Obavijesti

Sport

Komentari 46

Željko Mavrović: Wilder je divlji boksač, navijat ću za Furyja

Željko Mavrović: Wilder je  divlji boksač, navijat ću za Furyja
2

Ako Tyson Fury izdrži 12 rundi, vjerujem da će pobijediti, siguran sam da će imati prednost u bodovima. Wilderu je jedina šansa nokaut, rekao nam je legendarni Željko Mavrović

VIDEO

Brončani bombarder protiv Gypsy Kinga. Dugoočekivani boksački spektakl koji počinje u nedjelju ujutro po našem vremenu. Početak se očekuje između pet i šest sati ujutro, a prijenos je na portalu gol.hr. Oni koji ne mogu ustati, navečer imaju snimku na Novoj TV.

Prvi su put Deontay Wilder i Tyson Fury jedan nasuprot drugom bili u prosincu 2018. godine u Los Angelesu. Bila je to strašna borba, na kraju je završila neriješeno, a sad se u Las Vegasu 14 mjeseci poslije ponovno boksaju. Čeka nas pravi boksački užitak.

- Naravno da ću se ustati ujutro i gledati taj meč, ne smijem to propustiti - rekao nam je Željko Mavrović, naš legendarni boksač, koji se 1998. godine s Lennoxom Lewisom borio za naslov svjetskog prvaka.

Deontay Wilder v Tyson Fury - WBC World Heavyweight Title

Wilder i Fury boksaju za WBC naslov, bit će to susret dva boksača koji dosad u profesionalnoj karijeri dosad nema niti jedan poraz. Obojica ima brutalne omjere i samo jedan međusobni meč koji je završio neriješeno. Po kladionicama je Wilder blagi favorit. Koeficijent na Amerikanca je 1,80, na Britanca 2,00, a na neriješeno je 20.

I prije prve borbe je Wilder bio favorit, ali ga je Fury iznenadio. Dominirao je većinom borbe, pokazao je Tyson klasu i jasno je kako će Deontay sad morati drugačije ući u ovaj meč.

- Wilder je po meni blagi favorit, ali baš samo mali. Toliku mu prednost dajem - kaže nam Željko Mavrović i nastavlja:

- Furyju je ključno da zagospodari ringom kao što je to bio slučaj u prvome meču. On treba imati istu taktiku kao i 2018. godine, a Wilder je taj koji treba nešto mijenjati. Nadam se kako će Fury biti jednako motiviran kao i tada, ako bude, onda će Amerikanac sutra biti u silnim problemima.

Mavrović, dakle, malu prednost u meču daje Wilderu, a tko mu je od ovih boraca draži, na čijoj će strani biti njegove simpatije?

- Posljednjih sam godina postao baš veliki navijač Tysona Furyja. U nekim njegovim potezima i sam pronalazim inspiraciju. On je pravo boksačko osvježenje. Veliki boksač, baš je pojava. Jako sam ga zavolio, sviđa mi se i njegov boksački stil - kaže legendarni Mavrović i pojašnjava:

- Wilder je baš divlji boksač. Taj njegov stil je divlji. Nije profinjen kao neki drugi boksači, ali taj mu je stil dosad donio puno uspjeha. Ako Fury svih 12 rundi izdrži na nogama, mislim da će pobijediti, tad će sigurno biti u prednosti. Njemu je najvažnije da izbjegne nokaut. Mislim da je nokaut jedina šansa Wilderu da dobije ovaj meč.

Na sučeljavanju se boksači zamalo potukli, morali su ih razdvajati zaštitari.

- Bilo je to klasično pokazivanje muškosti. Očekivao sam takvo nešto, pokazivanje snage prije meča - rekao je za kraj Mavrović.

Wilder i Fury su već najavili i treći meč.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 46
VIDEO

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
VIDEO Nadalovi neobični rituali. Prije servisa napravi 7 poteza
ŠPANJOLČEVA MANTRA

VIDEO Nadalovi neobični rituali. Prije servisa napravi 7 poteza

Desno rame, nos, lijevo uho, nos, desno uho. To je samo dio praznovjernih rituala koje Rafael Nadal radi prije servisa, a pazi i na položaj bočica, koliko puta stišće energetski gel, ne dodirivanje linija...