Obavijesti

Sport

Komentari 21

Želim dostići i Ivicu Olića, biti naš najbolji topnik u Bundesligi

Želim dostići i Ivicu Olića, biti naš najbolji topnik u Bundesligi
4

Ne mogu reći da sam u pravoj formi, premalo sam igrao i trenirao ove jeseni, a svoje sam golove postigao na pamet i iskustvo. A teško da ću ove zime mijenjati sredinu, jako teško...

VIDEO

Andrej Kramarić i dalje je nezaustavljiv. Hrvatski reprezentativac u petak je srušio Borussiju Dortmund, Kramarić je njemačkom velikanu presudio lijepim pogotkom glavom u 87. minuti. Naš nogometaš iza sebe ima dojmljive brojke, u osam prvenstvenih nastupa ove sezone postigao je čak pet golova. A toliko ove sezone u Bundesligi imaju i prekaljeni strijelci poput Kevina Vollanda (Leverkusen) ili Pace Alcácera (Borussia D.) koji su odigrali puno više utakmica.

Pokretanje videa...

02:25

- Zadovoljan sam, moram biti. Pobijedili smo veliku, baš veliku momčad. Gledajte, vodili su nas 1-0, imali dosta prilika zabiti nam drugi i treći pogodak, riješiti utakmicu u svoju korist. Ali, to je nogomet, na kraju smo bili pravi, pokazali pravu energiju i preokrenuli dvoboj. Imam dojam da smo pokazali puno više energije od njih, Borussiju kao da su umorile tolike utakmice u ovom dijelu sezone - kaže nam Andrej Kramarić, pa nastavlja:

- Moj gol? Pa čak sam i sam sebe iznenadio kako sam to uspio pogoditi, točnije kako sam uspio okrenuti glavu i poslati loptu u drugu stranu. Tko ne razumije nogomet možda misli kako je to bila jednostavna situacija, a nije vjerujte mi. Kažem, taj mi gol puno jednostavnije izgleda na snimci, nego što je to bilo uživo. Ma najvažnije je što smo pobijedili, a ako ćemo realno dobili smo bolju momčad od nas.

Na svom kontu sada imate 55. bundesligaških pogodaka, iza vas su Mario Mandžukić (53. gola) i Mladen Petrić (51. gol), a ispred vas je ostao još samo Ivica Olić sa 72 postignuta gola u njemačkoj eliti. No, Olić uz 17 golova viška ima i 117 utakmica više...

GER, DFL, 1.FBL, Hertha BSC VS. TSG Hoffenheim

- Nisam previše razmišljao o tome, ali naravno da bih volio dostići Ivicu Olića po tim brojkama i postati najbolji hrvatski strijelac u povijesti Bundeslige. Velike su to stvari, no za mene je najvažnije što doista uživam u Hoffenheimu, ovdje mi doista ništa ne fali. Ajde, nisam inače toliko 'jak na izjavama', ali cilj mi je zabiti još 18 golova, tu dostići legendarnog Ivicu Olića.

U osam budndesligaških utakmica zabili ste pet golova, vaša je forma na prilično visokoj razini...

- Ma ne, nije. Svjestan sam kako me dugo nije bilo na terenu, kako nisam previše trenirao, pa i kako mogu biti puno bolji. Čak bih rekao kako sam ovih pet golova zabio na nekakvu pamet i iskustvo, a zbog neke vrhunske forme. Jednostavno, poklopilo mi se, a tom brojkom zabijenih golova moram biti zadovoljan.

Kako biste vi opisali vašu 2019. godinu?

- Uh, bilo je tu svega i svačega. Po prvi put sam u karijeri bio dulje ozlijeđen, sada sam presretan što je taj period konačno iza mene. Na kraju sam zadovoljan, uspio sam koliko-toliko skupiti nekoliko utakmica u drugom dijelu sezone, zabiti i pet golova. Bila je ovo zanimljiva godina, ali vjerujem kako će 2020. biti puno uspješnija.

