Obavijesti

Sport

Komentari 2

Željezničar u dugu, a Ivković ne smije na klupu: Prošao svijeta, svugdje radio, a tu mi ne daju

Željezničar u dugu, a Ivković ne smije na klupu: Prošao svijeta, svugdje radio, a tu mi ne daju

Željezničar je dužan Poreznoj upravi, a prema pravilima tamošnjeg nogometnog saveza, klub u takvim okolnostima ne može registrirati ni jednog stranca. A u tu kategoriju spada i hrvatski trener Tomislav Ivković

VIDEO

Hrvatski trener Tomislav Ivković (51) prije mjesec dana je preuzeo Željezničar, tri tjedna pripremao momčad za novu sezonu, a onda ga je samo dan uoči prve utakmice protiv Borca dočekala nesvakidašnja situacija. Morat će susret pratiti s tribina.

Razlog? Željezničar je dužan Poreznoj upravi, a prema pravilima tamošnjeg nogometnog saveza, klub u takvim okolnostima ne može registrirati ni jednog stranca. A u tu kategoriju spada i hrvatski trener Tomislav Ivković.

Koprivnica: 10. kolo Prve HNL, NK Slaven Belupo - NK Istra 1961

Dok god Željezničar ne riješi dugove, Ivković će morati utakmice pratiti s tribina. Potpišete ugovor s klubom i onda ga ne smijete voditi. Pomalo neobična situacija na početku mandata, zar ne? To je zateklo i hrvatskog trenera. Ovo je doživio prvi put u životu.

- Ne znam što bih vam rekao. Prošao sam svijeta i svugdje sam mogao odmah raditi. Imam sve kvalifikacije da treniram bilo koju ekipu svijeta i onda dođem tu, radim s ekipom... i ne mogu raditi. Nogometni savez treba da rješava takve situacije. Ja sam sportski radnik i trener i nemam veze s nekom drugom situacijom. Teško mi je jer mislim da sam potreban ekipi. Nije isto kada si na tribini ili uz njih na terenu i smatram da su mi uskratili to zadovoljstvo da budem od prvog dana uz ekipu - požalio se Ivković, piše sportsport.ba.

RNK Split - NK Lokomotiva

Situacija je takva kakva je, Ivković ne može na to utjecati, ali smatra da će njegovi igrači i bez njega pružiti sjajnu partiju.

- Mislim da je za igrače i za klub i za navijače možda najbolje ispalo da igramo baš s Borcem. Prvak, odlična ekipa, igrali su vrlo dobro u ove dvije utakmice s Clujom. Ekipa koja je kvalitetna protiv naše koja je mlada, koja je željna utakmica i željna da se pokaže da ima kvalitetu, ali uvijek kažem, sve se odlučuje na terenu. Borac je kao favorit, ali možda im to uzmu naši navijači. Poslije godinu i pol navijači se vraćaju i znamo što oni znače za Želju. Igrači su radili dobro, moram ih pohvaliti. Neću sada plakati da nam fali ovoliko dana ili utakmica, spremali smo se najbolje za ovo prvenstvo. Ne mogu vjerovati da ono počinje već sutra. Psihički smo spremni, fizički nećemo biti odmah spremni. Igrači su motivirani i žele igrati. Igramo na pobjedu na ovakav ili onakav način. Poštujemo protivnika, ali nastojat ćemo iznenaditi ih nekim taktičkim potezima. Mi imamo mladost, zanos, volju, pa da vidimo do kuda ćemo doći - kazao je Ivković.

Željezničar BiH Premijer ligu otvara tako u subotu od 21 sat protiv Borca, no hrvatski trener će još morati pričekati na službeni debi. Inače, Ivkoviću je ovo sedmi klub u karijeri. Do sada je dvaput vodio Lokomotivu, Rudeš, Slaven Belupo, Al-Faisaly te Inter Zaprešić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening
NEPOZNATO O TRENERU RIJEKE

Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening

Plus+ Željko Sopić, trener Rijeke, prisjetio se dana u lokosima, koji mu stoje na putu do naslova: Taj trening išli smo kao "zemlja - zrak", kao da sutra ne postoji. A nitko ne zna da smo cijelu noć bili vani