Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
4 komentara

Zatvor za izjavu 'Premijerka više voli kriket od nogometa'

Članica Fifinog vijeća Mahfuza Akhter vodi bangladeški ženski nogomet i usudila se primijetiti da premijerka Sheikh Hasina više voli kriket. Vlast je zaključila da takva izjava 'šteti ugledu zemlje' i Mahfuzu strpala u zatvor

Sheikh Hasina signs the official oath book after taking oath as the Prime Minister for the third consecutive time in Dhaka
Foto: MOHAMMAD PONIR HOSSAIN/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
4 komentara

Mahfuza Akhter Kiron je članica visokog Fifinog vijeća i prva osoba ženskog nogometa u Bangladešu. Gospođa Mahfuza se usudila javno primijetiti kako premijerka Sheikh Hasina 'više voli kriket od nogometa'.

To bi još možda i nekako prošlo da nije dodala kako najdugovječnija premijerka u povijesti Bangladeša ima dvostruke standarde prema ta dva sporta zbog skupljanja političkih poena.

Reakcija Vlade? U zatvor sa Mahfuzom jer njene izjave štete ugledu zemlje tj. sramote cijelu naciju! Uhićenje gospođe Mahfuze Kiron jedan je u nizu dokaza tiranije koju Sheikh Hasina uspostavlja u medijskom prostoru Bangladeša.

Poruka stanovništvu najlakše se šalje preko sporta, a da apsurd bude veći sud je odbio i jamčevinu za Mahfuzu Akhter Kiron. Valjda je preopasna jer ima naviku govoriti što misli. O nogometu, o kriketu, a onda, gle teškog kriminala - i o premijerki.

Naši partneri pišu
Message