Obavijesti

Sport

Komentari 11

Ruski nogometaš je švercao kokain u slikovnicama za djecu

Ruski nogometaš je švercao kokain u slikovnicama za djecu
1

MAKSIM MOLOKJEDOV Ruski nogometaš htio je švercati kokain iz Južne Amerike u Europu, no uhvaćen je u Čileu gdje su ga osudili, zatim i zatvorili. Ipak, nogomet mu je spasio život...

VIDEO

Rus Maksim Molokjedov (29) ruski je nogometaš čija je životna priča vrijedna holivudskog filma. Ono što je on prošao u zadnjih deset godina ne bi na repertoar mašte stiglo niti Stevenu Spielbergu.

Dakle, prije sedam godina je Maksim pokušao prošvercati šest kila kokaina iz Južne Amerike u Europu, no sve je pošlo po zlu.

Bivši nogometaš Dinama iz St. Petersburga osuđen je na tri godine zatvora u Čileu nakon što je pao s kokainom 20. srpnja 2010. Stigao je tamo iz Ekvadora odakle je trebao krenuti za Španjolsku, a kokain je sakrio u koricama slikovnica za djecu.

Nije imao izbora, priznao je grešku i pokušao se prilagoditi novom životu. Njegove nogometne sposobnosti bile su mu od velike koristi u zatvorskom okruženju. Brzo je stekao ugled među zatvorenicima jer je bio debelo najbolji, svi su ga htjeli u svojim momčadima. 

Obožavan od strane svih, nudili su mu skupe šampone, WC papir, parfeme i ostale životne potrepštine kojih su zatvorenici inače lišeni. Naravno, nije upadao u zatvorske razmirice budući da su ga svi izuzetno respektirali.

Također, u zatvoru je bio pod protekcijom Alexeya Braguinea, Čileanca koji je imao ruske korijene. Taj je čovjek iskoristio svoj utjecaj pa plasirao u medije Maksimovu priču, odnosno skrenuo pozornost na njegov nogometni talent.

U cijelu se priču uključio Frank Lobos koji je bio involviran u tamošnji nogomet - upravo je on predložio čileanskom klubu Santiago Morning Rusa Molokojedova i poručio im da se isplati riskirati.

Pa, što ne bi potpisali ugovor sa zatvorenikom?

Klub je pristao, a igrač dobio šansu praktički za novi život. Vlasti su mu omogućile odlazak na treninge i utakmice dok bi sve ostalo vrijeme provodio u - iza rešetaka.

Na svom je debiju Santiago zabio dva gola i stekao veliku popularnost u Čileu. Zahvaljujući nogometu povratio je svoju slobodu, pušten je iz zatvora pet mjeseci prije isteka kazne.

U zatvoru je naučio španjolski jezik te je poslije svega obećao kako će ostati igrati u Čileu.

No, poslije putovanja u Rusiju odlučio je kako se neće vraćati u Južnu Ameriku. Vratio se u svoj St. Petersburg i oženio ljubav iz djetinjstva, a ruski se navijači ponekad šale kako bi baš Maksim bio veliko pojačanje za njihovu reprezentaciju poslije razočaravajućeg nastupa na Euru u Francuskoj 2016. godine.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 11

VIDEO

Marko Marić: Novi trener može biti domaći ili stranac. Ako je vrhunski, onda ćemo ga platiti!
SPORTSKI DIREKTOR OTKRIO

Marko Marić: Novi trener može biti domaći ili stranac. Ako je vrhunski, onda ćemo ga platiti!

Nemamo nikakve ograničavajuće faktore, bilo da je riječ o domaćem ili stranom treneru. Svi kandidati su u igri. Kad pronađemo idealnog trenera, donijet ćemo odluku, rekao je sportski direktor Dinama Marko Marić