Obavijesti

Sport

Komentari 82

Nastavlja se žestoka bitka za naslov: Junak Caktaš za tri boda

Nastavlja se žestoka bitka za naslov: Junak Caktaš za tri boda

Osijek je u 30. kolu Prve HNL pobijedio Slaven Belupo 1-0 i barem nakratko zasjeo na prvo mjesto. Spasitelj osječke momčadi bio je Mijo Caktaš koji je zabio u 33. minuti

Nogometaši Osijeka pobijedili su Slaven Belupo s 1-0 u Koprivnici, u susretu 30. kola Prve HNL. Uz dvije utakmice više od Dinama Osječani su nakratko zasjeli na vrh. Mučili su se gosti, ali ipak došli do jako bitne pobjede u borbi za naslov prvaka.

Pokretanje videa...

Lovrićev doček u Osijeku 03:55

Utakmicu je odlučio Mijo Caktaš koji je u 33. minuti, nakon što mu je asistirao Fućak, postigao jedini gol na susretu.

Od početka je Osijek ostavljao bolji dojam u Koprivnici. Prvu pravu šansu imali su gosti u 11. minuti kada je udarac Bralića na vratarskoj liniji zaustavio Kvržić. Osijek je nastavio napadati pa je ponovno ozbiljno zaprijetio u 21. minuti. Tada je Topčagić krenuo sam prema suparničkim vratima. Pucao je s 12-13 metara, ali direktno u domaćeg vratara Suška.

Slaven Belupo i Osijek igraju 30. kolo Prve HNL

No, Osijek je ipak poveo u prvom poluvremenu i to u 33. minuti. Vrlo dobro je loptu ubacio Fućak, a odlično se snašao Mijo Caktaš i iz blizine pogodio za 1-0 gostujuće momčadi.

Slaven Belupo i Osijek igraju 30. kolo Prve HNL

Nakon pogotka igra se smirila. U ovom susretu Osijek je bio oslabljen neigranjem nekoliko važnih pojedinaca (Škorić, Lovrić, Mierez) te su gosti polako ostajali bez daha tijekom drugog poluvremena.

Slaven Belupo je postajao sve opasniji iako su opet gosti prvi kreirali opasnu šansu, Fućak nakon sat vremena igre. Do kraja susreta Slaven je pokušavao doći do izjednačenja te se posve otvorio, što je nudilo šanse i Osječanima iz kontranapada.

Slaven Belupo i Osijek igraju 30. kolo Prve HNL

Iako se domaći igrač Zvonarek dva puta našao u dobroj prilici, kao i Caktaš i Fućak na drugoj strani, do kraja susreta nije bilo golova te je završilo minimalnim slavljem Osječana.

Slaven Belupo i Osijek igraju 30. kolo Prve HNL

Osijek se vratio na vrh ljestvice i ima 61 bod, odnosno, bod više od Dinama, ali je odigrao i dvije utakmice više od aktualnog prvaka. U nastavku nedjelje, od 20 sati, na Rujevici se igra derbi između Rijeke i Dinama.

Slaven Belupo je ostao sedmi s 30 bodova, a bila je ovo peta ligaška utakmica u nizu kluba iz Koprivnice bez pobjede (remi i četiri poraza).

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Prva HNL, 30. kolo 17:00 , Koprivnica
Slaven
0 : 1
Osijek
Caktaš 33'
Sortiranje događaja
90+4'

Kraj utakmice u Koprivnici! Slaven je opet stvorio velike probleme gostima, ali Osijek je došao do punog plijena i zasjeo na prvo mjesto!

Mučila se momčad Nenada Bjelice, a jedini gol zlata vrijedan zabio je Mijo Caktaš u 33. minuti.

Teška, ali jako jako bitna za Bijelo-plave. Tri boda koja nam jamče ludu bitku za naslov prvaka u samoj završnici sezone. 

90'

Igrat će se još četiri minute. Slaven sve teže dolazi do lopte, Osječani su preuzeli posjed dok vrijeme nepovratno teče. 

85'

I Zekić baca zadnje adute na stol. Ušli su Bogojević i Mlinarić.

Domaćini su pali fizički i gosti sve lakše zadržavaju posjed. Utakmica polaku ulazi u mirnu luku za Osječane koji su sve bliže punom plijenu. 

81'

Ulazimo u završnicu susreta, a Nenad Bjelica odlučio je obaviti svih pet promjena. Mijo Caktaš i Fućak su izašli, Hiroš i Kleinheisler ušli. 

76'

Kakva magija Petra Brleka! Kao da je Luka Modrić ušao u njega na trenutak, fenomenalnom dugom loptom rastvorio je obranu Slavena i uposlio Kristijana Fućka koji je izbio sam pred Suška, pripremao se za udarac, ali dok je on vagao golmana, pojavio se Kvržić koji mu je izbio loptu. 

Komentari 82