Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
175 komentara

'Zdravko, Zorane i Damire, morate napustiti Dinamo'

Predstavnici ‘Dinamo, to smo mi’ danas će u Dinamo predati zahtjev za isključenjem braće Mamić i Vrbanovića iz kluba. Borba oko Dinama sve je žešća, udruga je ušla u ring s čelnicima kluba i ne misle samo tako pasti

GNK Dinamo - HNK Hajduk
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
175 komentara

Poštovani,

Temeljem čl. 19. Statuta GNK Dinamo obraćamo Vam se za zahtjevom za isključenjem članova GNK DINAMO, i to: 1. Zdravka Mamića 2. Zorana Mamića 3. Damira Vrbanovića. Naime, temeljem čl. 18. st. 1. toč. 3. Statuta, u odnosu na gore imenovane članove nastupile su okolnosti iz čl. 13. st. 4. toč. 1. Statuta, a koja okolnost je propisana kao razlog za isključenje iz članstva.

Tako počinje zahtjev za isključenjem iz kluba navedenog terceta koji će udruga “Dinamo, to smo mi” danas predati u Maksimirsku 128. A slijedi i detaljno objašnjenje:

- Navedenim čl. 18. toč. 1. propisano je da članstvo u klubu prestaje isključenjem zbog nastupa bilo kojeg razloga zbog kojeg se zahtjev za članstvom u klubu može odbiti temeljem čl. 13. st. 4. Statuta. Članak 13. st. 4. toč. 1. Statuta, propisano je da će se zahtjev za članstvom odbiti osobi za koju je pravomoćno utvrđeno da je Klubu svojim ponašanjem i radnjama nanijela štetu, kao i za vrijeme dok traju odgovarajući postupci.

S obzirom na sadržaj potvrđene optužnice Državnog odvjetništva, a temeljem koje se pred Županijskim sudom u Osijeku vodi kazneni postupak protiv Zdravka i Zorana Mamića, Damira Vrbanovića i Milana Pernara, zbog osnovane sumnje da su iz Dinama na nezakoniti način izvukli najmanje 116 milijuna kuna, nesporno su u odnosu na gore imenovane članove Dinama nastupile okolnosti za isključenjem iz članstva kluba. Potvrđenom optužnicom ostvaren je uvjet iz čl. 13. st. 4. toč. 1. Statuta - stoji u zahtjevu.

Zahtjev za isključenjem braće Mamić i Damira Vrbanovića trebali bi predati danas oko 10 sati, a koliko smo saznali, zahtjev je pravno utemeljen.

No isto tako ne treba sumnjati da će se Dinamovi pravnici potruditi osporiti zahtjev. Borba oko Dinama sve je žešća, udruga “Dinamo, to smo mi” ušla je u ring s čelnicima kluba i ne misle samo tako pasti. Još manje namjeravaju baciti ručnik. Ovo je, kako kažu, tek prva runda.

Dva članka na kojima temelje svoje zahtjeve

U članku 13. stoji da će se zahtjev za članstvom odbiti svakome za koga je pravomoćno utvrđeno da je klubu svojim ponašanjem i radnjama nanio štetu.

Također, iz članstva kluba isključit će se i osoba za vrijeme dok traju odgovarajući postupci, a kao što znate, braća Mamić i Damir Vrbanović trenutačno su na sudu u Osijeku.

Naši partneri pišu
Message