Obavijesti

Sport

Komentari 35

Za sve je 'kriv' Luka Modrić: Čak 20 indonezijskih nogometaša stiglo trenirati nogomet u Zadar

Za sve je 'kriv' Luka Modrić:  Čak 20 indonezijskih nogometaša stiglo trenirati nogomet u Zadar
9

Dečki danas treniraju u Zadru, Arbanasima, Dalmatincu i Primorcu, svi uče hrvatski jezik, imaju nutricionista i sportskog psihologa, a smješteni su u hostelu Vedrana Ješe koji ih je i doveo u Hrvatsku...

VIDEO

Nogomet često piše zanimljive priče, a jedna takva ovih se dana odvija u Zadru. Vedran Ješe (39), bivši nogometaš Dinama i Zagreba, ali i nekadašnji reprezentativac Hrvatske, u Zadar je u suradnji s grupacijom 'Vamos Indonesia' doveo 20 mladih indonezijskih nogometaša koji će se do svibnja nogometno razvijati u Hrvatskoj. Ti dečki danas treniraju u Zadru, Arbanasima, Dalmatincu iz Crnog i Primorcu iz Biograda, a sve je to početak jedne prilično zanimljive suradnje. 

Pokretanje videa...

00:54

- Iskreno, na ovome sam radio oko godinu dana, pa ih konačno prije 20-ak dana uspio dovesti u Zadar. Svi su igrači stigli preko indonezijske grupacije 'Vamos Indonesia', oni su prije dolaska u Hrvatsku trenirali u Španjolskoj, a kako je stigla cijela priča s koronom, uspjeli smo nagovoriti da dođu u Zadar. Sada će njih 20 biti kod nas do svibnja sljedeće godine, a onda ćemo vidjeti što i kako dalje. Svi se imaju priliku nametnuti ovdje, nogometno se razvijati u zemlji svjetskih viceprvaka - kaže nam Vedran Ješe, pa nastavlja: 

- U Indoneziji puno ulažu u nogomet, to je ipak zemlja od 270 milijuna stanovnika, a njima je u cilju da im se nogometaši razvijaju po Europi. Zašto smo se baš odlučili za Zadar? Ma to je jednostavno, svi oni znaju odakle je potekao Luka Modrić, ali i neki drugi hrvatski reprezentativci. A svjesni su što Hrvatska predstavlja u nogometnom svijetu. Takva imena otvaraju sva vrata, pa je tako i ova grupa indonezijskih nogometaša stigla u Zadar.

Za koga sada nastupaju ti igrači?

- Ovako, po njih njih šest nastupaju za HNK Zadar (Reva, Aditya, Dimas, Rivaldo, Lintang i Fairuz) i NK Arbanasi (Vigo, Rahmat, Rere, Fariz, Rizal, Genta), sedmorica su u HNK Dalmatinac Crno (Dennish, Nadhif, Fafa, Teguh, Afif, Aan, Affa), dok je onaj najstariji (Reza) kod mene u Primorcu iz Biograda. Sve su to dečki rođeni između 2001. i 2003. godine, samo je taj najstariji 2000. godište. Svi oni uživaju ovdje, idu na ubrzani tečaj hrvatskog jezika, te se žele dokazati u svojim sredinama.

A gdje ti dečki žive? 

- Svi su smješteni u mom hostelu ovdje u Zadru. U tom hostelu imam 26 kreveta, za njih smo rezervirali potrebnih 20. Svi oni u restoranu imaju tri obroka dnevno, a osobno se brinem o njima i uvijek sam im na raspolaganju. Dečkima se jako sviđa Zadar, ali za sada i nemaju baš previše slobodnog vremena. Treniraju po dvaput dnevno, rade privatno i u teretani, imaju svog nutricionista i sportskog psihologa. Rekao sam, svi već uče hrvatski jezik, a neki uz to i paralelno studiraju (online) u Indoneziji. A kada dođe toplije vrijeme, obići ćemo i neke hrvatske otoke.  

Kakvi su Indonezijci nogometaši?

- Dosta drugačiji od nas, tehnički su dosta kvalitetni, ali su fizički inferiorniji u odnosu na hrvatske nogometaše. Onako, sitnije su građe, pa ćemo vidjeti kako će se svi snaći u hrvatskom nogometu. Gledajte, mi smo s njima odigrali tri utakmice početkom studenoga, pobijedili smo Zadar (1-0) i Dalmatinac Crno (2-1), izgubili od Arabanasa (5-4), iako smo na poluvremenu vodili 3-0, pa onda ubacili neke mlađe dečke. Imaju kvalitetu, sada je sve na njima. 

Koliko će trajati ovaj projekt s indonezijskim nogometašima u Zadru?

- Gledajte, ovaj program neće trajati samo jednu godinu, mi ćemo u svibnju one lošije vratiti doma, a u međuvremenu ću i ja otići u Indoneziju, napraviti dodatnu selekciju, pa neke kvalitetnije opet dovesti u Hrvatsku. Sada je napravljena selekcija igrača iz samo dvije indonezijske regije, a i to planiramo proširiti. Dapače, to azijsko tržište je jako veliko, planiramo u skoroj budućnosti i dovesti igrače iz Malezije i Singapura - završio je Ješe.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 35
VIDEO

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica