Obavijesti

Sport

Komentari 2

Zagreb nije uspio izvući ni bod u Danskoj. Više ne ovisi o sebi...

Zagreb nije uspio izvući ni bod u Danskoj. Više ne ovisi o sebi...

U slučaju da Wisla Plock u četvrtak ostvari pobjedu na gostovanju u Portu, poljski će sastav izboriti osminu finala, a PPD Zagreb se oprašta od Europe

VIDEO

Rukometaši Prvog plinarskog društva Zagreb poraženi su u posljednjem, 14. kolu Lige prvaka na gostovanju kod danskog GOG Gudmea sa 29-33 ugrozivši plasman u osminu finala.

Hrvatskom prvaku je trebao bod u zadnja dva susreta protiv Porta i Gudmea kako bi osigurao plasman u osminu finala, no momčad Slavka Goluže je obje utakmice izgubila i sada više ne ovisi sama o sebi.

U slučaju da Wisla Plock, čiji dres nose hrvatski rukometaši Lovro Mihić, Leon Šušnja i Tin Lučin, u četvrtak ostvari pobjedu na gostovanju u Portu, poljski će sastav izboriti osminu finala, a PPD Zagreb se oprašta od Europe. U slučaju da Porto, koji je bez izgleda za prolaz, osvoji barem bod, dalje ide hrvatski prvak.

PPD Zagreb je držao priključak tek u prvih 10 minuta igre. U 13. minuti su Danci prvi put stigli do dva gola prednosti (5-3), a nažalost, do kraja poluvremena prednost domaćeg sastava je samo rasla do +8 na poluvremenu.

Susret EHF Lige prvaka između PPD Zagreba i PSG-a

U 20. minuti je Gudme poveo s tri gola razlike (11-8), dvije minute kasnije je bilo +4 (13-9), u 26. minuti je bilo pet razlike (16-11), a u minutama koje su uslijedile GOG je stigao do velikih osam pogodaka prednosti. Gotovo je nevjerojatno kako se hrvatski prvak u zadnjih 10 minuta poluvremena "raspao". Od 11-9 domaćin je napravio seriju 9-3 za velikih 20-12 na poluvremenu.

Najviše problema obrani Zagreba zadavali su Simon Pytlick s pet i Lukas Jorgensen s tri gola, dok je Tobias Thulin imao šest obrana. Kod PPD-a u prvom dijelu je najefikasniji bio Timur Dibirov s tri gola.

Stižu pojačanja: Zagreb doveo reprezentativca Slovenije i prvog golmana španjolske lige
Stižu pojačanja: Zagreb doveo reprezentativca Slovenije i prvog golmana španjolske lige

Na otvaranju drugog dijela Gudme je brzo stigao i do deset pogodaka viška (24-14), no Zagreb je daleko boljom igrom u nastavku smanjio na 29-24 produživši nadu. Osam minuta prije kraja hrvatski sastav je stigao na minus 4 (30-26), a tri minute prije kraja i na tri gola zaostatka (30-27). Međutim, Danci su zabili dva gola u nizu za 32-27 dvije minute prije kraja i priči je bio kraj. Na koncu je završilo 33-29.

Kod domaćina najefikasniji su bili Pytlick s pet golova, te Jerry Tollbring sa četiri gola, dok je Thulin ostao na šest obrana iz prvog dijela. PPD Zagreb su predvodili Dibirov s osam golova, te Karpo Sirotić sa četiri gola.

PSG potvrdio prvo mjesto

U drugom susretu večeri PSG je pobijedio Telekom Veszprem sa 37-35 potvrdivši prvo mjesto u skupini.

Francuski sastav je i prije ovog kola osigurao prvo mjesto u skupini i direktan plasman u četvrtfinale, dok su Veszpremu bili važni bodovi kako bi dohvatio drugu poziciju, koja također vodi u četvrtfinale.

Mađarski sastav je vodio na poluvremenu (24-19), no PSG je u nastavku okrenuo rezultat.

PSG su do pobjede predvodili Elohim Prandi sa sedam i Dominik Mathe sa šest golova, dok su kod Veszprema najefikasniji bili Dragan Pechmalbec s osam, Rasmus Lauge Schmidt sa sedam, te Manuel Štrlek sa šest golova.

U četvrtak se sastaju Magdeburg - Dinamo Bukurešt, te za Zagreb ključna utakmica Porto - Orlen Wisla Plock.

Na ljestvici vodi PSG sa 24 boda, ispred Magdeburga i Veszprema sa po 18 bodova, dok GOG Gudme ima 15. Slijede Dinamo Bukurešt (13), PPD Zagreb (8), Wisla (7) i Porto (5).

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije
POGLEDAJTE SNIMKU

VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije

Petar Sučić razvselio je skupinu dječaka koji su igrali nogomet na zagrebačkoj Trešnjevci. Primijetili su ga dok je išao u trgovinu i pozvali ga na partiju nogometa, a on ih nije razočarao