GER, 1. FBL, TSG 1899 Hoffenheim vs. Fortuna Duesseldorf

Posljednjih godina vaše se ime spominjalo prilikom svakog prijelaznog roka, kakva je sada situacija? Kakve su šanse da ove zime napustite Hoffenheim?

- U nogometu uvijek treba biti realan, vjerujem da to jesam. Da, puno se toga pisalo i nudilo prilikom zadnja dva-tri prijelazna roka, ali imam dojam da će ipak sada biti malo drugačije. Osobno sam zadovoljan ovdje, dugo sam bio ozlijeđen, a iz Hoffenheima me zanima odlazak samo u najveće svjetske klubove. A u zadnje vrijeme nisam puno igrao, pa je pitanje jesam li u ovom trenutku ja njima i zanimljiv, haha.

Hrvatsku sljedeće sezone očekuju novi ispiti, kako zanimljive prijateljske utakmice (vjerojatno Francuska na St. Denisu), pa i Europsko prvenstvo 2020. godine...

- Već sam nekoliko puta rekao, sada ću i ponoviti, meni se uopće ne sviđa ovakvo Europsko prvenstvo koje će se igrati diljem Europe. Mislim kako će se tu izgubiti dojam domaćinstva, bit će tu i previše putovanja, jednostavno nisam fan ovakvog turnira. A sigurno da nas sve 'pali' i ta utakmica s Francuskom, svaki nogometaš voli igrati velike utakmice. A ova s Francuskom, kao i nastupi na Euru sigurno spadaju pod takve.

Andrej Kramarić je nastavio...

- Očekivanja od Europskog prvenstva? Mi smo baš dobri, teško je sada raditi neke usporedbe s Rusijom, ali se svi skupa imamo čemu nadati. Osjećam i vidim kako se nismo poslije Rusije zasitili dobrih rezultata, svi igrači predvođeni Lukom i Raketom rade i individualno, svi žele nove reprezentativne uspjehe. Mlađi smo nego prije, ali možda i za nijansu zreliji.

1899 Hoffenheim - FC Schalke 04

Kako to mislite?

- Rekao bih da smo promijenili naš mentalitet, znamo što nas očekuje na velikom natjecanju. Hrvatska bi često u povijesti pobijedila nekog velikana, pa onda već u sljedećem dvoboju, protiv neke realno slabije momčadi razočarala. Imam dojam da se nama to ne može dogoditi, prošli smo nešto ovakvo, vjerujemo u sebi i znamo koliko vrijedimo. I dalje smo ponizni, ali gladni novih rezultata.

A kako ćete provesti nadolazeći odmor, Bundesliga se nastavlja tek 18. siječnja...

- Odlazim u toplije krajeve... - sa smješkom je završio raspoloženi Kramarić.

Najbolji hrvatski strijelci u Bundesligi

72 gola - Ivica Olić (238 utakmica)
55 golova - Andrej Kramarić (121 utakmica)
53 gola - Mario Mandžukić (110 utakmica)
51 gol - Mladen Petrić (128 utakmica)

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 21
VIDEO

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje
POPULARNA NA INSTAGRAMU

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje

Izrazito je popularna na društvenim mrežama. Samo na Instagramu prati je više od 400.000 ljudi. Ima tu i osuda i negativnih komentara. Rusku bodibildericu Vladislavu zbog fizičke građe zovu Hulk

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac
VATRENI AS OTVORENO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac

Nikad nisam stigao zahvaliti Mariju Budimiru za prvi gol u Dinamu, pet puta kaznili su me zbog kašnjenja, a u Dinamu je minuta kašnjenja 100 eura! Stotine Brazilaca prijetile su mi smrću nakon gola na SP-u...
Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...
NEOČEKIVAN MEČ?

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...

Borba između Usika i Furyja trebala bi biti najveća borba u posljednjih nekoliko godina, a ona je zapravo trebala biti u veljači. Tada je Fury odustao zbog ozljede na sparingu