Obavijesti

Sport

Komentari 74

'Zdravko se može pouzdati u nas, nadam se da će se vratiti'

'Zdravko se može pouzdati u nas, nadam se da će se vratiti'
13

Hajduk je u ovih deset godina zaostao 219, a Rijeka 248 bodova i, žele li nešto napraviti, moraju naći angažman Zoranu Mamiću u inozemstvu, rekao je T. Svetina

VIDEO

Godinu u kojoj je osvojio deseti uzastopni naslov prvaka Hrvatske Dinamo je zaključio tradicionalnom predbožićnom skupštinom na kojoj je sudjelovalo 66 od 79 predstavnika pa su sve odluke pravovaljane. Donesene su jednoglasno.

- Ovom prilikom odajem priznanje Zdravku Mamiću. Može se pouzdati u nas i nadamo se da će uskoro biti s nama - rekao je na početku predsjednik kluba Mirko Barišić osvrčući se na izostanak izvršnog predsjednika kojem je zabranjen rad u klubu zbog Uskokove istrage.

Direktor kluba Tomislav Svetina osvrnuo se na uspješnu 2015. za "modre" u kojoj su osvojili dvostruku krunu i plasirali se u Ligu prvaka, a polusezonu su završili na prvom mjestu.

- Uvjeti za rad ove godine bili su sve, samo ne normalni. Liga prvaka dala nam je puno, ali puno je dala i ostalim klubovima u HNL-u. Svaki je dobio po milijun kuna - istaknuo je Svetina.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

U sljedećoj godini maksimirski klub očekuje 242 milijuna kuna prihoda i 237 milijuna kuna rashoda, što bi značio plus od pet milijuna kuna. Dobar dio toga trebao bi doći od marketinga, smatra Svetina.

- Zdravko je najavio da ćemo osam puta u sljedećih deset godina igrati Ligu prvaka, mi to možemo i vjerujem da ćemo zaigrati u tom natjecanju i sljedeće sezone. Naš je put imati što više domaćih igrača - istaknuo je.

Privatizacija je česta tema u Maksimirskoj 128 u posljednje vrijeme. Svetina je rekao da je bilo manjih smetnji u procesu "zbog represivnog aparata". No klub je dobio podatke revizorske kuće i sljedeće godine kreće u proces.

- Čitava se stvar privodi kraju, ostale su još samo konzultacije. Sutra je još jedan sastanak s Ministarstvom sporta u vezi toga pa ćemo znati više - rekao je predsjednik Barišić.

Iako su sportski rezultati bili u drugom planu, a financijski u prvom, Tomislav Svetina ipak nije propustio "bocnuti" protivnike u domaćem prvenstvu.

- Jedan od najzaslužnijih za ovih deset naslova je Zoran Mamić jer je bio trener, igrač i sportski direktor. Hajduk je u ovih deset godina zaostao 219, a Rijeka 248 bodova i, žele li nešto napraviti, moraju naći angažman Zoranu Mamiću u inozemstvu. Ali to se neće dogoditi - zaključio je sa smiješkom Svetina.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 74
VIDEO

Iza kulisa raspada Hajduka: Tko je išao autom s utakmice, a tko se klackao u autobusu...
SPLITSKI FENIKS

Iza kulisa raspada Hajduka: Tko je išao autom s utakmice, a tko se klackao u autobusu...

Plus+ Što je dopušteno Jupiteru nije volu, bila je Jakobušićeva krilatica koja se razbila na splitskim hridima. Predsjednik je "jupiterima" dopuštao da se s gostujućih utakmica, umjesto klupskim autobusom, vraćaju autima...

Stigla je i potvrda: Hrgovića čeka borba karijere, a sada je poznat i datum spektakla
SVE JE SLUŽBENO

Stigla je i potvrda: Hrgovića čeka borba karijere, a sada je poznat i datum spektakla

Hrgović ima 17 profesionalnih borbi i još nije izgubio. Čak 14 puta pobijedio je nokautom. Dubois ima 20 pobjeda i dva poraza, od Usika i Joycea
VIDEO UFC borac kod izlaska u kavez nokautirao navijača! Šef organizacije: 'Ovo će ići na sud'
IZNERVIRAO GA

VIDEO UFC borac kod izlaska u kavez nokautirao navijača! Šef organizacije: 'Ovo će ići na sud'

Možete mi se rugati s 200 metara, ali gadosti mi u facu nećete govoriti. Iz Rusije sam, za mene je to automatski. Molim vas, nemojte ni pokušavati jer ćete završiti u bolnici, a ja u američkom zatvoru, rekao je borac