Obavijesti

Sport

Komentari 345

Nije zadovoljio u Njemačkoj: Mance se vratio u Osijek...

Nije zadovoljio u Njemačkoj: Mance se vratio u Osijek...

Zimski prijelazni rok u najjačim europskim ligama završio je 31. siječnja. No šoping i dalje traje za neke. U HNL-u klubovi mogu kupovati do ponedjeljka

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Zimski prijelazni rok ,
Sortiranje događaja
MANCE OPET U OSIJEKU

Osijekov roster dulji je za jedno ime u nastavku sezone. Napadač Antonio Mance raskinuo je ugovor s njemačkim drugoligašem Erzgebirgeom. Posudba je bila dogovorena do ljeta uz opciju otkupa, ali Hrvat nije zadovoljio Nijemce. U osam nastupa ostao je bez učinka. 

Mance je u Osijek došao u ljeto 2019. godine za čak milijun eura. Trebao je biti veliko pojačanje, ali nije se uspio nametnuti. Zabio je 12 golova i pet puta asistirao u 44 utakmice. Bio je i na posudbi u Puškaš Akademiji. Bilo je jasno na početku sezone da za njega mjesta u rosteru nema pa ga je klub proslijedio na posudbu u Njemačku.

24sata

Ipak, Mance se nije dugo zadržao tamo, vratio se u Gradski vrt pa će ga trener Osijeka imati na raspolaganju u nastavku sezone. 

Za mjesto u špici borit će se s Mihretom Topčagićem i Romanom Mierezom, a mjesto mu se otvorilo odlaskom Mirlinda Dakua na posudbu.

GIOVINCO U SAMPDORIJI

Talijanski nogometni prvoligaš Sampdoria objavio je kako je potpisao ugovor do kraja sezone s bivšim talijanskim reprezentativnim napadačem, 35-godišnjim Sebastianom Giovincom.

Giovinco je u Sampdoriju stigao kao slobodan igrač, a bio je bez kluba još od kolovoza 2021. kada je napustio saudijski Al-Hilal.

Posljednji put Giovinco je igrao u Serie A još 2015. godine nakon čega je otišao u Kanadu.

Sampdoria, koja se trenutačno nalazi na 16. mjestu ljestvice s pet bodova više od 18. Venezije koja se nalazi u zoni ispadanja, nedavno je do kraja sezone ostala bez svog prvog strijelca Manolo Gabbiadini zbog ozljede prednjih križnih ligamenata koljena.

Giovinco je već igrao u Italiji i to za Empoli, Parmu i Juventus. Za 'staru damu' odigrao je 132 utakmice, zabio 20 golova i 23 puta asistirao. Bio je i talijanski reprezentativac, ali u ljeto 2015. godine je na vrhuncu karijere odlučio to sve napustiti i potpisati za Toronto u MLS ligi. Tamo je blistao. Zabio je čak 83 gola u 142 utakmice i asistirao 51 put. U SAD-u se zadržao do ljeta 2019. godine kada je otišao u Al-Hilal iz Saudiijske Arabije. Slobodan na tržištu je od ljeta 2021. kada mu je istekao ugovor. 

Sada je stigao u Sampdoriju pomoći klubu u borbi za ostanak. 

HOXHA U SLAVENU

Hrvatski nogometni prvoligaš Slaven Belupo objavio je kako je iz zagrebačke Lokomotive doveo kosovskog reprezentativnog napadača Arbra Hoxhu (23) s kojim je potpisao trogodišnji ugovor.

Hoxha je u Lokomotivu stigao prošloga ljeta, no za zagrebački je sastav upisao tek tri nastupa bez pogotka. U karijeri je dosada upisao i tri nastupa uz jedan pogodak za reprezentaciju Kosova.

Za novi klub Hoxha bi mogao debitirati već u nedjelju kada će Slaven Belupo gostovati kod Hajduka u susretu 23. kola Prve HNL.

- Dat ću na svakom treningu i utakmici svoj maksimum i na taj način pokušati pomoći ekipi da ostvari što bolje rezultate. Vjerujem da ću se brzo prilagoditi. S ligom i klubom sam dobro upoznat, a trenera i igrače znam s terena. Veselim se boravku u Koprivnici i Slaven Belupu - rekao je Hoxha.

KOULIBALY OSTAJE?

Pregovori o produženju ugovora između senegalskog stopera Kalidoua Koulibalyja (30) i Napolija dobro napreduju, objavili su talijanski mediji. 

Koulibaly spada među ključne igrače Napolija u koji je stigao 2014. iz Genka i očekuje se da će preuzeti kapetansku traku nakon što Lorenzo Insigne ode na kraju sezone i karijeru nastavi u Kanadi. 

Koulibalyjev ugovor ističe u ljeto 2023., a Napoli mu je ponudio novi četverogodišnji ugovor po kojem bi zarađivao pet milijuna eura po sezoni. No, trebat će još razgovora da bi se postigao dogovor, jer klubovi iz Premier lige i Bundeslige nude mu godišnju plaću od oko sedam milijuna eura. 

U Napoliju računaju na jaku povezanost kluba i Koulibalyja u postizanju dogovora.

DAKU U MURI

Napadač Osijeka Mirlind Daku do kraja sezone provest će na posudbi u slovenskoj NŠ Muri. Kosovar je odigrao 16 utakmica za "bijelo-plave" ove sezone, svega 404 minute i zabio četiri gola. Nenad Bjelica ipak nije bio previše zadovoljan.

Komentari 345