Obavijesti

Sport

Komentari 43

Zašto bi se odrekli trofeja? Do kraja sezone ima 30 utakmica!

Zašto bi se odrekli trofeja? Do kraja sezone ima 30 utakmica!
1

Liga je izjednačena, sve momčadi će prolaziti kroz teška razdoblja kao što smo i mi prošli, ima još jako puno bodova da bi se vratili tamo gdje nam je mjesto, kaže Hajdukov veznjak Hamza Barry

VIDEO

Iako su mu tek 23 godine, Hamza Barry je među starijim i iskusnijim igračima u Hajdukovoj svlačionici. Treća mu je ovo sezona na Poljudu, prošao je puno toga, Zoran Vulić mu je već peti trener, odigrao je 84 utakmice, upisao po osam golova i osam asistencija... Hamza je tih i radišan momak, stidljiv, od njega nećete čuti ni velike riječi, ni spektakularne izjave, ni objave na društvenim mrežama.

- Valjda sam takav karakter, ne volim biti u prvom planu. A što se tiče društvenih mreža, nemam puno toga zanimljivog ni za napisati, jer ne idem nigdje. Split je toliko lijep grad da nemam potrebu odlaziti u neki drugi - smije se Hamza, koji uskoro očekuje posjetu i rođendansku proslavu.

- Za dva tjedna mi prvi put u posjetu u Split dolaze supruga Duta i kćerkica Amely. Četiri su joj godine i želim joj pokazati Split i Poljud... Viđamo se samo kad sam ja slobodan, kad mogu otputovati kući u Gambiju, ovo je prvi put da one dolaze kod mene u Split. 

Hamza se već navikao na grad i klub, a puno mu znači i podrška novog trenera Zorana Vulića, koji je nakon prve utakmice protiv Rudeša biranim riječima govorio o njegovoj igri. 

- Moram pohvaliti cijelu momčad, ali mi se jedan igrač posebno svidio, Hamza Barry. Dobar je igrač, lijepo razigrava momčad, dosta trči, oduzima loptu... Imat će sigurno i on padova, ali daj Bože da odigra na ovom nivou do kraja prvenstva - kazao je Vulić. 

- Prenijeli su mi suigrači što je trener rekao, to je za mene velika stvar. Cijenim povjerenje koje mi dalje, i nadam se da ću nastaviti s dobrim igrama - kaže mladi Gambijac, koji ne bježi od odgovornosti za loš start Hajduka u sezonu. 

- Tako se ponekad dogodi, ali s novim trenerom atmosfera je opet dobra, jako se dobro radi, i nadamo se da će sve na koncu dobro i završiti. Vidi se od prvoga dana da trener želi vratiti vjeru igračima, treninzi su mu jako dobri i zanimljivi, svaki dan radimo nešto novo, i to je jako dobro za nas mlađe igrače, jer možemo napredovati.

Pred Hajdukom je veliki derbi, u subotu na Poljud stiže Dinamo, prilika da se popravi loš dojam sa starta sezone i smanji prednost na prvenstvenoj ljestvici. Za Hamzu nema dileme može li Hajduk pobijediti. 

- Ova je utakmica vrlo važna, kao i svaki drugi derbi. Vjerujem da ćemo odigrati na nivou koji se od nas očekuje, jer bi se s tri nova boda podigli na ljestvici i dodatno učvrstili samopouzdanje. Dinamo igra jako dobro, dobra su momčad koja zaslužuje respekt, ali mi igramo kući, pred našim navijačima.

Barry je protiv Dinama odigrao jednu kup i šest prvenstvenih utakmica, uz poraz u finalu kupa u Vinkovcima koji su obilježile sudačke pogreške, upisao je i po dvije pobjede, remija i poraza u prvenstvu. Još čeka svoj prvi gol. 

