Obavijesti

Sport

Komentari 78

Ždrijeb Kupa: Hajduk mora u Osijek, Dinamo doma s Istrom

Ždrijeb Kupa: Hajduk mora u Osijek, Dinamo doma s Istrom
1

Cijela sezona Hrvatskoga nogometnog kupa igra se na jednu utakmicu, a najzanimljiviji par četvrtfinala bit će okršaj Osijeka i Hajduka u Gradskom vrtu. Dinamu se posrećilo s kuglicama

VIDEO

Loš ždrijeb za Hajduk, lagan za Dinamo i Rijeku - tako je završio današnji ždrijeb četvrtfinala Hrvatskog nogometnog kupa. Splićani će gostovati u Osijeku 29. studenog, a igra se samo na jednu utakmicu.

S druge strane, Dinamu u goste stiže Istra 1961, a branitelj naslova Rijeka, koja prvo sljedeći utorak mora proći gostovanje kod drugoligaša Gorice, gostovala bi u Zaprešiću kod Intera.

Najveće iznenađenje Kupa Rudeš igrat će mali gradski derbi protiv Lokomotive i pokušati pokazati "tko je novi strojovođa u gradu".

Polufinalni parovi također će biti određeni ždrijebom i igraju se, kao i cijela ovogodišnja sezona, na jednu utakmicu, i to 28. veljače. Finale je na rasporedu 23. svibnja na Stadionu Cibalije u Vinkovcima.

Hajduk ne zna za pobjedu u Osijeku već pet utakmica. Štoviše, slavlje u ožujku 2015. 1-0, golom Andrije Balića, bilo je jedino u posljednjih deset godina.

Dinamo je u posljednjoj utakmici remizirao 0-0 s Istrom u Puli, i to s čovjekom manje, a ukupno su ga Puljani svladali triput, posljednji put 2014. Ipak, na Maksimiru Istra nema nijednu pobjedu, izvukla je samo dva remija u 17 utakmica.

Rijeka je slavila u posljednja gostovanja u Zaprešiću, završivši neugodnu seriju od čak deset uzastopnih utakmica bez pobjede. No prije okršaja sa Zaprešićana valja im proći drugoplasiranu momčad Druge HNL. Lani su se u istoj fazi natjecanja jako namučili s Rudešom, koji je tada bio drugoligaš, i prošli tek nakon produžetaka.

Rudeš i Lokomotiva odigrali su dosad dvije međusobne utakmice u HNL-u. U prvoj u srpnju završilo je remijem 1-1, a u listopadu su lokosi slavili 1-0 golom Ivana Krstanovića u sudačkoj nadoknadi.

Hrvatski nogometni kup, četvrtfinale:

  • Dinamo - Istra 1961
  • Osijek - Hajduk
  • Rudeš - Lokomotiva
  • Inter - Gorica/Rijeka
 
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 78
VIDEO

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje
POPULARNA NA INSTAGRAMU

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje

Izrazito je popularna na društvenim mrežama. Samo na Instagramu prati je više od 400.000 ljudi. Ima tu i osuda i negativnih komentara. Rusku bodibildericu Vladislavu zbog fizičke građe zovu Hulk

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...
NEOČEKIVAN MEČ?

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...

Borba između Usika i Furyja trebala bi biti najveća borba u posljednjih nekoliko godina, a ona je zapravo trebala biti u veljači. Tada je Fury odustao zbog ozljede na sparingu
Doznajemo: Ovo je prvi favorit za novog predsjednika Hajduka!
NOVO LICE

Doznajemo: Ovo je prvi favorit za novog predsjednika Hajduka!

Kao što se već govorilo, kandidat je svojevremeno bio i legendarni hrvatski vaterpolist, a danas državni tajnik u Ministarstvu turizma i sporta Josip Pavić, no on više nije u opticaju za spomenutu poziciju