Obavijesti

Sport

Komentari 106

Za maestralni derbi Ante Ćorić počastio se - odlaskom u kino

Za maestralni derbi Ante Ćorić počastio se - odlaskom u kino
1

Antu Ćorića došao je gledati i hrvatski izbornik Niko Kovač, koji je bio oduševljen: Igrat će u prijateljskoj utakmici protiv reprezentacije Gibraltara u Varaždinu...

VIDEO

Ante, na utakmicu bi trebao doći Niko Kovač. Na tribinama je 15.000 ljudi. Treba li ti veći motiv, pričali su Anti u svlačionici.

- Čim sam vidio toliko ljudi, naježio sam se. Prošli su me trnci. Rekao sam sebi: ‘Ante, pokaži sad što znaš’ - ispričao je junak derbija Ante Ćorić.

Bila je to njegova najbolja utakmica u Dinamu. Letio je terenom, poigravao se s hajdukovcima kao da su s druge strane kadeti. Zabio je prvi gol, namjestio drugi i tu je priči bio kraj...

- Realno, mogli smo zabiti šest-sedam komada. Toliko smo šansi imali. No i ovo je fenomenalno. Zabiti četiri gola Hajduku pamti se cijeli život - kaže Ante.

Nakon što je protiv Osijeka briljirao, pretrčavši 12.400 metara, najviše na terenu, Zdravko Mamić pohvalio ga je pred cijelom svečanom ložom. Zoran je bio škrt na riječima znajući da Ante može još bolje.

- Što sam vam rekao? Mali je genij - opet se nakon derbija hvalio Zdravko, a ovaj put pridružio mu se i brat Zoran.

- Jest, to je ono što od njega očekujem.

Nije utakmica ni završila, a telefoni su počeli zvoniti. Zvali su iz Borussije Dortmund, Evertona, Schalkea, no odgovor je bio kratak: “Dalje od Ante. Upravo je potpisao na pet godina”.

Luka Modrić slično je briljirao u derbiju 2006. na Poljudu, kad je zabio za pobjedu. I tada, baš kao i u subotu, odmah nakon utakmice zvali su mnogi menadžeri.

- Dalje od Luke - odgovorio im je Zdravko Mamić. 

Prodao ga je dvije godine poslije za 20 milijuna eura. Samo, Luka je u tom derbiju imao 21 godinu, a Ante ima 18 godina.

- On je naš biser. A po talentu je ispred Modrića. Prema našim mjerenjima, fascinirajuće je da je on igrač koji najviše pretrči - nahvalio je Dinamova dragulja Zoran Mamić.

I protiv Hajduka je Ante najviše pretrčao. Možda je razlog i Niko Kovač, koji je došao uživo pogledati “čudo od djeteta”. Nakon utakmice najbližim suradnicima je kratko rekao: “Ante je sjajan”.

I podcrtao ga za prijateljski susret protiv Gibraltara. No prije konačne odluke izbornik će u Maksimiru pogledati i finale Hrvatskoga kupa. Bit će to konačna provjera, a kako Ante igra, ne treba sumnjati da će i nju zadovoljiti.

Nakon pobjede u derbiju igrači su otišli slaviti. Ne i Ante. S prijateljima je otišao k roditeljima u kafić, popio sok te predložio:

- Idemo u kino.

Takav je Ante. Dečko koji je s 18 godina stigao u društvo najvećih.

- Snovi mi se polako ostvaruju. Na maksimirski stadion sam prvi put došao kad sam imao devet godina. Tad sam sanjao da ću jednog dana istrčati na ovom stadionu, zabiti gol u nekoj europskoj utakmici i u derbiju. Eto, ostvarilo mi se i jedno i drugo - zaključio je Ante.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 106
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije
POGLEDAJTE SNIMKU

VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije

Petar Sučić razvselio je skupinu dječaka koji su igrali nogomet na zagrebačkoj Trešnjevci. Primijetili su ga dok je išao u trgovinu i pozvali ga na partiju nogometa, a on ih nije razočarao