Obavijesti

Sport

Komentari 143

Rakitić zabio, Barca srušila rekord i opet promašila penal

Rakitić zabio, Barca srušila rekord i opet promašila penal
1

Barcelona je pobijedila Rayo Vallecano 5-1 u 27. kolu Primere, a prvi gol na utakmici zabio je Ivan Rakitić nakon katastrofalne pogreške golmana domaćina Juana Carlosa

VIDEO

Ivan Rakitić zabio je prvi gol u Barceloninoj visokoj 5-1 pobjedi kod davljenika Rayo Vellecana čime je Barca postavila novi rekord La Lige po broju utakmica bez poraza u svim natjecanjima. Barcelonin niz sada se protegnuo na 35 utakmica bez poraza u prvenstvu. Od toga Katalonci su pobijedili u čak 29 utakmica, a šest su ih remizirali. Rekord je time slađa ako se zna da je rekord nepobjedivosti do danas držao Real Madrid iz sezone 88/89.

Raketa iskoristio poklon golmana

Hrvatski veznjak spretno je zabio u 22. minuti za 1-0. No Raketa se za svoj četvrti gol uvelike mora zahvaliti nespretnom golmanu domaćina Juanu Carlosu. Španjolac je jednu visoku i prilično bezazlenu loptu pokušao uloviti, no umjesto toga servirao ju je direktno pred Ivana koji je taj poklon iskoristio i zabio spretno za vodstvo.

Prednost je udvostručio Leo Messi samo minutu kasnije, a Rayo se našao u bezizlaznoj situaciji već u prvom poluvremenu nakon prekršaja braniča Diega Llorentea za izravni crveni karton na Rakitiću. Start je doista izgledao ružno, a Ivan može biti sretan što je prošao bez teže ozljede.

U drugom poluvremenu Barcelona je brzo povećala vodstvo na 3-0. Zabio je ponovno Leo Messi. Argentinac je iskoristio gužvu u šesnaestercu i zabio lakoćom u 53. minuti. No Rayo se nije dao i s igračem manje u 57. minuti Manuche je zabio europskom prvaku na asistenciju bivšeg igrača Manchester Uniteda Bebea.

Prva momčad od 98/99. koja je promašila sedam penala

Kraj svih nadanja za Rayo Vallecano došao je u 69. minuti. Ne pretjerano sigurni sudac Inaki Bikandi pokazao je na penal na Busquetsu te izvukao i drugi izravni crveni karon, ovoga puta Iturri. No Luis Suarez ne koristi priliku, točnije, Juan Carlos mu brani udarac s bijele točke. Šteta što je Rakitić izašao iz igre tri minute prije. Bilo bi lijepo vidjeti Ivana da puca penale u Barci, sigurni smo da bi ih Barca u tom slučaju puno više iskoristila. Ovako je nakon 98/99. Barca postala prva momčad koja je u jednoj sezoni Primere promašila sedam penala.

A brojne propuste svojih suigrača u ovoj utakmici ispravio je fantastični Messi novim golom u 72. minuti i tako utakmicu završio s 35. hat-trickom u dresu Barce.

Točku na i velike Barcelonine pobjede stavio je Arda Turan, koji je zamijenio Rakitića u 66. minuti, svojim prvim golom u dresu Barcelone. Zabio je turski reprezentativac za 5-1 u 86. minuti na asistenciju Mathieua i miran nastavak Barcina lova na obranu naslova španjolskog prvaka.

Primera

  • Granada - Sporting 2-0
  • Espanyol - Betis 0-3
  • Rayo Vallecano - Barcelona 1-5
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 143
VIDEO

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije
PRIČA O TRENERU DORTMUNDA

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije

Otac mu je iz Donjeg Vakufa, majka iz Osijeka. Skautirao je u Hrvatskoj za Borussiju, ljetuje u Makarskoj, zna hrvatske pjesme i prati HNL, a vodio je i Haalanda, Reusa...

Ovo je epski raspad svlačionice Hajduka! S nedisciplinom su probleme imali svi treneri...
A NAJSKUPLJI IKAD!?

Ovo je epski raspad svlačionice Hajduka! S nedisciplinom su probleme imali svi treneri...

Plus+ Krivac je predsjednik, koji postavlja pravila igre. I koji je amenovao puno veće probleme od toga je li Sahiti sprintao ili Diallo pružio ruku nakon utakmice... Sada većina igrača izgleda i igra kao da želi što prije otići