Sport

Komentari 2

Ženski Yao Ming: Ima tek 14 godina, a visoka je 226 cm!

Ženski Yao Ming: Ima tek 14 godina, a visoka je 226 cm!

Kineska košarkašica Zhang Ziyu je u vrtlog medijske pozornosti upala nakon što je u finalu kineskog prvenstva u mlađim kategorijama zabila 42 koša, skupila 25 skokova i uzela šest blokada

Legendarni kineski košarkaš Yao Ming je s visinom od 229 cm jedan od najviših košarkaša u povijesti NBA lige, kao i općenito najviši Kinez, no veliku konkurenciju dobio je u 14-godišnjoj djevojci koja je visoka 226 cm! Da, dobro ste pročitali.

Pričamo o kineskoj košarkašici Zhang Ziyu koja je u vrtlog medijske pozornosti upala nakon što je u finalu kineskog prvenstva u mlađim kategorijama zabila 42 koša, skupila 25 skokova i uzela šest blokada. Kao da pričamo o statistici nekog NBA superstara, a ne o 14-godišnjakinji. Naravno, odmah je postala senzacija u svojoj zemlji, ali i šire.

Protivnice su odnosu na nju izgledale kao djeca jer je od svake viša za dvije glave, skakutale su oko nje i pokušale nešto napraviti, ali bile su svjesne da su nemoćne. Samo je stajala ispod koša i sve zabijala, a nemoguća misija bila je pucati preko nje. 

Zhang je rođena u istočnokineskoj pokrajini Shandong, a natprosječna visina nikoga ne čudi jer je to u genetici njezine obitelji. Otac joj je visok čak 213 cm, a majka 198 cm. Oboje su košarkaši, a majka čak igra i za reprezentaciju Kine. Pa je ovaj slučaj zorno prikazao istinitost izreke 'jabuka ne pada daleko od stabla'.

Mnoge imponira njezina izuzetna pokretljivost za nevjerojatnu visinu od 226 cm i poprilično je vješta s loptom pa su je Kinezi momentalno prozvali čudom od djeteta i nadaju se kako bi jednog dana mogli dobiti zvijezdu u WNBA ligi. A obzirom na njezine mlade godine, vrlo brzo bi po visini mogla prestići i Yao Minga.

Najčitaniji članci