Obavijesti

Sport

Komentari 78

Sevilla je vladar Europske lige! Srušili Inter za šestu titulu...

Sevilla je vladar Europske lige! Srušili Inter za šestu titulu...
9

Nakon četiri godine posta, Sevilla se opet okrunila Europskom ligom. U fantastičnom finalu igranom u Kölnu, Andalužani su pobijedili Inter 3-2. Zabili su De Jong 2x i Lukaku (ag). Za Inter su bili precizni Lukaku i Godin

Nogometaši Seville pobjednici su ovosezonskog izdanja Europske lige, oni su u finalu igranom u petak u Kolnu svladali milanski Inter sa 3-2 (2-2).

Inter je poveo iz kaznenog udarca kojega je iskoristio Romelu Lukaku (5-11m), Sevilla je preokrenula s dva gola Luuka de Jonga (12, 33), da bi na 2-2 poravnao Diego Godin (35). U drugom poluvremenu je Sevilli pobjedu donio autogol Lukakua.

Za Sevillu je ovo šesti naslov pobjednika u ovom natjecanju iz isto toliko finala, nakon 2006., 2007., 2014., 2015. i 2016., dok je Inter ostao na tri naslova pobjednika, sva tri iz 90-ih godina prošlog stoljeća kada se ono zvalo Kup UEFA (1991., 1994. i 1998.).

FC Sevilla - Inter Milan

Hrvatski reprezentativni veznjak Marcelo Brozović odigrao je čitav susret za Inter te je bio asistent za drugi pogodak.

Već samo otvaranje utakmice dalo je naslutiti kako će susret u Kolnu obilovati zanimljivostima. Lukaku je u 3. minuti pobjegao svom čuvaru Diegu Carlosu koji ga je uspio zaustaviti tek povlačenjem za majicu, a kako se to dogodilo u kaznenom prostoru, nizozemski sudac Makkele pokazao je na bijelu točku. Iako je vratar Seville Bounou pogodio stranu u koju će Lukaku uputiti udarac, Belgijančev šut je bio previše precizan i Inter je poveo.

Odmah po primljenom pogotku Sevilla je silovito napala, stjerala Inter u njegov kazneni prostor i takav pristup dao je rezultat već u 12. minuti. Španjolski je sastav u vrlo kratkom razdoblju uputio nekoliko dobrih centaršutova u kazneni prostor suparnika, Interovi igrači nikako nisu uspijevali kvalitetno raščistiti situaciju, da bi naposljetku na ubačaj Jesusa Navasa De Jong utrčao ispred Godina i glavom u padu pogodio mrežu iza Handanoviča.

Europa League - Final - Sevilla v Inter Milan

Niti pet minuta potom Inter je drastično oštećen. Barella je pokušao proigrati Lukakua u kaznenom prostoru Seville, no njegovo dodavanje rukom je zaustavio Diego Carlos, no sudac Makkele je ostao nijem. Nije reagirao niti na žučne proteste igrača i vodstva talijanskog sastava, a još je nevjerojatnije kako niti VAR sudac Kevin Blom nije ukazao Makkeleu da se radilo o igranju rukom za kazneni udarac.

Sevilla je povela u 33. minuti, sudac Makkele je duel Brozovića i Banege na 30-ak metara iskosa s desne strane od gola Intera procijenio kao prekršaj hrvatskog reprezentativca pa je Sevilla dobila slobodan udarac. Banega je ubacio loptu na drugu vratnicu gdje je De Jong nadvisio D'Ambrosija i pogodio suprotni kut nemoćnog Handanoviča.

Ipak, Inter se ekspresno vratio u rezultatsku ravnotežu. Samo dvije minute nakon primljenog gola Lukaku je izborio slobodan udarac u gotovo istoj poziciji kao i Banega, a izvođenja se primio Brozović. Ubačaj našeg veznjaka pronašao je glavu Godina koji je s pet metara zakucao loptu u mrežu.

