Obavijesti

Sport

Komentari 32

Želi li tko biti prvak? Pa ovo je najluđa polusezona u povijesti

Želi li tko biti prvak? Pa ovo je najluđa polusezona u povijesti
1

Ne može Dinamo toliko puta kiksati koliko njegovi konkurenti mogu šansi propustiti. Sve je bilo spremno za slavlje i kad pomisliš da je sve gotovo, Dinamo izgubi od Lokomotive. Što tek reći za Hajduk i Rijeku?

VIDEO

Svega i svačega nagledali smo se u ovih 26 sezona, ali teško se sjetiti neobičnije polusezone HNL-a od ove koja trenutačno traje. I traje, i traje, i traje. Kad god pomisliš da je sve gotovo - preokret.

Pa je valjda i normalno da, kad je već sve spremno za slavlje, Dinamo izgubi od Lokomotive... I to je vjerojatno najveće čudo ove polusezone. Ne samo da je Lokomotiva uspjela pobijediti Dinamo iz milijun i nekog pokušaja, nego je to učinila dvaput.

A ako je to moguće, onda je sve moguće. Ovo je, recimo, polusezona u kojoj je Dinamo, koji jesenas nije izgubio niti jednu utakmicu ni u jednom kojem natjecanju, izgubi šest puta. Od toga četiri doma!

A Hajduk -u kojem su već nekoliko puta praktički odustali od borbe, da bi ih Dinamo u nju opet vratio - sve ponuđene prilike uspio je uprskati. Evo, čak se i nakon derbija na Poljudu, koji je Dinamo dobio i otišao na naizgled nedostižnu prednost - a usput su navijači i potjerali Kosa - Hajduk mogao pobjedama u sljedeće dvije utakmice protiv Slavena i Rudeša izjednačiti s “modrima”.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Umjesto toga, Splićani su u te dvije utakmice uzeli jedan bod.

I sad, dva kola prije kraja, kaskaju za Rijekom, koja se dobrom serijom opet uplela u borbu za naslov. Da, ostala su samo dva kola. Da, Dinamo ima četiri boda viška i oglede s Rudešom te Interom.

Ali usudi li se u ovakvom proljetnom ludilu netko doista reći da Rijeka nema šanse?!

Jer to na trenutke izgleda kao da nitko ni ne želi postati prvak...

Na pobjedama Lokomotive moglo se zaraditi bogatstvo

Ne tako davno, prije nepuna tri mjeseca, Dinamo je bio među najuspješnijima u Europi, s liste neporaženih otpadali su Manchester City, Inter... Samo su se “modri” držali bez poraza.

Danas, taj isti Dinamo je pred naslovom prvaka, ali kao jedan od najneuvjerljivijih lidera! Malo smo zavirili u tablice europskih liga, izuzev najslabije rangiranih, poput belgijske, gdje se broj bodova smanjuje u drugom krugu i onih koje se igraju u ritmu proljeće-jesen, pa je odigrano tek desetak kola. I što smo otkrili?

Pa da samo jedna liga ima vodeću momčad s manje osvojenih bodova, a samo dva lidera imaju više poraza nego plavi! To su Legia i Galatasaray, a da stvar bude bolja na klupi Legije je Hrvat, Dean Klafurić. Poljski lider ima čak 11 poraza, dok je turski skupio sedam.

Dinamo igra toliko loše da ste, ako se kladite, na poraze “modrih” mogli dobro zaraditi. Na pobjedu Osječana u Maksimiru tečaj je bio okruglih 10, dok se pobjeda Lokomotive protiv Dinama valorizirala tečajem 12! Dva para, a tečaj 120. Ili, da ste slučajno mogli uplatiti 10 kuna da će Lokomotiva pobijediti Dinamo i Rudeš Hajduk, zaradili biste 1200 kuna!

Za one koji love velike tečajeve prošlih nekoliko kola bile su “zlatna koka”. Tako je Lokomotiva pobijedila u Osijeku na rođendan Kohorte, a tečaj je bio 8,50. Samo kolo poslije lokosi su pobijedili i Rijeku (8,20).

Do kraja prvenstva ostala su još samo dva kola, a ako vjerujete u nastavak iznenađenja i Dinamovu lošu formu onda je pobjeda Rudeša protiv Dinama za vas idealan mamac.

No kako smo saznali iz nekoliko kladionica, nije bilo prevelikih isplata na navedene parove, što znači da je malo tko vjerovao da su u HNL-u moguća baš takva iznenađenja. Odnosno, da će Lokomotiva u dvije utakmice protiv Dinama zabiti sedam, a primiti samo dva gola. Srećom po kladionice, puno je više onih koji su slijepo vjerovali u Dinamov preokret.

A do njega nije došlo.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 32
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu