Obavijesti

Sport

Komentari 247

Uf, težak zadatak: Dinamo na Tottenham u osmini finala EL!

Uf, težak zadatak: Dinamo na Tottenham u osmini finala EL!

Dinamo je doznao protivnika u osmini finala Europske lige, a on nije mogao biti teži. Kuglice su 'modre' spojile s Tottenhamom koji će u prvoj utakmici 11. ožujka biti gost, a susret će se igrati na neutralnom terenu

Deset godina prošlo je od onog povijesnog zagrljaja između Krunoslava Jurčića i Josea Mourinha. I točno nakon toliko godina, legendarni Portugalac će opet zaigrati protiv Dinama.

Pokretanje videa...

Dinamo izbacio Krasnodar 04:32

Dinamo je htio izbjeći engleske klubove kao što su Manchester United, Arsenal i Tottenham, ali nažalost, ždrijeb u Nyonu je hrvatskog prvaka spojio s moćnim Spursima. 

Dinamo - Real Madrid

Prva utakmica igra se na Maksimiru 11. ožujka te druga u Londonu tjedan dana kasnije, ali vjerojatno će se igrati na neutralnom terenu. Naime, zbog novog britanskog soja korona virusa, stanovnicima Velike Britanije zabranjen je ulazak u Hrvatsku, a isto tako, hrvatskim građanima se preporučuje da izbjegnu putovanja u VB.

- Veselimo se utakmici, dobili smo atraktivnog protivnika, ali ne znamo koja je situacija s domaćinstvima s obzirom na stanje u Engleskoj. Znamo ih, često su na televiziji i puno smo ih gledali pa ćemo biti dobro pripremljeni. Neću sad ki bi da bi, dobili smo Tottenham i trebamo se fokusirati na to. Sad nam slijedi HNL pa ćemo o tome razmišljati - rekao je trener Dinama Zoran Mamić.

Soccer - UEFA Cup - Group D - Tottenham Hotspur v Dinamo Zagreb - White Hart Lane

Kako god, 'modri' će igrati protiv Tottenhama, samo je pitanje gdje. Dinamo ove sezone u Europi igra sjajno, s pol' muke riješio je ruski Krasnodar i Zoran Mamić se nadao kako bi njegova momčad mogla što dalje ako ih ždrijeb pomazi. A on ih, nažalost, baš i nije pomazio. 

Ove dvije momčadi su se susrele u Europskoj ligi i prije 13 godina, odnosno 2008. godine u Kupu Uefe. Baš te sezone, Luka Modrić je prešao iz Dinama u Spurse i odmah zaigrao protiv bivše momčadi. Bilo je 4-0 za Tottenham.

Dinamo - Real Madrid

Jose Mourinho će tako nakon 2011. godine opet voditi svoju momčad protiv 'modrih'. U prvoj utakmici na Maksimiru momčad Krunoslava Jurčića ga je itekako namučila jer je Real tada slavio 1-0 golom Di Marije. U uzvratu je bilo 6-2.

- On je top 3 svjetskih trenerskih imena i to je privilegija. Međutim, ne igramo ni ja ni on, vjerujem da možemo pružiti dobar nogomet, a znam da neće biti lako. Ne bih se usudio komentirati Mourinha, on je preveliki trener da bih rekao bilo što negativno u njemu. Nije jednostavno sve posložiti, ali radi se o velikom treneru i ekipi - kazao je Mamić o svome kolegi.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Sortiranje događaja
ZAVRŠIO JE ŽDRIJEB

Dinamo je doznao protivnika, a u međuvremenu je završio ždrijeb u Nyonu. Parovi osmine finala su:

Granada - Molde

Slavija Prag - Glasgow Rangers

Dinamo - Tottenham

Roma - Šahtar

Dinamo Kijev - Villarreal

Ajax - Young Boys

Olympiacos - Arsenal

Manchester United - Milan

DINAMO NA TOTTENHAM

Uf, uf, uf, uf, uf. Ovo su svi navijači Dinama htjeli izbjeći. Nažalost, užasno teškog protivnika dobio je hrvatski prvak u osmini finala Europske lige, a to će biti engleski Tottenham.

Prvi susret igrat će se na Maksimiru 11. ožujka. Jose Mourinho je već igrao na Maksimiru, 2012. godine kada je Real pobijedio jedva 1-0.

Također, Tottenham i Dinamo su također već igrali, u skupini Europske lige 2008. godine.

POČEO JE ŽDRIJEB

Hakan Yakin izvukao je i prvi par. To su Ajax i Young Boys.

Naš reporter Mato Galić nalazi se na Maksimiru, a ovdje možete pratiti prve reakcije trenera Mamića.

ŽDRIJEB UŽIVO

Legendarni Švicarac Hakan Yakin pomoći će dožnosnicima Uefe u ždrijebu. Riječ je o vrsnom centarforu, bivšem švicarskom reprezentativcu i bivšem nogometašu Basela te Young Boysa

EMISIJA UŽIVO

Uskoro se kreće s izvlačenjem kuglica, a na našem Facebooku možete pratiti emisiju u kojoj gostuje igrač Dinama Kristijan Jakić te bivši nogometaš 'modrih' Zvonko Pamić.

Komentari 247