Europa League - Final - Sevilla v Inter Milan

Početkom nastavka Inter je izveo brzu i preciznu akciju, lopta je stigla idealno na udarac Gagliardinija s vrha kaznenog prostora, no on nije najbolje zahvatio loptu pa je Navas uspio blokirati njegov udarac. Baš kao i prije pet dana u polufinalu protiv Manchester Uniteda, Sevilla je sredinom nastavka pokušala umrtviti tempo igre, no Inter je ipak još jednom uspio opasno zaprijetiti. Lukaku je u 65. minuti pobjegao svojim čuvarima i sjurio se prema vratima, ali Bounou je pravodobno istrčao sa svojih vrata i ušao u udarac belgijskog napadača.

Potpuno u suprotnosti s događanjima na terenu Sevilla je povela u 74. minuti. Banega je izveo slobodan udarac s desne strane, Interovi braniči nisu uspjeli raščistiti situaciju, a najlošiji igrač na travnjaku, Sevillin stoper Diego Carlos zahvatio je loptu "škaricama". Njegov pokušaj zasigurno bi završio pored vratnice, ali je na putu prema gol-autu lopta pogodila Lukakua i skrenula u mrežu.

Europa League - Final - Sevilla v Inter Milan

Nakon primljenog pogotka trener Intera Antonio Conte napravio je tri izmjene, uveo je Eriksena, Mosesa i Alexisa Sancheza te su upravo te izmjene u 82. minuti stvorile idealnu priliku za poravnanje. No, Moses nije na najbolji način zahvatio loptu na sedam-osam metara od gola Seville, dok je Alexis bio malo kratak u pokušaju da preusmjeri Mosesov pokušaj u gol pa je obrana Seville uspjela otkloniti opasnost.

Igrači Seville u samoj su završnici opstrukcijom igre onemogućili Inter u razvijanju bilo kakve akcije. Nakon svakog duela neki igrač Seville ostao bi se previjati na travnjaku i tako "krao" vrijeme te cjepkao igru. Ipak, Inter je na samom početku sudačke nadoknade stvorio dobru šansu, Brozović je ubacio s desne strane, na prvu je vratnicu utrčao Candreva, ali je njegov pokušaj sjajno obranio Bounou.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
FINALE EUROPSKE LIGE 21:00 , RHEINENERGIESTADION, NJEMAČKA
Inter
Lukaku 5', Godin 36'
2 : 3
Sevilla
De Jong 12', 33', Lukaku (ag) 75'
Sortiranje događaja
90+6'

KRAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAJ! SEVILLA JE APSOLUTNI VLADAR EUROPSKE LIGE! Nakon Benfice, Dnjipra i Liverpoola, sada je pao i Inter.

Andalužani su u spektakularnom finalu igranom u Kölnu pobijedili Inter 3-2 i došli do četvrte titule u posljednjih sedam godina. Ovo im je četvrti trofej otkad je Europske lige, a ukupno su šest puta podizali trofej u ovome natjecanju.

Sjajni De Jong zabio je dva gola glavom, a za pobjedu je bio dovoljan Lukakuov autogol. Belgijac je stigao zabiti i za svoju momčad, a uz njega je strijelac bio i Godin.

Bila je to spektakularna utakmica, a jedni su falili navijači na velebnom stadionu u Kölnu.

90+3'

Nikako da Inter uspostavi posjed, a vrijeme teče. Imaju sve više pogrešaka, a svaka ničija lopta ili aut završe u nogama igrača Seville. A oni su na korak od četvrte titule u Europskoj ligi...

85'

Promjena u Sevillu. Izašao je Diego Carlos, a zamijenit će ga Gudelj...

81'

Kakva drama pred Sevillinim golom! Moses je primio ubačaj u petercu i išao sam na Bona, ali spetljao se i pao. Lopta je silom prilika došla do Sancheza koji je jedva dotaknuo lopta, no svejedno je išla prema mreži. Ipak, spreman je bio Kounde koji je izbio loptu s gol linije. Sjajan susret u Kölnu, može li Inter do izjednačenja?

78'

Ne izgleda dobro za Inter. Conte je napravio nekoliko promjena. Izašli su Gagliardini, Martinez i D'Ambrosio, a ušli Eriksen, Sanchez i Moses...

Komentari 78