Obavijesti

Sport

Zagrepčani, u nedjelju s Trga kreće maraton - budite strpljivi zbog prometa, podržite trkače

Zagrepčani, u nedjelju s Trga kreće maraton - budite strpljivi zbog prometa, podržite trkače

Zagrijavanje počinje već u subotu kada na Trgu u 16 sati počinje Dječja utrka, a večer je rezervirana za koncert grupe Vatra. Zagrebački maraton trčat će više od 4500 maratonaca u tri utrke...

VIDEO

Sve je spremno za 31. Zagrebački maraton koji starta u nedjelju 8. listopada u 9.00 sati s Trga bana Josipa Jelačića, dok utrka Garmin 10 kilometara kreće u 8.45 sati, s istog mjesta. Svi mališani vrtićke dobi, kao i oni u nižim razredima, pozvani su na Dječju utrku u subotu, 7. listopada, od 16 sati na Trgu bana Josipa Jelačića, gdje će u 20 sati biti dodijeljene nagrade najboljim sportašima Zagreba, a nakon toga slijedi i koncert grupe Vatra. 
Zagrebački maraton pokrenut je 1992. godine na inicijativu tadašnjeg Izvršnog odbora Atletskog društva Veteran i tada nitko nije ni slutio u što će se maraton pretvoriti. Tada je bilo svega 70 trkača, a u nedjelju će ih trčati više od 4.500 na tri utrke – maraton, polumaraton i Garmin 10 kilometara. 

Zagreb: Start Garmin 10k utrke u sklopu 30. Zagrebačkog maratona na kojem je bio i Valent Sinković


- Svima je start na glavnom zagrebačkom trgu. Dio grada bit će zatvoren zbog utrke na 3-4 sata pa molimo građane za strpljenje. Trkači prolaze Zrinjevac, vidi se katedrala, HNK... pravi gradski maraton kao što ga imaju svi veliki gradovi. Novost je da se promijenila utrka na 10 kilometara - po prvi puta je cilj na glavnom zagrebačkom trgu. Dio staze je isti, a dobro je što imamo šest navijačkih punktova. Bit će glazbe, druženja... - Oko 1300 prijavljenih je na Garmin utrci 10 kilometara što nije loše, a tu brojku svakako planiramo u narednim godinama povećati - rekao je prof. dr. sc. Marko Jakopović, dr. med., direktor maratona i predsjednik Zagrebačkog atletskog saveza, na press konferenciji. Naglasio je da New York, London, Berlin i ostali gradovi zatvaraju promet jednom godišnje zbog svojih maratona i pozvao Zagrepčane za strpljenje zbog prekida prometa, ali i da podrže trkače.  


Milan Pavelić, pomoćnik pročelnika za sport Grada Zagreba, naglasio je da je ovo najzagrebačkija utrka, koja raste iz godine u godinu. A koje su sve prednosti trčanja zna jako dobro maratonka Matea Parlov Koštro koja je osvojila  srebrnu medalju na Europskom prvenstvu 2022. godine.
 - Trenutačno sam u pripremama za Frankfurt maraton pa će mi  polumaraton u Zagrebu poslužiti kao izvrsna priprema za ono što me čeka. Stvarno se veselim zato što mi je to prvi polumaraton u Zagrebu i sretna sam što ću trčati ulicama grada – istaknula je Matea. Vjekoslav Šafranić, predsjednik Sportskog saveza Grada Zagreba, kaže kako je maraton od velikog interesa za Zagreb. 

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

VIDEO

Erlić: Skupljali smo boce i živjeli u štali. Plakao sam svaku večer kada sam došao u Dinamo...
OTVORIO DUŠU

Erlić: Skupljali smo boce i živjeli u štali. Plakao sam svaku večer kada sam došao u Dinamo...

Kao mali sam navijao za Hajduk i nadam se da ću jednog dana zaigrati na punom Poljudu. A završio sam za kuhara i volio bih napraviti ručak Severini i večeru Cristianu Ronaldu. Benzema se naljutio kad sam ga uštipnuo

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?
KALKULACIJE

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?

Sudar odluke mogao bi se dogoditi, i vjerojatno će to zaista i biti, međusobni derbi na Rujevici u nedjelju (19.30 sati). Rijeka dočekuje Dinamo u izravnom okršaju
Sopić: Častio sam na benzinskoj unatoč porazu, a u klubu su me dočekala samo smrknuta lica...
JUTRO NAKON PORAZA

Sopić: Častio sam na benzinskoj unatoč porazu, a u klubu su me dočekala samo smrknuta lica...

Cijela je Hrvatska bila sigurna da ćemo izgubiti i evo, gospodo, izgubili smo, a i dalje imamo sve u rukama. Ako želimo biti prvaci, moramo jednom dobiti i Dinamo. Svima sam u klubu rekao "Nemojte da ja, Zagrepčanin, budem veći optimist od vas, Riječana"