Obavijesti

Sport

Komentari 56

Zekićev Osijek je stopostotan! Jugović s tri gola srušio Istru

Zekićev Osijek je stopostotan! Jugović s tri gola srušio Istru
8

Osijek je u 13. kolu HNL-a slavio protiv Istre (3-1), a junak susreta bio je Vedran Jugović koji je ušao na početku drugog dijela pa zabio tri gola

Nogometaši Osijeka upisali su novu prvenstvenu pobjedu, na svojoj su Opus Areni u dvoboju 13. kola HNL-a s 3-1 (0-0) pobijedili Istru 1961.

Sve domaće golove dao je Vedran Jugović koji je u igru ušao na startu drugog poluvremena. Strijelac je bio u 47., 86. i 94. minuti iz jedanaesterca. Od povratka Zorana Zekića, koji je ove subote debitirao na Opus Areni, Osječani su odigrali dvije utakmice te su obje dobili. U prošlom kolu su svladali Hajduk u Splitu i privremeno je Osijek došao na treće mjesto ljestvice.

Istra 1961 je i dalje pretposljednja, ima pet bodova više od posljednjeg Rudeša. Jedini strijelac Istre 1961 u subotnjem ogledu bio je Elias Zaian Filet u 97. minuti.

Osijek: SuperSport HNL, 13. kolo, NK Osijek - NK Istra 1961.

Od početka je Osijek dominirao posjedom, ali to mu nije donijelo ništa konkretno u igri. Gosti iz Pule su se gusto i vrlo organizirano branili. Nisu radili pogreške, nisu suparniku ponudili ništa i Osječani su se silno mučili kako bi kreirali pravu priliku.

Najbolju je u prvom dijelu imao Bukvić koji je u 38. minuti iz slobodnog udarca pokušao razveseliti domaće navijače, no vrlo spretno je reagirao gostujući vratar Majkić.

Odmah na startu drugog dijela Osijek je ipak poveo i, dakako, nakon prekida. Nakon kornera je loptu dočekao Jugović i glavom pogodio za 1-0, s tim da treba reći kako je Jugović u igru ušao na startu drugog dijela.

U 67. minuti Osijek je bio blizu povećanja vodstva, ali je Omerović pogodio vratnicu. Minutu kasnije Osječani su zabili drugi put, strijelac je bio Duarte, ali je pogodak poništen zbog neobične situacije. Naime, uslijed zviždanja iz publike gostujući igrači su stali misleći da se čula sudačka zviždaljka. Osijek je to iskoristio za drugi gol koji je potom poništen.

Osijek: SuperSport HNL, 13. kolo, NK Osijek - NK Istra 1961.

Dvoboj je riješen u 86. minuti kada je ponovno pulsku mrežu zatresao Jugović za 2-0, a sve je zaključeno u 94. minuti kada je realizirao jedanaesterac za 3-0 i ukupno treću ligašku pobjedu u nizu Osijeka. Počasni gol na drugoj strani dao je Filet u 97. minuti.

U prvom subotnjem susretu 13. kola nije bilo pobjednika, u Kranjčevićevoj ulici su nogometaši Rudeša i Varaždina odigrali bez golova. Premda su oba sastava imala nekoliko odličnih prilika za golove sve do kraja su mreže ostale mirne, najviše zahvaljujući odličnim vratarima na obje strane. Rudeš je tako drugi put u nizu odigrao 0-0, nakon što je na takav način odigrao u prošlom kolu protiv Slaven Belupo, dok je Varaždin već sedmi put ove sezone remizirao.

Varaždin je ostao šesti na ljestvici, dok je Rudeš i dalje uvjerljivo posljednji te i dalje čeka premijernu prvenstvenu pobjedu.

U nedjelju se igraju posljednje dvije utakmice ovog kola. Prvo će na Rujevici, od 15 sati, igrati Rijeka i Gorica, dok se u zadnjem dvoboju sastaju Dinamo i Lokomotiva od 17.10 sati.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
HNL, 13. kolo 18:10 , Opus Arena
Osijek
Jugović 47', 86', 90+4'
3 : 1
Istra
Filet 90+7'
Sortiranje događaja
90+7'

Kraj utakmice. Osijek je slavio protiv Istre.

90+7'

Gooool. Filet je smanjio na 2-1. 

90+4'

Jugooooooooooooooviiiiiiiiiiiiiiiiiiić! Uzeo je loptu i zabio svoj treći gol večeras. A ušao je u igru u 66. minuti. Kakva noć za njega. 

90+3'

Penal za Osijek! Douglas je loptu dirao rukom. 

90'

Još sedam minuta će se igrati na Opus Areni. 

Komentari 56