Obavijesti

Sport

Komentari 8

Završila je egipatska bajka: Švedska izborila polufinale!

Završila je egipatska bajka: Švedska izborila polufinale!

Ekberg je bio najbolji sa šest golova, Johansson je zabio četiri, dok je Egipat predvodio Kaddah s pet golova. Igrač utakmice bio je čudesni Palicka s 13 obrana

VIDEO

Egipćani su razbili Hrvatsku s devet razlike u prvom kolu, pokazali kako su daleko iza nas oni dani u kojima su bili rukometna egzotika i najavili kako je ovo konačno to prvenstvo u kojem će napasti medalju. No, na kraju se ispostavilo kako im je to bila jedina pobjeda protiv ozbiljnog protivnika. Za ulazak u rukometni vrh i kako bi mogli parirati najjačim reprezentacijama, morat će se još 'najesti' rukometnog znanja iz ruku iskusnog izbornika Parronda. 

Šveđani su pred više od deset tisuća svojih navijača u Malmöu pobijedili Egipat 26-22 i plasirali se u polufinale Svjetskog prvenstva. Ostali su bez najboljih igrača Gottfridssona i Lagergrena, ali i bez njih su se lakoćom obračunali.

Quarterfinals - Sweden v Egypt

Igralo se čvrsto i tvrdo na početku gol za gol, Egipćani su pokazali da će biti tvrd orah na putu do polufinala. No, praktički odjednom, upalio se čudesni Andreas Palicka. Pri vodstvu Egipćana od 9-8, skinuo je jedan zicer i dao vjetra Šveđanima koji su izjednačili. Skinuo je još jedan udarac, pa još jedan i u treptaju oka Šveđani su napravili 6-0 i s prednošću 14-9 otišli na poluvrijeme!

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Aktualni europski prvaci su u nastavku više-manje održavali prednost. Bilo je i plus sedam, Egipćani su tijekom jednog kratkog naleta spustili na minus tri, no to je bilo najbliže što su uspjeli primaknuti se. Iskusni domaćini priveli su utakmicu kraju i bez stresa i neizvjesnosti plasirali se u polufinale Svjetskog prvenstva gdje će igrati protiv pobjednika drugog četvrtfinala između Francuske i Njemačke. 

Quarterfinals - Sweden v Egypt

Ekberg je bio najbolji sa šest golova, Johansson je zabio četiri, dok je Egipat predvodio Kaddah s pet golova. Igrač utakmice bio je čudesni Palicka s 13 obrana. Egipćani su, baš kao i prije dvije godine u svojoj domovini, opet zapeli u četvrtfinalu. Tada su sami bili krivi. Imali su Dance kao servirane, zrele za poraz, no prokockali su svoje šanse i ispali na sedmerce. Na kraju je baš Danska osvojila naslov. Nadali su kako će na ovome prvenstvu napraviti iskorak i domoći se prve medalje, ali Švedska je bila prejaka. Ipak, pokazali su kako se stvara jedna rukometna sila koja će u budućnosti prijetiti najvećim reprezentacijama. 

A Šveđani? Pa svi su uvjereni da je to ta godina. Prošle godine konačno su osvojili Europsko prvenstvo, a mnogi smatraju da su zreli i za naslov svjetskog prvaka. Prije dvije godine bolja je u finalui bila Danska, a sada im sve ide u prilog. Nemaju niti jedan poraz, igraju na svome terenu uz ogromnu podršku i dominiraju. Prilika da se naslov svjetskog prvaka nakon 1999. godine konačno vrati u Švedsku...

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu