Obavijesti

Sport

Komentari 6

Završava seniorski, kreće Euro juniora: Hrvatska u Njemačkoj

Završava seniorski, kreće Euro juniora: Hrvatska u Njemačkoj
1

Jedan od ciljeva na Europskom prvenstvu jest i osiguravanje plasmana na Svjetsko prvenstvo. Sigurno želimo i proći skupinu, rekao je mladi hrvatski reprezentativac Vinko Soldo

VIDEO

Dva dana prije prve utakmice na Europskom prvenstvu hrvatska nogometna reprezentacija do 19 godina starosti doputovala je u Njemačku.

Juniori "vatrenih" smješteni su u skupinu B, a protivnici su im Nizozemska (12. srpnja u 12 sati, Ulm), Francuska (15. srpnja, 19:30, Aalen) i Engleska (18. srpnja, 12 sati, Heidenheim). Sve utakmice prenosit će kanali Eurosporta.

- Odradili smo prvo nešto teže treninge, no dobro smo analizirali Nizozemsku i sada se pripremamo i fokusiramo na prvu utakmicu na Euru. Mislim da stoga neće biti problema u prvome susretu - rekao je Vinko Soldo.

- Jedan od ciljeva na Europskom prvenstvu jest i osiguravanje plasmana na Svjetsko prvenstvo. Sigurno želimo i proći skupinu, no ako i budemo treći u skupini imamo priliku za plasman. Međutim želja nam je osigurati polufinale te da doguramo što dalje na Euru. Imamo stvarno odličnu generaciju i vjerujem da možemo ostvariti dobar rezultat - dodao je Soldo za HNS.

Hrvatskoj je nastup u Njemačkoj tek peti izboreni Euro od 23 izdanja. Najbolji naš rezultat dva su treća mjesta 1998. na Cipru i 2010. u Francuskoj. Dobar dio sadašnjih reprezentativaca sudjelovao je u prošlogodišnjim uspjesima generacije do 17 godina, četvrtfinalima EP-a u Bugarskoj te SP-a u Čileu.

Hrvatska na Euru U-19 2016.:

  • golmani: Karlo Letica (Hajduk), Ivan Nevistić (Rijeka)
  • braniči: Matej Hudećek (Dinamo), Vinko Soldo (Dinamo), Martin Erlić (Sassuolo), Silvio Anočić (Roma), Marijan Čabraja (Dinamo)
  • veznjaci: Bojan Knežević (Dinamo), Karlo Plantak (Dinamo), Nikola Moro (Dinamo), Luka Ivanušec (Lokomotiva), Kristijan Jakić (Split), Andrija Balić (Udinese), Davor Lovren (Dinamo), Matija Fintić (Dinamo), Josip Brekalo (Wolfsburg)
  • napadači: Ivan Božić (Dinamo), Fran Brodić (Club Brugge)
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!
'MODRIMA' DERBI SEZONE

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!

Rijeka je povela pred 8118 gledatelja na Rujevici golom Marka Pjace iz penala u 50. minuti. Petković je sjajno naciljao iz slobodnjaka u 75. minuti za izjednačenje, a Hoxha je u 89. zabio za vodstvo nakon što je ušao

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka
KALKULACIJE

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka

Ako bi obje momčadi na kraju sezone imale isti broj bodova, Dinamo tu bolje stoji jer su 'plavi' od četiri međusobna derbija ove sezone pobijedili u tri (2-1, 1-0, 2-1), a jednom je bilo neriješeno (2-2)
VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak
VARAŽDIN IZNENADIO

VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak

Sahiti i Diallo nisu bili u sastavu zbog odluke trenera Ivankovića. Varaždin je drugi put u povijesti pobijedio u Splitu, a prvi od 12.027 gledatelja Poljud su počeli napuštati u 80. minuti