Obavijesti

Sport

Komentari 4

Ždrijeb u prvom kolu spario dva najbolja hrvatska tenisača

Ždrijeb u prvom kolu spario dva najbolja hrvatska tenisača

Bit će to njihov osmi okršaj na Touru, a Čilić je dobio svih prethodnih sedam, ali nisu se sastali od 2018. kada su u drugom kolu igrali tri seta baš na ovom turniru, ali u Torontu

Sljedeći tjedan počinje turnir serije Masters 1000 u Montrealu, a ždrijeb je već u prvom kolu spario dva najbolja hrvatska tenisača Marina Čilića i Bornu Ćorića.

Pokretanje videa ...

Posljednji put su igrali jedan protiv drugog 2018. godine kada su u 2. kolu igrali tri seta baš na ovom turniru koji se iz Toronta preselio u Montreal, a ovogodišnji dvoboj bit će ukupno njihov osmi. U svih prethodnih sedam, Čilić je pobijedio mlađeg kolegu. 

Čiliću će to biti prvi nastup nakon mjesec i pol dana. Posljednji put igrao je u Queen'su, gdje je izgubio u polufinalu od Filipa Krajinovića, a nakon toga je morao otkazati Wimbledon zbog korona virusa. 

ATP 500 - Queen's Club Championships

Ćorić već neko vrijeme ima problema s ozljedom ramena zbog čega je također otkazao Wimbledon, a nakon toga je ispao u 1. kolu Challengera u Rumunjskoj.  Prije dva tjedna dogurao je do četvrtfinala turnira u Hamburgu, ali je zbog ozljede predao u drugom setu.

Jedan od dvojice hrvatskih tenisača u drugom će kolu igrati protiv boljeg iz meča Argentinca Francisca Cerundola i Rusa Karena Kačanova, a u trećem bi ga vjerojatno čekao finalist Umaga, drugi nositelj Carlos Alcaraz.