Sport

Komentari 2

'Zaslužili smo više tu pobjedu u Ligi prvaka, stvarno je vrijeme'

'Zaslužili smo više tu pobjedu u Ligi prvaka, stvarno je vrijeme'

Svjesno smo prebacili teret utakmice na naša leđa, premda cijenimo ekipu Meškova, ali mi želimo pobijediti. Vjerujem da imamo sve što nam je neophodno za jednu pobjedu koja bi nam puno značila, kaže Obrvan

Čak i nakon međusobne utakmice, Zagreb i Meškov ostali su jedine dvije ekipe bez pobjede u Ligi prvaka. Za zagrebaše, nažalost, taj niz bez europske pobjede traje već 640 dana, a nova prilika u srijedu je (20:45) protiv istog protivnika u Areni. Kojeg su imali u Brestu prošlog tjedna, a na kraju spašavali bod.

- Voljom rasporeda igramo protiv istog protivnika s kojim smo igrali u prošlom kolu te osvojili ili izgubili bod, ovisno kako se uzme. Mislim da smo igrali dobru utakmicu i da smo najvećim dijelom utakmice bili u prednosti, i šteta što nismo pobijedili, ali isto tako smo uspjeli sačuvati bod u zadnjem napadu, tako da s te strane gledano moramo biti zadovoljni - vratio je film trener Ivica Obrvan.

- Ono čime sam ja kao trener bio zadovoljan, jest da smo cijelu utakmicu bili u dobrom ritmu, nismo imali one minute kada nam ne ide što protivnik inače iskoristi i napravi razliku. Radi se o jednoj odličnoj ekipi s vrlo jakim, poznatim i skupim individualcima. Parirali smo im dobro te se nadam da ćemo imati snage i znanja jer nam motivacije neće nedostajati ovaj tjedan. Želim da na našem parketu odigramo dobru utakmicu, ponovimo izdanje iz Bresta i zabilježimo konačno tu pobjedu.

Nada je i da će kadar u srijedu biti kompletniji jer na listi ozlijeđenih našao se i kapetan Mandić.

- Što se tiče treninga, ja sam kao trener zadovoljan kako radimo. Također sam zadovoljan kako dobrim dijelom odigranih utakmica izgledamo na terenu. Ono što mi je bilo drago vidjeti, uz starije igrače koji standardno daju svoj doprinos u svakoj utakmici, to je da su u ključnim trenucima napadačkog dijela bili dosta dobri naši mladi igrači, počevši od lijeve strane Ćavara, Srne, Vistoropa, Klarice, Grahovca i Mandića na golu. To svakako veseli, ali nije realno od njih očekivati da ponavljaju takve utakmice. Svaki klub i trener žele da takvi igrači koji su u usponu što češće ponavljaju takve utakmice te da oscilacija bude čim manje. Svjesno smo prebacili teret utakmice na naša leđa, premda cijenimo ekipu Meškova, ali mi želimo pobijediti. Vjerujem da imamo sve što nam je neophodno za jednu pobjedu koja bi nam puno značila.

Jakov Gojun odradio je veliki posao u sredini obrane zajedno sa Željkom Musom iako na prvu to 30 primljenih golova i ne govori...

- Naravno da svi očekuju pobjedu, samim time što smo pokazali da se i bez nekolicine ozljeđenih igrača s njima možemo nositi. Pokazali smo kao kolektiv jednu dobru partiju. Kad se spoje mladi igrači koje je trener nabrojao s nama starijima, mi smo također jedna opasna ekipa što smo i pokazali. Moramo biti u glavi spremni na očekivanja jer nekad te utakmice znaju otići u drugom smjeru. A Brest je ekipa koja također zna uzeti bodove u gostima. Ja vjerujem da ćemo doći spremni i krenuti oštro u utakmicu. Mi se dižemo u našoj igri jer nam je trebalo vremena da se sve uštima i zaista igramo sve bolje i bolje što u napadu tako i u obrani. Pozivam i navijače da nam daju podršku jer je s njima puno lakše igrati. Velika mi je želja kao jednom od starijih igrača da konačno upišemo pobjedu jer mislim da smo to i zaslužili. Pokazali smo puno puta da smo dobri i bili smo blizu. I vjerujem da je sada vrijeme da protiv Bresta upišemo dva boda.

Najčitaniji članci