Sport

Komentari 28

'Želim kupiti Arsenal i mislim da bih to mogao uskoro učiniti'

'Želim kupiti Arsenal i mislim da bih to mogao uskoro učiniti'

Afrički milijarder Aliko Dangote vatreni je navijač engleskih 'topnika' čiji najvjerniji sljedbenici nisu zadovoljni sadašnjim gazdom kluba, Stanom Kroenkeom. Upravo njega bi mogao zamijeniti Aliko...

Novi gazda na Emiratesu? Najbogatiji čovjek Afrike Aliko Dangote (62), izrazio je u jednom intervjuu želju da kupi Arsenal, ali trenutno je još uvijek fokusiran na izgradnju firme. 

Nigerijski biznismen kaže kako bi se mogao 'uhvatiti' Arsenala nagodinu, u 2021., ukoliko bude uspio na vrijeme završiti višemilijunske projekte u firmi Dangote Group. Inače, tvrtka se bavi proizvodnjom šećera, riže, brašna i sličnih potrepština. Procjenjuje se da je Nigerijac 'težak' 11 milijardi dolara, a njegovi naumi s Arsenalom i nisu novost. 

- Da, rado bih kupio Arsenal jednog dana, ali trenutno moram završiti projekte vrijedne 20 milijardi dolara i moram se koncentrirati na njih - rekao je u emisiji Davida Rubensteina.

- U ovom trenutku ne kupujem Arsenal, ali kupit ću ga kada završim te projekte. Trenutno moram podići tvrtku na višu razinu - kaže.

Podsjetimo, Arsenal je u čudnom razdoblju ove sezone. Trenutno se nalazi na desetom mjestu tablice, Unai Emery dobio je otkaz nakon nešto više od godinu dana na klupi, rezultati su šaroliki, a navijači ljuti, posebno na aktualnog gazdu Stana Kroenkea. Možda bi Dangote, vjerni i vatreni navijač 'topnika' bio pravo rješenje, no na njega će morati pričekati barem do 2021.

 

Najčitaniji članci