Obavijesti

Sport

Komentari 12

Zadnji stavili reklamu na dres, sad prodaju i ime Nou Camp

Zadnji stavili reklamu na dres, sad prodaju i ime Nou Camp
2

Barcelona si tepa da je 'više od kluba', u srcima Katalonaca zapravo je više kao repka. Zadnji su svoj dres komercijalizirali reklamnim natpisom, a sada će jednom farmaceutskom gigantu prodati i ime Nou Campa

VIDEO

Dok su drugi lijepili reklame gdje god je na dresu bilo mjesta, Barcelona je odolijevala. Jer oni su, kako i sami sebi tepaju, 'više od kluba' (Mes que un club). Nakon 111 godina ta je priča pala pred snagom petro-dolara, na prsima blaugrana dresa blještalo je Qatar Airways, a sada reklamiraju japansku kompaniju za elektronsku trgovinu, Rakuten.

Prije tri dana javnost je upoznata s činjenicom da niti jedan sportski klub na planeti na svoje igrače ne troši toliko kao Barca. Društvo s Nou Campa postalo je prvo u povijesti čije prosječne plaće idu preko 10.000.000 eura godišnje. Svi su drugi nogometni i NBA divovi iza "romantičarskih" Katalonaca. Evo podsjetnika na najrastrošnijih 10:

  1. Barcelona (nogomet) 11,8 milijuna eura godišnja plaća svih igrača
  2. Real Madrid (nogomet) 9,1 milijun eura
  3. Oklahoma City Thunder (košarka) 8,9 milijuna eura
  4. Golden State Warriors (košarka) 8,8 milijuna eura
  5. Washington Wizards (košarka) 8,6 milijuna eura
  6. Toronto Raptors (košarka) 8,55 milijuna eura
  7. Houston Rockets (košarka) 8,45 milijuna eura
  8. Miami Heat (košarka) 7,94 milijuna eura
  9. Juventus (nogomet) 7,59 milijuna eura
  10. Manchester United (nogomet) 7,38 milijuna eura

Već se neko vrijeme priča, a i dokumentarci su snimani o tome kako je katalonski gigant ušao u projekt natkrivanja i obnove svojeg velebnog Camp Nou stadiona koji bi, ionako već impresivan, u skoroj budućnosti trebao izgledati ovako:

Kako će se namaknuti lova? Na isti način na koji su svoje nove arene dobrim dijelom financirali Bayern, Juventus, Manchester City... Prodajom imena stadiona.

Radijska postaje RAC1 u svojem je programu 'Tu diras' navijačima objavila kako će iz kluba vjerojatno već do kraja godine pustiti službenu vijest da su postigli dogovor sa farmaceutsko-kemijskim gigantom Grifols slijedom kojeg će se u blagajnu FC Barcelone sliti sumanuto golemi iznos od 355 milijuna funti, a sve će otići na obnovu stadiona.

Spektakularno zdanje imat će 105 tisuća sjedećih i natkrivenih mjesta, a uređivanje samog stadiona i kompleksa oko njega ukupno će koštati 600 milijuna eura i trebalo bi biti gotovo do 2021. kada će Camp Nou promijeniti ime.

Više od kluba... I više love od drugih!

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 12
VIDEO

Čistio je štale, nitko nije htio s njim na basket, zezali ga da je debeo. Sad je treći put MVP...
JOKIĆEVA ŽIVOTNA PRIČA

Čistio je štale, nitko nije htio s njim na basket, zezali ga da je debeo. Sad je treći put MVP...

Nikola je bio užasan. Mislim, stvarno užasan. Ne možete zamisliti koliko je bio loš, prisjetio se Nikolin brat utakmice u kojoj ga je skautirala Barcelona. Tamo nije otišao, ali zato je danas na vrhu košarke

Čudesan preokret Reala protiv Bayerna za finale Lige prvaka! Modrić ušao i spasio 'kraljeve'
U SUDAČKOJ NADOKNADI

Čudesan preokret Reala protiv Bayerna za finale Lige prvaka! Modrić ušao i spasio 'kraljeve'

Čudesne scene u Madridu. Bayern je do 88. imao finale Lige prvaka na Wembleyju, Tuchel je izvadio napadače Kanea, Musialu, Sanea... A džoker s klupe Joselu zabio je dva gola i preokrenuo utakmicu
VIDEO Izveo korner pa čudesno spriječio šansu nevjerojatnim trkom od 80 m: Kako ide Luka!
KAO MLADIĆ

VIDEO Izveo korner pa čudesno spriječio šansu nevjerojatnim trkom od 80 m: Kako ide Luka!

Nakon kornera koji je rezultirao kontrom Bavaraca, čudesni je trk potegnuo Luka Modrić jer je to bila velika šansa gostiju za odlazak na 2-0 i praktički završetak utakmice. Ali, sve je spasio kapetan 'vatrenih'