Obavijesti

Sport

Komentari 15

Za Japan igraju za 110 kuna, kolege Englezi za 213.000 kn!

Za Japan igraju za 110 kuna, kolege Englezi za 213.000 kn!
1

Ragbijaši Japana za igranje u reprezentaciji imaju dnevnicu od 110 kuna, što nije dovoljno ni za steak u hotelu u kojem su odsjeli. Steak stoji 165 kuna. Nije dostatno ni za hamburger i pomfrit koji stoje 120 kuna

VIDEO

Ako je "The Miracle of Bern" bila pobjeda Zapadne Njemačke protiv Mađarske u finalu Svjetskog prvenstva 1954., a "Miracle on Ice" pobjeda američkih sveučilištaraca protiv moćne Rusije na Olimpijskim igrama u Lake Placidu 1980., onda je "Miracle in Brighton" bila pobjeda ragbijaša Japana protiv Južne Afrike na Svjetskom prvenstvu 2015. Bila je to senzacija nad senzacijama, takva pobjeda da je po njoj napravljen scenarij za film. Bila je to prva pobjeda Japana na SP-ima od 1991.godine.

- Bio je to nezaboravan dan. Uoči utakmice sjedili smo u svlačionici i nismo ni pomišljali na pobjedu. Sjećam se trenutka kad smo pjevali himnu i završetka utakmice. Bili smo u suzama. Kad smo se vratili u hotel, čekalo nas je brdo navijača, svi su nam čestitali, svega se sjećam. Taj dan pamtit ću cijeli život - rekao je Kensuke Hatakeyama, jedan od heroja te večeri te nastavio.

- Nakon te pobjede japanski ragbijaši prestali su igrati u Premiershipu i počeli igrati ragbi u Japanu. Sve je to ojačalo našu reprezentaciju, koja je danas bolja no ikada. 

Ta pobjeda dala je nova krila Japancima, koji sve više ulažu ragbi, a domaćin su sljedećeg Svjetskog prvenstva u ragbiju. Zapravo, ulažu u sve, samo ne u dnevnice.

Tako će ragbijaši Japana, koji igraju prijateljski susret protiv Engleske, biti plaćeni samo 110 kuna po danu, što nije dostatno niti za ručak. Inače, odrezak u hotelu u kojem su Japanci odsjeli stoji 165 kuna, a hamburger i pomfrit 120 kuna.

- Dnevnice od 110 kuna dobivaju igrači koji su amateri i imaju posao izvan ragbija. Profesionalci u reprezentaciji igraju besplatno za Japan. Oni ne dobivaju ništa, nikakve dnevnice - objasnio je Jamie Joseph, izbornik Japana.

FILE PHOTO: South Africa v Japan - IRB Rugby World Cup 2015 Pool B

Naravno, arogantni Englezi nisu iskoristili priliku da dodatno podbodu Japance, pa im je engleski izbornik poručio da im je najbolje da pripreme za utakmicu odrade u crkvi, jer im jedino molitva može pomoći u ovoj utakmici.

Poznat je taj engleski stav prema slabijima. Uostalom, slične izjave dolazile su i uoči polufinala Svjetskog prvenstva u Rusiji protiv Hrvatske. 

Inače, dok Japanci za svoju domovinu igraju besplatno ili za 110 kuna po danu, ragbijaši Engleske, će, pazite sad ovo, za utakmicu dobiti 25.000 funti ili 213.000 kuna! I to, da ne bi bilo zabune, svaki igrač ponaosob.

Jedna utakmica, 213.000 kuna. Svaki igrač. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 15
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener
Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...