov brat Arnor, koji igra za njemački Bergischer.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 16
VIDEO

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...
ŽIVOTNA BORBA

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...

Georg Koch boluje od raka, dijagnosticirali su mu ga u travnju 2023. i dali mu šest mjeseci života. 'Hej, doktore, još sam ovdje!', poručio je

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...
TRENER I KAPETAN 'MODRIH'

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...

Ne gledam na Sopićeve komentare kao nekakvo 'bockanje'. Osebujan je, malo je drugačiji, iskren je u izjavama, nekima se možda to sviđa, nekima ne, rekao je Bruno Petković
VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!
EVO TKO ĆE IGRATI!

VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!

ZAGREB - Dinamov trener Sergej Jakirović i kapetan Bruno Petković najavili su derbi u Rijeci, a napadač 'modrih' otkrio je strategiju tijekom konferencije za medije: 'Njihova obrana je dobra, vidjet ćemo kako će reagirati na moje kretnje i tako ću se kretati i ja i Sandro," rekao je Petković, na što je Jakirović odgovorio: 'Ili Brodić?'...A Petković je dodao: 'Ne, pa Kule će igrati!'