Obavijesti

Sport

Komentari 3

Zbog Keka sam padao ispite, a Slovaci su me impresionirali

Zbog Keka sam padao ispite, a Slovaci su me impresionirali
1

Ulaznice su rasprodane u dva sata, Hrvate očekuje paklena atmosfera u Trnavi. Ako ih i najmanje podcijenimo, jao si ga nama, ispričao nam je Filip Dangubić, bivši igrač Rijeke, koji danas igra za Trnavu

VIDEO

Trnavu zovu slovački Rim. Sve je puno crkava, pivo je odlično, a cijene su kao u Hrvatskoj. Slovaci nas jako vole. Kad je igrala Hrvatska u Rusiji, u nekoliko kafića u Trnavi se puštala hrvatska muzika, znaju sve naše navijačke pjesme napamet, kaže nam Filip Dangubić (24), Riječanin koji igra u Trnavi.

Njegov put sličan je onom Mislava Oršića. Igrao je u Rijeci, no Kek mu je, kao i Oršiću, dao samo jednu utakmicu. Potom je, kao i Oršić, završio u Celju, gdje je postao zvijezda i zabio 19 golova, uz 10 asistencija. 

Pokretanje videa...

05:50

- Kek me razočarao. Pozvao me na razgovor i rekao da ću igrati, a onda mi je dao 15 minuta na jednoj utakmici, protiv Lokomotive. Tri puta sam sjedio na klupi, ostalo na tribinama. Upisao sam sportski menadžment u Danskoj, no nisam mogao rješavati ispite jer mi Kek nije dao slobodan dan. Pao sam i morao sam odustati.

'Slovaci su malo odahnuli'

Filip je ovih dana zvijezda u Slovačkoj, sve medijske kuće ga zovu, raspituju se o Hrvatskoj, zanimaju ih i najmanji detalji. 

- Kad su vidjeli da ne igraju Kovačić, Rakitić i Kramarić, odahnuli su. Gledao sam ih kad su igrali protiv Ukrajine, pobijedili su ih 4-1, bio sam impresioniran. Očekivao sam da će igrati, onako, na trku, duge lopte, nabijanje. A oni su spustili loptu na zemlju i odigrali savršeno. Realno, sumnjam da bi bilo koji igrač iz Slovačke mogao igrati za Hrvatsku, ali... Gledajte, ako ih i najmanje podcijenimo, jao si ga nama...

 

'Jedva sam došao do karata'

Filip je prošao hrvatske mlađe selekcije, igrao je za U-21 kod Nenada Gračana, zajedno s Pašalićem, Rogom, Jedvajom, Livakovićem. Na stadionu u Trnavi bit će kao navijač, zajedno s djevojkom Laurom (22), studenticom strojarstva.

- Jedva sam nabavio dvije ulaznice. Ovdje očekuju oko 2000 hrvatskih navijača. Ali, neće biti nikakvih problema s navijačima. Slovaci vole Hrvatsku, s kim god pričam svi samo spominju naše more, pogotovo Makarsku, imam osjećaj da su svi u Trnavi bili u Makarskoj, ha, ha... Kažem vam, znaju sve hrvatske navijačke pjesme, pogotovo one himne koje su se pjevale u Rusiji. Iako, u Trnavi nema puno Hrvata, možda sam jednog ili dvojicu upoznao. Ali ima dosta Srba, tu žive i rade.

Filip je igrao u mlađim kategorijama Rijeke kad je trener prve momčadi bio Zlatko Dalić. 

- Nažalost, nisam ga upoznao. Hrvatska igra jako dobro, ovdje u Slovačkoj je jako respektiraju. Sve nade polažu u Hamšika. On je ovdje legenda, pojava. Gdje god dođe, svi su oko njega. Došao je na razinu da je popularniji i od hokejaša, a to je ovdje nacionalni sport. Iako, slovačka liga je slabija od HNL-a.

Osim nogometa, Filip prati tenis. I to ne prati, već zna sve rezultate unazad nekoliko godina, pogotovo jednog tenisača.

- Roger Federer! Ne znam jesam li propustio jedan turnir u posljednjih šest godina. Obožavam ga. Baš sam jučer bio žalostan kad je izgubio od Dimitrova. Kad je bila završnica u Londonu, morao sam kupiti ulaznice unaprijed. Nije se znalo tko će igrati. I između dva polufinala kupim ulaznice za polufinale 1. I gledam, polufinale 1 igraju Đoković i Anderson, a polufinale 2 - Federer - Zverev. Eto, to je bilo najbliže što sam bio u prilici gledati Federera. Ali, gledao sam polufinale Roland Garrosa, Nadal i Thiem - zaključio je Filip, koji će danas bodriti Hrvatsku, zajedno s djevojkom Laurom.

- Kad smo tek prohodali nije baš razumijela nogomet, sad sve kuži, komentira - zaključio je Dangubić, igrač koji je imao vrlo sličan put kao Mislav Oršić. Gotovo identičan.

- Još kad bi kraj bio isti. Da završim u reprezentaciji... 

Pokretanje videa...

00:28


 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije
POGLEDAJTE SNIMKU

VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije

Petar Sučić razvselio je skupinu dječaka koji su igrali nogomet na zagrebačkoj Trešnjevci. Primijetili su ga dok je išao u trgovinu i pozvali ga na partiju nogometa, a on ih nije razočarao