Obavijesti

Sport

Komentari 0

Zagreb morao iseliti iz Arene: 'Ako ćemo ih napadati jedan na jedan, ubit će nas od batina'

Zagreb morao iseliti iz Arene: 'Ako ćemo ih napadati jedan na jedan, ubit će nas od batina'

Čeka nas jako teška utakmica, čvrst protivnik koji igra jako dobru obranu. Rekao bih čak da igraju grubu i prljavu obranu, ali mi njih moramo istući u našoj kući, poručio je Marin Šipić uoči dolaska Motora u Zagreb

VIDEO

Ako je Celje prije četiri tjedna bilo "must win" za zagrebaše, onda je ukrajinski Motor u srijedu (20:45, ArenaSport 1) "must must win". Makar, teško da će im rezultatski puno pomoći prva pobjeda u Ligi prvaka ove sezone, ali i uopće, jer kao da su i sami nekim potezima (odlazak Božovića) digli ruke od Lige prvaka. 

POGLEDAJTE VIDEO: Zagreb predstavio Vorija

Pokretanje videa...

Vori na predstavljanju u PPD Zagrebu 04:30

No pomogla bi svakako za psihološko dizanje momčadi koju Vlado Šola nije podigao nakon odlaska Igora Vorija. Pa se na sve još nalijepio i korona virus koji ih je poslao u samoizolaciju, zbog koje nisu putovali u Nantes, pa su sada bez utakmice gotovo mjesec dana. A nedostaju im iovako.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Nakon teškog poraza od Celja završili smo u desetodnevnoj samoizolaciji što samo po sebi nije lako. Ipak, trenirali smo koliko smo mogli preko Zooma, a jednom kada smo izašli van, nastavili smo raditi rukomet - započeo je Šola.

- Nekako mi se čini da smo dosta ubrzali ekipu i protok lopte. Poradili smo i na homogenosti obrane, kako u 6-0 tako i u 5-1 sustavu. Sutra je veliki izazov za nas. Motor je vrlo kvalitetna ekipa koja je u svim utakmicama ove sezone pokazala da ima snage nositi se s najboljima u Europi. I Veszpremu i Barceloni zadali su dosta muke. Naš prvi zadatak za sutra je da se brzo vraćamo u obranu jer oni strahovito brzo guraju u leđa i vuku taj brzi centar. Njihovo najjače oružje su srednji vanjski, lijevi vanjski i pivot i to je dodatni zadatak za nas s kojim ćemo se morati pozabaviti.

Zagreb: PPD Zagreb i Celje Pivovarna Laško susreli se u 5. kolu Lige prvaka

Napad?

- Morat ćemo naći način da probijemo njihovu zonu koja je poprilično prgava, tako da očekujemo jedan dobar "fight“ sutra na terenu. Mi smo dosta proučavali njihovu igru i pripremili se dobro na treningu, sada je samo na dečkima da to sutra prenesu na teren za vrijeme utakmice. Od svojih igrača jedino na čemu ću maksimalno inzistirati jest borba do posljednje sekunde. U sutrašnjoj utakmici izgubit će ona ekipa koja se prva prestane boriti.

Marin Šipić imao je problema s ozljedom na početku sezone, tek što se vratio, opet je morao pauzirati zbog više sile. Napadački s njim Zagreb je razina više i potreban recept kako razbiti masivne Ukrajince.

- Čeka nas jako teška utakmica, čvrst protivnik koji igra jako dobru obranu. Rekao bih čak da igraju grubu i prljavu obranu. Ako ćemo biti statični i ako ćemo ih napadati 1 na 1 s mjesta, siguran sam da će nas ljudi ubiti od batina. Mislim da smo dobro pripremljeni za njih. Malasinskas, Pukhouski i pivot započinju i završavaju 70 posto njihovih napada tako daje vrlo jasno da moramo tu trojku zaustaviti ako mislimo pobijediti utakmicu. Na nama je da odigramo poštenu utakmicu, da mi njih istučemo u našoj kući i da napokon osvojimo te bodove.

PPD Zagreb i RK Celje Pivovara Laško sastali se u 8. kolu EHF Lige prvaka

Ta kuća ovaj su put prvi puta u Ligi prvaka Sutinska vrela. Arena je, kao što znamo, postala Covid centar...

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener
Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'
CITIRAO CRUIJFFA

Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'

Igrači su mi rekli da će pobijediti, Lunjin mi je obećao da će obraniti neke jedanaesterce, a Rüdiger je i mene iznenadio. Ove sezone ne pucamo penale baš dobro, ali u srijedu smo uspjeli, rekao je Realov trener