Obavijesti

Sport

Komentari 72

Zašto je Uefa ponovila ždrijeb? 'To je bila softverska pogreška'

Zašto je Uefa ponovila ždrijeb? 'To je bila softverska pogreška'

Od sada će se svaki prijedlog softvera provjeravati u stvarnom vremenu kako bi se osigurala točnost. To će možda značiti da će ždrijeb trajati malo dulje, rekao je Marchetti

VIDEO

Tijekom izvlačenja parova osmine finala na ždrijebu Lige prvaka, Uefa je napravila veliki propust zbog čega su ga bili primorani ponoviti.

Podsjetimo, u osmini finala LP nisu mogli igrati klubovi iz istih država kao niti oni klubovi koji su bili u istoj skupini. No, ipak je došlo do pogreške i to u dva navrata. Prvo su izvukli par Villarreal - Manchester United, koji je igrao i u grupnoj fazi, nakon čega su 'crvene vragove' izostavili iz ždrijeba do samog kraja, kad su ga uparili s PSG-om, pa je Atletico uložio žalbu.

Pokretanje videa...

Navijači Uniteda o Ronaldu VIDEO

Pogrešku su odmah priznali čelni ljudi Uefe i ždrijeb proglasili nevažećim.

"Nakon tehničkog problema sa softverom vanjskog pružatelja usluga koji instruira dužnosnike koji klub može igrati s kojim klubom dogodila se materijalna greška u ždrijebu za osminu finala Lige prvaka', navodi se u priopćenju Uefe.

Momčad Jürgena Kloppa provotno je sparena s RB Salzburgom za osminu finala Lige prvaka, ali na ponovljenom ždrijebu izvukli su milanski Inter. 

- Kao što su mnogi od vas primjetili, bilo je pogrešaka na prvom ždrijebu - rekao je zamjenik glavnog tajnika Uefe Giorgio Marchetti pa dodao:

- Nakon ždrijeba, vanjska neovisna auditorna služba obavijestila je Uefu da ne može jamčiti da problem s IT sustavom nije postojao od samog početka zbog čega se ždrijeb morao ponoviti. Od sada će se svaki prijedlog softvera provjeravati u stvarnom vremenu kako bi se osigurala točnost. To će možda značiti da će ždrijeb trajati malo dulje, ali siguran sam da će te se složiti da je to ispravno.

Jedini par kojeg su kuglice spojile i u prvom i u ponovljenom ždrijebu jest Chelsea - Lille dok će se Liverpool u konačnici susresti s Brozovićevim i Perišićevim Interom na San Siru prije uzvrata na Anfieldu.

Poništeni ždrijeb

  • Benfica - Real Madrid
  • Villarreal - Manchester City
  • Atletico - Bayern 
  • Salzburg - Liverpool 
  • Inter - Ajax
  • Sporting - Juventus
  • Chelsea - Lille
  • PSG - Manchester United

Ponovljeni ždrijeb

  • Salzburg - Bayern 
  • Sporting - Manchester City
  • Benfica - Ajax
  • Chelsea - Lille
  • Atletico - Manchester United
  • Villarreal - Juventus
  • Inter - Liverpool
  • PSG - Real Madrid
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 72
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Šuker se vratio korijenima. U susjedstvu se pohvalili: 'Puno znači podrška Zlatne kopačke'
RIJETKO POJAVLJIVANJE U JAVNOSTI

Šuker se vratio korijenima. U susjedstvu se pohvalili: 'Puno znači podrška Zlatne kopačke'

Davor Šuker, bivši hrvatski nogometni reprezentativac i predsjednik HNS-a, koji se rijetko pojavljuje u javnosti, bio je u utorak u Livnu, očevu rodnom kraju, gdje je posjetio stadion Zgona i oduševio se radom kluba