Obavijesti

Sport

Komentari 0

Zadar će ipak ostati u ABA ligi, a Split se vraća nakon 7 godina

Zadar će ipak ostati u ABA ligi, a Split se vraća nakon 7 godina
1

Splićani su posljednji put u ABA ligi igrali 2013. godine kada su sezonu završili na posljednjem mjestu. Iako im je čelništvo lige pogodovalo ovom odlukom, momčad Ivice Skeline ove sezone je igrala izvanredno...

VIDEO

Ako je suditi po posljednjem sastanku čelnika klubova ABA lige, Hrvatska bi od sljedeće sezone mogla imati tri predstavnika u toj regionalnoj ligi. 

Pokretanje videa...

00:26

Iako još ništa nije službeno objavljeno, ABA liga će se vjerojatno proširiti na 14 klubova, a dva kluba koja će ući su Borac iz Čačka i Split, prve dvije momčadi ABA 2 lige. Te pozicije odvele su ih u play-off za prvu ligu, ali nova odluka čelništva lige pogurala ih je u elitno društvo. 

Split: Utakmicu KK Split i HKK Široki pratili samo navijači s pretplatom

Splićani su posljednji put u ABA ligi igrali 2013. godine kada su sezonu završili na posljednjem mjestu. Iako im je čelništvo lige pogodovalo ovom odlukom, momčad Ivice Skeline ove sezone je igrala izvanredno i potpuno zasluženo su se vratili u prvu ABA ligu. Godinama su Gripe bile neosvojiva tvržava za mnoge. Orilo je s tribina dok su se Splićani na parketu borili s Crvenom zvezdom, Partizanom... a nakon toliko godina navijači će opet uživati u najvećim utakmicama svoje momčadi. 

ABA liga je pod znakom stop još od 9. ožujka i pitanje je kada će se nastaviti. Do kraja regularnog dijela sezone ostalo je još jedno kolo, ali i dalje je neizvjesno tko će ispasti iz lige. Na videokonferenciji klubovi su se jednoglasno složili kako sezonu treba odraditi do kraja, a jedino je Zadar bio protiv. Klub iz Dalmacije raspustio je momčad i trenera i pitanje je u kakvom stanju bi dočekali nastavak lige, ako do njega uopće i dođe. No ako se Euroliga nastavi, nastavit će se i ABA liga.

 

Zadrane je tanka nit dijelila od ispadanja iz lige, nadali su se da će doći do prekida sezone, a onda je došao neočekivani spas. Klubovi su na sastanku zaključili kako je interes lige da iz natjecanja ABA lige ne ispadne Zadar, a da u viši rang uđu Splićani kako bi Hrvatska i sljedeće godine imala tri mjesta.

Ukoliko bi Hrvatska ostala samo na Ciboni, koja je u jako lošoj financijskoj situaciji i pitanje je hoće li klub uopće opstati, moglo bi se dogoditi da naša zemlja ostane bez predstavnika u ABA ligi. Ipak, nadamo se kako ćemo sljedeće sezone gledati tri hrvatska kluba.

 

 

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener
Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...