- Najradije se sjećam one pobjede 2-0 u Maksimiru. Još nisam zabio, možda mi to pođe za rukom ovaj put, ali ne opterećujem se golovima, bilo bi mi dovoljno i da mi pobijedimo. To je u ovom trenutku najvažnije. Moramo do kraja polusezone osvojiti što više bodova, popeti se na vrh ljestvice, tamo gdje nam je i mjesto, i onda se u drugom dijelu sezone boriti za naslov prvaka i kup.

Iako je Dinamo već odmakao na vrhu ljestvice, Hamza se nije odrekao ambicija. 

- Naravno da nisam, zašto bih se odrekao? Ima još gotovo 30 utakmica do kraja, jako je puno bodova i međusobnih susreta. Liga je izjednačena, sve momčadi će prolaziti kroz teška razdoblja kao što smo i mi prošli, ima još dovoljno bodova da bi se vratili tamo gdje nam je mjesto.

Dinamo je stekao prednost jer su najmanje oscilirali, ali i zbog nevjerojatne činjenice da će im gostovanje na Poljudu u devetom kolu biti prva utakmica van 'zagrebačkog prstena'. 

- Nevjerojatno je da netko igra osam za redom praktično kod kuće. Sigurno da im je to bila velika prednost, i da su zbog toga odmakli na ljestvici, ali to nama nikako ne može biti izlika za loš start. Mi smo sami krivi što smo neke utakmice odigrali jako loše i izgubili bodove. Jako nas je pogodilo nesretno ispadanje iz Europe, mentalno smo pali, nismo imali snage izvući se iz te situacije i to nam je bio veliki problem. Sada nas novi trener pokušava dignuti i vidjet ćemo kako će to ispasti. 

Vulić je Hamzi pronašao novu ulogu, povukao je malo prema natrag, gdje iz dubine pokušava organizirati igru i graditi napade Hajduka. 

- Još se uvijek pokušavam naviknuti na novu ulogu, ako ako želim biti kompletan igrač, moram se naviknuti na razne uloge u veznom redu. Još sam mlad i trener mi puno pomaže savjetima.

Iako će za dva tjedna proslaviti 24. rođendan, Hamza je jedan od igrača s najdužim stažom u Hajdukovoj svlačionici. 

- Malo mi je to čudno. Kad sam tek došao, drugi su vodili računa o meni, pomagali mi, a sad ja pomažem suigračima koji dolaze. Takva je situacija, igrači dolaze i odlaze...

Na pitanje odlazi li i on, samo se nasmijao. Ugovor ga s Hajdukom veže još pune dvije godine.

- Vidjet ćemo što će klub odlučiti... 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 43
VIDEO

Čudesan preokret Reala protiv Bayerna za finale Lige prvaka! Modrić ušao i spasio 'kraljeve'
U SUDAČKOJ NADOKNADI

Čudesan preokret Reala protiv Bayerna za finale Lige prvaka! Modrić ušao i spasio 'kraljeve'

Čudesne scene u Madridu. Bayern je do 88. imao finale Lige prvaka na Wembleyju, Tuchel je izvadio napadače Kanea, Musialu, Sanea... A džoker s klupe Joselu zabio je dva gola i preokrenuo utakmicu

Modrić i Real igraju u finalu Lige prvaka i za Dinamo. Evo zašto
'MODRI' IMAJU INTERES

Modrić i Real igraju u finalu Lige prvaka i za Dinamo. Evo zašto

Rezultat Borussije Dortmund u finalu Lige prvaka utjecat će i na status hrvatskih klubova u kvalifikacijama za europska natjecanja. Modri će navijati protiv njemačkog kluba, a Rijeka za njega
Dinamo dobiva novog sponzora, ali proračun će održati jedino prodaja Martina Baturine...
SPREMA SE TRANSFER

Dinamo dobiva novog sponzora, ali proračun će održati jedino prodaja Martina Baturine...

S Petkovićem je situacija složenija. Već mu je 29 godina, klub na njemu ne može zaraditi ni približno koliko bi izgubio njegovim odlaskom. A ni Bruni se ne odlazi u egzotiku, jedino ako pokuca na vrata klub iz 'liga petice'...