Obavijesti

Sport

Komentari 76

'Za pola Hrvata je bio anoniman lik, a sad je idol cijele nacije'

'Za pola Hrvata je bio anoniman lik, a sad je idol cijele nacije'

Dalić je igrače upoznao u zračnoj luci 48 sati prije odlaska u Ukrajinu. Preuzeo je reprezentaciju u vrlo delikatnoj situaciji, a za pola Hrvata bio je praktički anoniman lik, piše AS

VIDEO

Španjolske tiskovine su ovih dana pune Hrvatske. Očekivano, njihovu reprezentaciju u ponedjeljak čeka najteži zadatak na ovome Euru. Tamošnji mediji su itekako upoznati s kvalitetom hrvatske reprezentacije pa biranim riječima pišu o 'vatrenima'.

Pokretanje videa...

Zezancija na treningu 'vatrenih' VIDEO

Prvo su pisali hvalospjeve o Luki Modriću, itekako svjesni da je on mozak naše reprezentacije, hvalili su naše mlade igrače, a sada je red došao na našeg izbornika Zlatka Dalića (54).

On je na klupu Hrvatske zasjeo 2017. godine i to uoči odlučujuće utakmice protiv Ukrajine u kvalifikacijama za SP. Atmosfera u reprezentaciji je bila jako loša, trebao je netko tko će u kratkom roku povezati i stabilizirati igrače. U to vrijeme stvarao je ime na Bliskom Istoku gdje je trenirao Hilal i Al-Ain, sportskoj javnosti poznat iz vremena kada je bio igrač Hajduka i Varteksa te trener Rijeke, no za većinu tada nepoznato ime.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Vremena za taktičke zamisli nije bilo, trebalo je motivirati i podignuti igrače. I plan je uspio. Hrvatska je pobijedila Ukrajinu 2-0 i izborila play-off u kojem je srušila Grčku i plasirala se na SP. I kako bi se reklo, sve ostalo je povijest. 

Hrvatska - Spanjolska

- 'Igrače sam upoznao u zračnoj luci 48 sati uoči utakmice', govorio je tada Dalić. Preuzeo je reprezentaciju u vrlo delikatnoj situaciji, a za pola Hrvata bio je praktički anoniman lik. Nakon utakmice s Ukrajinom je šest tjedana radio bez plaće i tek nakon što je odveo Hrvatsku u Rusiju, sjeo je s Davorom Šukerom i potpisao ugovor - piše AS o Daliću kao čovjeku koji je preporodio našu reprezentaciju.

Hrvatska je s Dalićem na klupi napravila čudo u Rusiji. Osvojili smo povijesno srebro, no apetiti su nam nakon toga itekako porasli. Ne baš bajne predstave u prve dvije utakmice protiv Engleske (1-0) i Češke (1-1), poljuljale su atmosferu oko reprezentacije. Raspoloženje nije baš bilo dobro, ali je drastično skočilo nakon pobjede nad Škotskom (3-1) i plasmana u osminu finala Eura.

AS ističe kako je Dalić 1998. godine bio navijač naše reprezentacije na SP-u u Francuskoj gdje smo osvojili broncu, a sada je heroj nacije.

GES / Football / World Cup 2018 / Croatia - England, Match 62, 11.07.2018

- Hrvatsku je odveo do finala Svjetskog prvenstva, a na Euru je ušao među 16 najboljih. Godine 1998. Dalić je bio skroman nogometaš koji je u hrvatskom dresu bodrio reprezentaciju na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj. Pratio je Hrvatsku na čitavom SP-u i želio ju je bodriti. Danas je idol nacije i uzor svojim igračima - piše AS.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 76
VIDEO

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!
LIGA PRVAKA

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!

Zagreb je u dramatičnoj utakmici remizirao s Montpellierom (27-27) u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka u krcatoj zagrebačkoj Areni. Uzvrat je za tjedan dana u Francuskoj

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'
PROMIJENIO REPREZENTACIJU

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'

Petar Sučić ubuduće će igrati za hrvatsku reprezentaciju, a njegova odluka nije baš najbolje sjela njegovom bivšem suigraču iz BiH koji ga je žestoko isprozivao
Unosna plaća: Koliko je Goran Ivanišević zaradio uz Đokovića?
RAZLAZ UZ DUBOKI DŽEP

Unosna plaća: Koliko je Goran Ivanišević zaradio uz Đokovića?

Nesreća je što se samo pobjede broje. Ne valja finale, kao da nisi ni došao na turnir. Tu je stres, uvijek sam ja kriv za sve, kazao je Ivanišević o suradnji s Đokovićem kojoj je i službeno došao kraj