Sport

Komentari 0

Zadar će ipak ostati u ABA ligi, a Split se vraća nakon 7 godina

Zadar će ipak ostati u ABA ligi, a Split se vraća nakon 7 godina

Splićani su posljednji put u ABA ligi igrali 2013. godine kada su sezonu završili na posljednjem mjestu. Iako im je čelništvo lige pogodovalo ovom odlukom, momčad Ivice Skeline ove sezone je igrala izvanredno...

Ako je suditi po posljednjem sastanku čelnika klubova ABA lige, Hrvatska bi od sljedeće sezone mogla imati tri predstavnika u toj regionalnoj ligi. 

Iako još ništa nije službeno objavljeno, ABA liga će se vjerojatno proširiti na 14 klubova, a dva kluba koja će ući su Borac iz Čačka i Split, prve dvije momčadi ABA 2 lige. Te pozicije odvele su ih u play-off za prvu ligu, ali nova odluka čelništva lige pogurala ih je u elitno društvo. 

Splićani su posljednji put u ABA ligi igrali 2013. godine kada su sezonu završili na posljednjem mjestu. Iako im je čelništvo lige pogodovalo ovom odlukom, momčad Ivice Skeline ove sezone je igrala izvanredno i potpuno zasluženo su se vratili u prvu ABA ligu. Godinama su Gripe bile neosvojiva tvržava za mnoge. Orilo je s tribina dok su se Splićani na parketu borili s Crvenom zvezdom, Partizanom... a nakon toliko godina navijači će opet uživati u najvećim utakmicama svoje momčadi. 

ABA liga je pod znakom stop još od 9. ožujka i pitanje je kada će se nastaviti. Do kraja regularnog dijela sezone ostalo je još jedno kolo, ali i dalje je neizvjesno tko će ispasti iz lige. Na videokonferenciji klubovi su se jednoglasno složili kako sezonu treba odraditi do kraja, a jedino je Zadar bio protiv. Klub iz Dalmacije raspustio je momčad i trenera i pitanje je u kakvom stanju bi dočekali nastavak lige, ako do njega uopće i dođe. No ako se Euroliga nastavi, nastavit će se i ABA liga.

 

Zadrane je tanka nit dijelila od ispadanja iz lige, nadali su se da će doći do prekida sezone, a onda je došao neočekivani spas. Klubovi su na sastanku zaključili kako je interes lige da iz natjecanja ABA lige ne ispadne Zadar, a da u viši rang uđu Splićani kako bi Hrvatska i sljedeće godine imala tri mjesta.

Ukoliko bi Hrvatska ostala samo na Ciboni, koja je u jako lošoj financijskoj situaciji i pitanje je hoće li klub uopće opstati, moglo bi se dogoditi da naša zemlja ostane bez predstavnika u ABA ligi. Ipak, nadamo se kako ćemo sljedeće sezone gledati tri hrvatska kluba.

 

 

 

Najčitaniji članci