Obavijesti

Sport

Komentari 21

Čudesna predstava Zagreba u Ligi prvaka: Razbili Mađare i ostali u igri za osminu finala

Čudesna predstava Zagreba u Ligi prvaka: Razbili Mađare i ostali u igri za osminu finala
7

RK Zagreb je u 9. kolu Lige prvaka u Areni pobijedio Pick Szeged 30-25 i primakao mu se na samo bod zaostatka u velikoj borbi za šesto mjesto koje vodi u osminu finala. Pobjednik ni u jednom trenutku nije bio upitan, najbolji kod Zagreba bio je Čupić sa šest golova

U utakmici 9. kola rukometne Lige prvaka Zagreb je u Areni pobijedio mađarski PICK Szeged s 30-25 (17-12) i ostao u igri za plasman u drugu fazu.

Hrvatski prvak je odigrao sjajno prvo poluvrijeme u kojem je došao do prednosti od 17-12, u kojem je briljirao Matej Mandić sa sedam obrana. Zagreb je prelomio utakmicu u prvih 13 minuta drugog dijela kada je postigao pet golova, a nije primio nijedan, dok se u strijelce upisao i vratar Mandić, a hrvatska momčad je otišla na nedostižnu prednost od 22-13.

Zagreb: Machineseeker EHF Liga prvaka, RK Zagreb - OTP Bank Pick Szeged

Kod Zagreba su Zvonimir Srna i Ivan Ćupić zabili po šest golova, a Lovre Klarica i Timur Dibirov po četiri, dok je Mandić ukupno imao 11 obrana. U mađarskom sastavu je Borut Mačkovšček zabio pet golova, Marin Jelinić tri, a Luka Stepančić i Mario Šoštarić po dva gola.    

Zagreb: Machineseeker EHF Liga prvaka, RK Zagreb - OTP Bank Pick Szeged

Zagreb je nakon devet kola na sedmom mjestu s bodom manje od Szegeda, a plasman u daljnje natjecanje osigurava šest najboljih momčadi skupine. U ovoj skupini je Aalborg pobijedio Kolstad s 29-18.

Zagreb: Machineseeker EHF Liga prvaka, RK Zagreb - OTP Bank Pick Szeged

U 10. kolu Zagreb gostuje kod Pelistera 7. prosinca.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Rukometna Liga prvaka, 9. kolo 18.45 , Arena Zagreb
RK Zagreb
30 : 25
Pick Szeged
Sortiranje događaja
60'

Kraj! Sjajni RK Zagreb došao je do važne pobjede u 9. kolu Lige prvaka i primaknuli se šestoplasiranom Pick Szegedu na bod zaostatka. U sljedeća četiri kola gledat ćemo veliku bitku za plasman u osminu finala.

Utakmicu je prelomila čudesna serija 6-0 iz prvog dijela. Zagreb je od 6-7 došao do 12-7 i od tada nije ispuštao prednost. Vodili su i devet razlike, ali na kraju se opustili i dopustili Pick Szegedu da korigira taj zaostatak. 

Najbolji kod Zagreba bili su Čupić sa šest golova i Srna s pet. Fantastičan je bio i Matej Mandić koji je obranio 11 udaraca.

59'

Mađari su još malo smanjili zaostatak. Pobjeda je osigurana, a najbitnije i bolji međusobni omjer ako to bude odlučivalo na kraju. 

57'

Igra se gol za gol. Trpa Čupić, ali i Jelinić. No, najbitnije je da Zagreb drži velikih plus šest. 

55'

Razigrao se opet Zagreb. Srna je sjajno pogodio iz koraka i vratio na plus sedam. 

54'

Uvukla se nervoza u redove Zagreba, ali srećom, sada se lakše diše. Sirotić je izborio sedmerac, a realizirao ga je Čupić za plus sedam. 

Komentari 21