Obavijesti

Sport

Komentari 18

Ždrijeb Roland Garrosa: Čilić u istom dijelu ždrijeba kao Nadal

Ždrijeb Roland Garrosa: Čilić u istom dijelu ždrijeba kao Nadal
1

Čilić se nalazi u gornjem dijelu ždrijeba i u slučaju da se probije do polufinala, put bi ga vodio na deseterostrukog pobjednika Roland Garrosa i prvog tenisača svijeta Rafaela Nadala

VIDEO

Četvrti tenisač svijeta Marin Čilić postavljen je za 3. nositelja drugog ovogodišnjeg Grand Slam turnira na crvenoj zemlji u Roland Garrosu, gdje će mu u prvom kolu suparnik biti Australac James Duckworth, trenutačno 1070. igrač na ATP ljestvici, odlučeno je ždrijebom održanim u četvrtak u Parizu.

Duckworth je u siječnju 2017. morao na operaciju stopala i od ovogodišnjih kvalifikacija za Australian Open nije odigrao nijedan meč. Pobijedi li 26-godišnjeg Australca u njihovom prvom međusobnom dvoboju, Čilić bi u 2. kolu igrao protiv boljeg iz dvoboja Amerikanca Tennysa Sandgrena i igrača iz kvalifikacija.

Čilić se nalazi u gornjem dijelu ždrijeba i u slučaju da se probije do polufinala, put bi ga vodio na deseterostrukog pobjednika Roland Garrosa i prvog tenisača svijeta Rafaela Nadala. Španjolac će u 1. kolu igrati protiv Ukrajinca Aleksandra Dolgopolova.

U gornjem dijelu ždrijeba je i Borna Ćorić (ATP - 41.) koji je za suparnika dobio 22. nositelja, Nijemca Philippa Kohlschreibera (ATP - 24.), koji vodi sa 2-1 u međusobnim dvobojima. Prođe li Kohlschreibera, Ćorića će u 2. kolu čekati pobjednik dvoboja Australca Matthewa Ebdena i Talijana Thomasa Fabbiana.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Hrvatski 39-godišnji veteran Ivo Karlović (ATP - 93.) će u svom 13. nastupu na Roland Garrosu za suparnika u 1. kolu imati 20 godina mlađeg Francuza Corentina Mouteta (ATP - 143.) i imat će priliku uzvratiti mu za ovogodišnji poraz na ATP turniru u Quitu. U slučaju pobjede Karlovića u 2. kolu čeka bolji iz sraza Belgijca Davida Goffina i Nizozemca Robina Haasea.

U Karlovićevom dijelu ždrijeba najbolje rangirani tenisač je Nijemac Alexander Zverev. Treći igrač svijeta u 1. kolu ide na Litavca Ričardasa Berankisa.

Najbolje rangirana hrvatska tenisačica Petra Martić (WTA - 34.) za suparnicu u 1. kolu Roland Garrosa dobila je 24-godišnju Kineskinju Yafan Wang (WTA - 80.). Uspije li ju pobijediti, u 2. kolu bi išla na bolju iz dvoboja Qiang Wang i Venus Williams.

Osječanka Donna Vekić (WTA - 50.) u turnir kreće protiv Ukrajinke Kateryne Bondarenko (WTA - 56.).

U Parizu se na teren vraća 20-godišnja Dubrovčanka Ana Konjuh (WTA - 104.). U 1. kolu će igrati protiv 23. nositeljice, Španjolke Carle Suarez Navarro (WTA - 23.).

Prva nositeljica i prošlogodišnja pariška finalistica Rumunjka Simona Halep u 1. kolu će igrati protiv Amerikanke Alison Riske, dok Latvijka Jelena Ostapenko u obranu naslova kreće protiv Ukrajinke Kateryne Kozlove, a već u 2. kolu bi mogla igrati protiv povratnice, Bjeloruskinje Victorije Azarenke.

Serena Williams se također vraća u Pariz nakon prošlogodišnjeg izbivanja zbog trudnoće, a u prvom kolu ju čeka Čehinja Kristyna Pliškova.

Mečevi glavnog turnira u Roland Garrosu započinju u nedjelju, 27. svibnja. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 18
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu