Obavijesti

Sport

Komentari 163

Remi u kišnom derbiju, Hajduk ni nakon 7 godina nije uspio...

Remi u kišnom derbiju, Hajduk ni nakon 7 godina nije uspio...
1

Dva gola iz penala, Said i Gorgon, za konačnih 1-1 u Jadranskom derbiju. Rijeka ostaje "crna mačka" za Hajduk, ni nakon sedam godina Splićani ih nisu uspjeli pobijediti na svom Poljudu...

VIDEO

Solidni Jadranski derbi završio je podjelom bodova, a odigran je u anti-nogometnom ozračju sablasno praznih tribina stadiona europski poznatog po vatrenoj atmosferi koju zna kreirati splitska publika.

Rezime: dva gola iz opravdano dosuđenih penala i remi kao realni i pravedni rasplet utakmice koja je bila solidna, a u kojoj je Rijeka neshvatljivo i nedopustivo svojom rezerviranošću Hajduku poklonila cijelo prvo poluvrijeme.

Splićani: borbeni i željni pobjede, ali nedovoljno kvalitetni da do nje dođu. Riječani: usukani u vlastitu nesigurnost za koju nema razloga. Na kraju, svakome po bod koji posebno gostima ne donosi ono što su i planirali, i željeli i mogli ostvariti na Poljudu. Po prvi puta u povijesti dugoj 151 utakmicu - potpuno praznome, bez gledatelja.

Nije nemoguće da se u Rijekinoj svlačionici nakon utakmice kolektivno lupalo glavama u zid: zašto su prespavali prvih 45 minuta i sami sebi uzeli, a borbenome Hajduku poklonili cijelo jedno poluvrijeme?!

Prvih desetak minuta gledali smo ispipavanje snaga koje Rijeci nije bilo potrebno, a Hajduku koristilo da naznači svoj pristup: bez Caktaša, Posaveca i Hamze borbenošću, željom i dugim loptama kompenzirati manjak kvalitete u odnosu na goste. Rijeka? U izdanju koje nije bilo daleko od bunkera (?!), a sve 'garnirano' niti jednim-jedinim udarcem u okvir Hajdukova gola u prvome poluvremenu!

Vulićeva je squadra do zasluženog vodstva došla nakon 28 minuta. Zuta je u jednom duelu sa Jairom igrao rukom, Pejin opravdano dosudio penal za domaće, a Said s bijele točke zakucao loptu u Sluginu mrežu - 1:0.

Hajduk je do odmora propustio dvije šanse u jednoj akciji (32' Sluga brani zicer pa Said pogađa okvir gola), a Rijeka je... Gledala što Hajduk radi pa i doslovno i metaforički pokisla otišla u svlačionicu Poljuda koji će još tri puta morati biti ovako otužno prazan kao danas.

U nastavku je samo pet minuta pokušaja nametanja svoje igre Rijeci je donijelo izjednačenje! Kapetan Gorgon (od 46. minute na centralnoj polušpici) svom je snagom potegao s bijele točke i Blažević nije imao ni najmanju šansu obraniti penal koji je Pejin opravdano dosudio zbog preoštrog starta Tudora na Zuti tek metar u Hajdukovom 'kaznenom'. Od 50. minute - 1:1.

Bišćan je u drugo poluvrijeme krenuo sa Acostyem umjesto Grahovca što je povečalo broj Rijekinih ofenzivaca, a značilo da Pavičić ide u duet zadnih veznih s Čanađijom.

Slabašni Hajduk pokušavao je brojčano ojačati vezni red ulaskom Palaverse i fizičku snagu u protivničkom šesnaestecu ulaskom Ivanovskog dok je Rijeka ubacivanjem Puljića i Kvržića tražila završni udarac no nije ga našla jer - ne može se odlučiti igrati doslovno usred utakmice. Lopta je zlopamtilo pa gostima nije dala ni šansu za sva tri boda, a Ivanovski je u završnici dvaput promašio prigode koje su trijumf mogle donijeti Hajduku.

Igor Bišćan morat će dobro porazgovarati sam sa sobom, a možda i netko iz Uprave porazgovara s njim jer razloga za njegov pristup 'ajmo svi iza lopte pa ćemo onda vidjeti' nije bilo. Rijeka je tradicijom i vlastitim snagama dokazala na Poljud treba doći da bi se nametnula i pobijedila zato jer je (nije nikakva misterija nego jednostavna istina) - jača od Hajduka. Posebno od ovog današnjeg Hajduka! Rijeka ima stabilniji klub i kvalitetniju momčad. Trener mora znati u kakav klub dolazi i što se od njega očekuje. Balans u igri: apsolutno... Rezerviranost i začahurivanje: ni u kojem slučaju! Na to Rijeku u ovoj ligi možda može natjerati Dinamo, ali tu ta priča staje.

Za razliku od momčadi s Kvarnera, Hajduk Zorana Vulića izvukao je maksimum iz nejakog potencijala koji mu je na raspolaganju, a još i bez 'grmljavine' - bez podrške dalmatinskog temperamenta s tribina.

Rijeka se nije približila ni Osijeku, ni Gorici, ni Lokomotivi, ni Dinamu. Štoviše, Lokosi i Gorica (a večeras vjerojatno i Bjeličin Dinamo) povećavaju prednost.

Ipak, Rijekina je situacija bolja od Hajdukove. Ne samo zbog 6 bodova prednosti nego zbog toga što Rijeka sigurno može daleko bolje od ovoga što je do sada demonstrirala u Prvoj HNL. Samo to trener i igrači i sami moraju shvatiti...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 163
VIDEO

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje
POPULARNA NA INSTAGRAMU

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje

Izrazito je popularna na društvenim mrežama. Samo na Instagramu prati je više od 400.000 ljudi. Ima tu i osuda i negativnih komentara. Rusku bodibildericu Vladislavu zbog fizičke građe zovu Hulk

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...
NEOČEKIVAN MEČ?

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...

Borba između Usika i Furyja trebala bi biti najveća borba u posljednjih nekoliko godina, a ona je zapravo trebala biti u veljači. Tada je Fury odustao zbog ozljede na sparingu
Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'
AMERIČKI SAN BIVŠE DEVETKE

Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'

Davor Šuker suvlasnik je restorana Top na Tropicana Avenue u Las Vegasu otvoren prošle godine. Poslovni partner Sejo Kašić kaže: Poslužujemo hrvatsku sol, masline, pršut, vina, tartufe