Obavijesti

Sport

Komentari 16

'Zaraziti se možeš svugdje, ali nitko ne kiše u teniski balun...'

'Zaraziti se možeš svugdje, ali nitko ne kiše u teniski balun...'
3

"Moja najoptimističnija procjena je proljeće sljedeće godine. Tenis kakav smo pamtili nema šanse da bude prije Roland Garrosa ili Wimbledona sljedeće godine"

VIDEO

Proslavljeni hrvatski tenisač i budući stanovnik teniske Kuće slavnih Goran Ivanišević izjavio je u razgovoru za Hrvatsku televiziju da bi se tenis mogao vratiti na međunarodnu sportsku scenu tek u proljeće sljedeće godine. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:24

"Što se tiče sportaša najgore je zdrav si, hoćeš se baviti sportom, a ne možeš i pitanje je kad ćeš moći. Ovo je situacija za koju nitko nije bio pripremljen. Nadam se da ćemo svi iz ovoga izaći kao bolji ljudi i pametniji, samo je pitanje kad", rekao je wimbledonski pobjednik iz 2001. te ponudio mogući scenarij povratka međunarodnih teniskih natjecanja:

"Moja najoptimističnija procjena je proljeće sljedeće godine. Čuo sam da čak razmišljaju o pomicanju Australian Opena za treći mjesec, što je također opcija. Tenis kakav smo pamtili nema šanse da bude prije Roland Garrosa ili Wimbledona sljedeće godine."

30. Plava laguna Croatia Open Umag 2019.Egzibicijski meè, Goran Ivaniševiæ - Patrick Rafter

Regionalno natjecanje

Specifičnost tenisa je putovanje igračica i igrača iz različitih država širom svijeta, što je u ovom trenutku neizvedivo. Stoga u taboru prvog tenisača svijeta Novaka Đokovića, u kojem je Goran Ivanišević jedan od trenera, razmišljaju o pokretanju regionalnih natjecanja kako bi tenisači s ovdašnjih prostora održavali natjecateljsku formu.

"Razmišljali smo u seriji mini-turnira - Srbija, Hrvatska, Slovenija i Bosna i Hercegovina. To bi bio ozbiljan tim igrača. Radi se na tome. Možda će biti nešto ovdje (u Hrvatskoj), tamo (u Srbiji) će biti sigurno. Vidjet ćemo kako će biti s putovanjima, granicama, izolacijama. Nadam se da će tako nešto profunkcionirati u šestom, sedmom mjesecu", optimističan je Ivanišević.

'Nitko ne kiše u teniski balun'

Zdravlje igrača i svih uključenih uvijek je na prvom mjestu, a Goran je na svoj način odgovorio na bojazan stručnjaka, kad je tenis u pitanju, da bi se virus mogao prenijeti "kihanjem u loptu".

"Prije svega želim čestitati i zahvaliti ljudima koji rade od 0 do 24. Mi ih slušamo, puno dobrih stvari su rekli i donijeli puno dobrih odluka i na tome im veliko hvala. Neke stvari meni nisu jasne, a pogotovo ova - igram tenis 40 godina, a nikad nisam kihnuo u 'balun'. Zaraziti se možeš svugdje, ali mislim da nitko neće kihati u teniski balun."

Kako je cijeli teniski svijet stao, tako se još uvijek ne zna što će biti s Goranovim svečanim ulaskom u Međunarodnu tenisku kuću slavnih. Svečanost u američkom gradu Newportu predviđena je za sredinu srpnja, a Ivanišević i Španjolka Conchita Martinez još uvijek čekaju vijesti o potvrdi održavanja ili odgodi događaja na kojem će se pridružiti teniskim besmrtnicima. (eg)

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 16
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening
NEPOZNATO O TRENERU RIJEKE

Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening

Plus+ Željko Sopić, trener Rijeke, prisjetio se dana u lokosima, koji mu stoje na putu do naslova: Taj trening išli smo kao "zemlja - zrak", kao da sutra ne postoji. A nitko ne zna da smo cijelu noć bili vani