Obavijesti

Sport

Komentari 7

Osijek glavom već na Hajduku, Zekić ljutit: Pustite nas na miru!

Osijek glavom već na Hajduku, Zekić ljutit: Pustite nas na miru!

Opet ću apelirati na svoje igrače i zabraniti da razmišljaju o bilo čemu drugome što nema veze s Goricom. Razgovarat ćemo o tome, nemaju pravo pričati o srijedi nego o sutra, sve ostalo su budalaštine, rekao je Zekić

VIDEO

S tri pobjede u nizu je Zoran Zekić otvorio drugi mandat na klupi Osijeka i konačno vratio osmijeh na lice navijačima slavonskog kluba nakon turbulentnog razdoblja. Nakon što je srušio Hajduk na Poljudu, Osijek je slavio protiv Istre na Opus Areni pa potom izbacio Karlovac (1-0) iz osmine finala Kupa.

Pokretanje videa...

Sažetak utakmice osmine finala SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa između Karlovca i Osijeka (0:1). 01:22

Sve utakmice SuperSport HNL-a gledajte samo na MAXSport kanalu Hrvatskog Telekoma.

Pozitiva se vratila u klub, ali Zekić baš i nije zadovoljan. Ponajviše što cijeli grad priča o zaostalom derbiju s Hajdukom koji se igra sljedeću srijedu, dok u subotu u 14. kolu gostuju kod tvrde Gorice.

- Što se tiče Kupa, najbitniji je prolazak. A sada, pričati o kvaliteti i nečemu drugome, nije ni vrijeme ni mjesto. Jako bitna utakmica je u subotu protiv Gorice, moramo biti bolji u nekim detaljima. Moram malo s dečkima popričati, to me smeta. Svi su fokusirani na srijedu i derbi protiv Hajduka, zivkaju i gnjave za karte, ja bih molio ljude da nas puste na miru i da se koncentriramo na svoj posao, a ne da pričamo o kartama.  Nije sad vrijeme za to. Nadamo se da ćemo se koncentrirati protiv dobrog protivnika koji igra odličan nogomet, to je nastavak odličnog prošlog proljeća. Igrao sam protiv njih. Pokazat ćemo dečkima njihove kvalitete i pronaći manu, pokušati biti što bolji - rekao je Zekić.

Osijek: SuperSport HNL, 13. kolo, NK Osijek - NK Istra 1961.

Unio je pozitivne pomake u Osijek, ali tvrdi da još ima puno stvari na kojim mora raditi. 

- Čime sam nezadovoljan? Iz najmanjeg detalja dođe nešto veliko, to ću zadržati za svlačionicu. Ima dosta detalja koje vidimo, tražimo neke sekvence. Za neke igrače moramo pronaći način kako ih bolje iskoristiti, to je nekako najjednostavnije. 

Na poluvremenu protiv Karlovca tri opasne situacije pred vašim golom, gdje su bili stoperi? Kako motivirati momčad za Goricu dok svi pričaju o Hajduku?

- U pripremi utakmice s Karlovcem smo inzistirali da ne radimo prekide u tim zonama, Zvonko Pamić je i dalje jako opasan, bez obzira na godine. Nismo dobro čuvali igrače, mogli su nas kazniti. Njihov je igrač bio sam na drugoj stativi u 85. minuti, da je zabio, išli bismo u produžetke. Do te utakmice sam bio zadovoljan prekidima, to ćemo probati ispraviti. Opet ću apelirati na svoje igrače i zabraniti da razmišljaju o bilo čemu drugome što nema veze s Goricom, ali nije lako obzirom na vanjske utjecaje, svi zivkaju za karte. Razgovarat ćemo o tome, nemaju pravo pričati o srijedi nego o sutra, sve ostalo su budalaštine.

Karlovac i Osijek sastali se u osmini finala SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa

Gorica je jedno od najvećih iznenađenja dosadašnjeg dijela sezone. Rušila je Hajduk i Dinamo, a ima svega dva boda manje od Osijeka. Zbog vremenskih uvjeta teren možda neće biti u najboljem stanju pa je za očekivati tešku i tvrdu utakmicu. 

- Naravno da treba utakmica biti u duhu fair play-a, ali moramo biti čvrsti, agresivni i kompaktni. Neki detalji me jako smetaju, vidio sam više discipline kod Karlovca nego što mi imamo. Oni su treća liga, ako oni mogu, možemo i mi. Bitno je kako ćemo ući, da prepoznajemo igru i da vidimo koje stvari moramo mijenjati. Nadam se da ćemo biti puno bolji, bez obzira na sve.

Koja će biti početna jedanaestorica?

- Ja znam tko će igrati. Znaš koliko puta kažem, izađem van pa nekoga zaboli zub. Moramo imati početnu varijantu i varijantu B zbog detalja kojima će nas Gorica pokušati iznenaditi. Nisu bitna imena, moramo igrati kao momčad.

Kakvo je stanje s Caktašem i Fiolićem?

- Nije dobro, nije se ništa promijenilo. Mijo je ukočen, Fiolić ima problema s petom pa njih dvojica nisu u kadru. Pokrit ćemo klupu s nekoliko igrača iz juniora.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

VIDEO 24sata na Dinamovom noćnom slavlju: BBB iznenadili igrače, Ristovski pjevao s njima
LUDNICA U ZAGREBU

VIDEO 24sata na Dinamovom noćnom slavlju: BBB iznenadili igrače, Ristovski pjevao s njima

Nekoliko stotina navijača dočekalo je 'plave' na Maksimiru nakon pobjede Dinama nad Rijekom u derbiju. Tamo su pjevali i slavili, a cijela fešta nije predugo trajala, ipak je već bilo debelo iza jedan sat ujutro...

VIDEO Pogledajte kako Stefan Ristovski s bakljom u ruci pjeva 'Bit će Rijeka k**** šampion!'
DOČEK DINAMOVACA

VIDEO Pogledajte kako Stefan Ristovski s bakljom u ruci pjeva 'Bit će Rijeka k**** šampion!'

ZAGREB - Nekoliko stotina navijača poslije 1 sat u noći dočekalo je momčad Dinama po povratku iz Rijeke. Pjevali su igrači, nazdravljali pivom i veselili se, a među najglasnijima je bio Stefan Ristovski, bivši igrač Rijeke, koji je s bakljom u ruci zapjevao "Bit će Rijeka k***c šampion!". Istu je pjesmu pjevao 2017., ali je tad umjesto Rijeke spominjao Dinamo. Boysi su ispalili arsenal pirotehnike.
Bjelica dobio otkaz u Unionu!
KRAJ SURADNJE

Bjelica dobio otkaz u Unionu!

Nakon što je Union Berlin na domaćem terenu izgubio 4-3 od izravnog konkurenta u borbi za ostanak Bochuma, uprava kluba odlučila je završiti suradnju sa hrvatskim strategom