Obavijesti

Sport

Komentari 4

Zadar uzvratio Splitu: Pojačanje iz NBA-a održalo lekciju košarke

Zadar uzvratio Splitu: Pojačanje iz NBA-a održalo lekciju košarke
9

Iako je "back to back" ogled dalmatinskih susjeda završio remijem, na koncu puno zadovoljniji mogu biti Zadrani, koji su se ovom pobjedom izjednačili sa Splitom po broju pobjeda, a imaju i dva susreta manje

VIDEO

Prvi od dva "back to back" ogleda Splita i Zadra na Gripama u subotu je otišao na staranu domaće momčadi, slavili su žuti 82-62 i za jedan korak se približili vodećem Zadru na prvenstvenoj ljestvici Premijer lige. No u tom su susretu oba trenera čuvali snagu za puno važniji večerašnji ogled u okviru ABA lige, u kojoj se i jedni i drugi bore za izbjegavanje pretposljednje pozicije, koja vodi u doigravanje s drugoplasiranom momčadi ABA2 lige. 

Za razliku od sinoćnjeg ogleda koji je lako i uvjerljivo dobila domaća momčad, ovaj večerašnji protekao je u potpunoj dominaciji gostiju, koji su debelo naplatili sinoćnji poraz i na koncu slavili 76-89.

Pokretanje videa...

00:58

Zadrani su sad u boljoj poziciji pred završnicu borbe za ostanak u elitnom razredu regionalne lige. Jednako tako, nakon večerašnjeg "uzvrata" pokazali su kako ih nipošto ne bi trebalo otpisivati u utrci za oba domaća trofeja. 

Za razliku od sinoćnjeg ogleda s tribina su se u postavu žutih vratili Roko Leni Ukić i Marko Luković, a kod gostiju trener Veljko Mršić, koji je u većem opsegu koristio svoje najjače snage, pogotovo američkog centra Chinanua Onuakua koji je, očekivano, dominirao pod koševima i bio najbolji pojedinac susreta.

Split: Utakmica 18. kola ABA lige, KK Split i KK Zadar

Furiozno su krenuli Zadrani od starta i već nakon 3:30 minuta igre petorka Carter, Mavra, Palokaj, Bursaći Onuaku povela 8-0 i natjerali trenera domaće momčadi na prvu minutu odmora. Imali su Zadrani u nastavku i prednost 6-19 no tricama Ukića i Vrankovića do kraja prve četvrtine domaća momčad smanjila je na 15-22. 

U drugu četvrtinu Zadrani su krenuli sa zonskom obranom, na koju se domaća momčad teško adaptirala. I ono malo napada u kojima su uspjeli iskreirati slobodan šut su promašili, a s druge strane ih je u oba reketa uništavao goropadni Onuaku, kako koševima, tako i iznuđenim osobnim pogreškama. 

Split: Utakmica 18. kola ABA lige, KK Split i KK Zadar

Do polovine druge četvrtine gosti su se vratili na dvocifrenu razliku koševa 19-30, a do poluvremena na 32-48. Već spomenuti Onuaku, momak koji ima NBA iskustvo iz Houstona, skupio je 16 koševa i čak 9 skokova, jedan više od kompletne postave Splita, a uz to su na njemu centri Splita Marić i Vranković zaradili četiri, odnosno tri osobne pogreške. Igru i preciznost Splita u prvom poluvremenu večerašnjeg ogleda možda i najslikovitije opisuje to što im je najbolji strijelac bio Toni Perković s dvije trice i ukupno šest koševa!?

U drugom poluvremenu nastavila se dominacija Zadra, koji je tijekom cijele utakmice igrao s puno više energije i agresivnosti, a upravo je ta agresija i stalni pritisak na loptu ugušila igrače Ivice Skelina, koji se jednostavno nisu snalazili. Jeftino prodane lopte i promašene šuteve kažnjavali su igrač Zadra i na treći odmor otišli s rezultatom 47-69 i praktično riješili pitanje pobjednika.

Do kraja susreta Zadrani su se malo opustili pa su žuti pokušali smanjti prednosti ispod 6 koševa, s koliko su ih dobii u prvom međusobnom ogledu u Zadru, no zaostatak je bio prevelik za tako veliki preokret. Na koncu je susret okončan pobjedom Zadra 76-89, a treneru žutih Ivici Skelinu ostaje utjeha da su ponovno lijepe role odigrali najmlađi, Ivan Perasović i Roko Gizdavčić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...
NESTAŠNI VELŠANIN

Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...

Ryan Giggs se 2017. godine rastao sa suprugom Stacey i to nakon što ju je godinama varao s bratovom ženom. Skrasio se s 14 godina mlađim manekenkom Zarom
VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije
POGLEDAJTE SNIMKU

VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije

Petar Sučić razvselio je skupinu dječaka koji su igrali nogomet na zagrebačkoj Trešnjevci. Primijetili su ga dok je išao u trgovinu i pozvali ga na partiju nogometa, a on ih nije razočarao