Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
44 komentara

'Žapci' pred gašenjem: HAVK Mladost može spasiti još Grad

PROPAST Nekim igračima Mladost duguje više od 20 plaća te joj prijeti gašenje. Može je spasiti samo Grad Zagreb 7. svibnja, inače će klub sa Save ići u stečaj

Slavko Midžor/PIXSELL
Foto: Slavko Midžor/PIXSELL

U scenariju iz najgore noćne more vaterpolisti Mladosti jučer su protiv Mornara odigrali zadnju utakmicu. Pobijedili su 11-10 u prvoj utakmici serije za treće mjesto u Prvenstvu Hrvatske. Ne spasi li je Grad 7. svibnja, HAVK Mladost će se ugasiti.

- Ne mogu uopće ni izgovoriti tako nešto, pomisliti da bi se tako nešto moglo dogoditi. Ja sam rođen u Mladosti, taj klub je moja životna ljubav, moja familija - rekao je Ozren Bonačić (73), “dobri div” sa Save koji je prvu utakmicu za Mladost odigrao 1959. godine. Žapci su najtrofejniji klub na svijetu, naslov europskog prvaka osvojili su sedam puta. Bonačić ih je četiri osvojio kao igrač, a jedan kao trener voljenog kluba.

- S Mladosti sam osvojio sve, taj klub znači nešto u svijetu i zato Grad ne smije dopustiti da se ugasi. Ima tu i naših pogrešaka, nas mladostaša, ne treba bježati od toga - realan je Bonačić.

Ujedno je poslao i poruku upravi koja je klub i dovela u ovakvu situaciju. Boris Labar, Boško Lozica i Tomislav Družak kormilare posljednjih godina klubom.

Na rubu propasti

Do lipnja moraju platiti 2,5 milijuna kuna, plan je to sanacije. Nisu u godinu dana platili ni lipe i tim iznosom Grad bi ih spasio barem do iduće godine. Ukupna dugovanja kluba su oko 9,5 milijuna kuna, ovo što trebaju uplatiti do lipnja samo je prva rata. Previsoki ugovori koje su prije nekoliko godina vodeći ljudi kluba potpisivali s nekim igračima doveli su Mladost do ruba propasti. Nekim igračima klub duguje više od 20 plaća.

- Sad su na pravom putu, imaju momčad domaćih talentiranih igrača. Nadam se samo da nije prekasno - zavapio je Bonačić.

Dubravko Šimenc (48) više je od 20 godina igrao u Mladosti. tamo je i počeo s vaterpolom.

- Ponosan sam na ono što smo otac Zlatko i ja dali za Mladost. Ne mogu zamisliti da se moj klub može ugasiti. Vjerujem da će se spasiti i ostati Hrvatski akademski vaterpolski klub Mladost. Nikako drukčije se ne smije zvati - rekao je Šimenc. Danas je daleko od vaterpola.

Novo rukovodstvo

- Jedan od razloga zbog kojeg sam se udaljio je i ovakva situacija. Mladost je brend i mora opstati, kao i rukometni klub Zagreb, Cibona, Dinamo i Medveščak. To su gradske ikone - rekao je Šimenc i dodao:

- Grad prvo treba spasiti klub, a onda neka izaberu novo vodstvo koji će Mladost opet vratiti u vrh svjetskog vaterpola.

Perica Bukić u Mladost je došao iz Solarisa 1987. godine. Osvojio je sve, postao najtrofejniji vaterpolist svijeta.

- Grad mora stati iza kluba. To je važno i zbog hrvatskog vaterpola, jer Mladost je nositelj kvalitete reprezentacije. Mladost je za mene više od kluba - kaže Bukić.

Naši partneri pišu
Message